αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε πρακτικές που εφαρμόζουν οι άνθρωποι που παραμένουν ανθεκτικοί ακόμα και όταν η ζωή γίνεται ζόρικη

Πέντε πρακτικές που εφαρμόζουν οι άνθρωποι που παραμένουν ανθεκτικοί ακόμα και όταν η ζωή γίνεται ζόρικη

Αναρωτηθήκατε ποτέ από πού αντλούν τη δύναμή τους μερικοί άνθρωποι; Πολλοί από εμάς αγωνιζόμαστε να ξεπεράσουμε δύσκολες στιγμές και όταν τα πράγματα γίνονται δύσκολα, χρειάζεται πολλή ενέργεια και θέληση για να σηκωθούμε από το κρεβάτι, πόσο μάλλον να δώσουμε τις μάχες μας.

Ωστόσο, μερικοί άνθρωποι το κάνουν να φαίνεται εύκολο.

Έχουν τη δύναμη, την αποφασιστικότητα και την ανθεκτικότητα να συνεχίσουν με ένα χαμόγελο στα χείλη και την πεποίθηση ότι θα τα καταφέρουν μπροστά στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν.

Τι συμβαίνει λοιπόν με αυτούς; Αποδεικνύεται ότι δεν διαφέρουν τόσο από εμάς. Αυτό που τους ξεχωρίζει είναι οι συνήθειές τους και, ευτυχώς, μπορούμε πάντα να αποκτήσουμε νέες συνήθειες.

Ας ρίξουμε μια ματιά:

1) Θετική σκέψη

Δεν μιλάμε για θετικές σκέψεις μόνο όταν τα πράγματα γίνονται δύσκολα και ευχόμαστε να φύγει όλος ο πόνος και οι δυσκολίες. Οχι.

Η θετική σκέψη είναι τρόπος ζωής. Χρειάζεται χρόνος και εξάσκηση μέχρι να γίνει δεύτερη φύση για εσάς. Θυμήσου και το άρθρο: Πέντε ψυχολογικά τρικ που χρησιμοποιούν οι αισιόδοξοι άνθρωποι για να παραμένουν θετικοί. Ακόμα και στα δύσκολα.

2) Αγκαλιάζουν τις προκλήσεις

Η αλήθεια είναι ότι αν είσαι κάποιος που τείνει να τα παρατά μόλις τα πράγματα γίνουν δύσκολα, δεν θα μάθεις ποτέ να είσαι ανθεκτικός.

Μιλάμε για σχέσεις, καταστάσεις που σχετίζονται με την εργασία, ακόμη και για προπόνηση για μαραθώνιο – δεν μπορείς να συνεχίσεις να τα παρατάς αμέσως.

Κοιτάξτε τους ανθεκτικούς ανθρώπους – μένουν στη θέση τους και αγκαλιάζουν την πρόκληση που έχουν μπροστά τους.

Δεν είναι πάντα εύκολο, αλλά υπάρχουν πολλά κέρδη αν είσαι αποφασισμένος και κάνεις δουλειά. Ξέρεις τι λένε, «Ό,τι δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό». Λοιπόν, αυτό ακριβώς είναι το είδος της στάσης που χρειάζεστε εάν θέλετε να παραμείνετε ανθεκτικοί όταν η ζωή γίνεται σκληρή.

3) Περιβάλλουν τον εαυτό τους με θετικούς ανθρώπους

Οι άνθρωποι με τους οποίους περιτριγυριζόμαστε έχουν μεγάλη επιρροή στο πώς ενεργούμε και στο πώς νιώθουμε – είτε το καταλαβαίνουμε είτε όχι.

Οι ανθεκτικοί άνθρωποι έχουν ένα ισχυρό δίκτυο υποστήριξης φίλων, οικογένειας και κοινότητας, που παρέχουν συναισθηματική υποστήριξη, ενθάρρυνση και βοήθεια σε δύσκολες στιγμές.

Η συμβουλή εδώ είναι να κόψετε τους δεσμούς με όλους εκείνους τους αρνητικούς ανθρώπους που εξαντλούν την ενέργειά σας. Θυμήσου και το άρθρο: Γιατί οι πετυχημένοι άνθρωποι απομακρύνονται από τους losers φίλους τους.

4) Δεν φοβούνται να ζητήσουν βοήθεια

Εδώ είναι το point: Aνθεκτικότητα δεν σημαίνει ότι πρέπει να τα κάνεις όλα μόνος- σου και το να ζητάς βοήθεια δεν σημαίνει ότι είσαι αδύναμος!

Στην πραγματικότητα αυτό κάνουν οι ανθεκτικοί άνθρωποι – έχουν τη δύναμη και την αυτογνωσία να αναγνωρίσουν πότε δεν μπορούν να κάνουν κάτι οι ίδιοι.

Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Δεν έχουν κανένα πρόβλημα να ζητήσουν βοήθεια, είτε από έναν φίλο, είτε ένα μέλος της οικογένειας ή έναν ειδικό, επειδή γνωρίζουν ότι η αναζήτηση βοήθειας είναι στην πραγματικότητα ένα σημάδι δύναμης και είναι αυτό που θα τους επιτρέψει να ανταποκριθούν στις προκλήσεις της ζωής.

5) Έχουν αίσθηση του χιούμορ

Τελευταίο, αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, πρέπει να αναφέρουμε πόσο μεγάλο ρόλο παίζει η αίσθηση του χιούμορ όσον αφορά την ανθεκτικότητα. Βοηθά τους ανθρώπους να αλλάξουν την οπτική τους, επιτρέποντάς τους να δουν την πιο ανάλαφρη πλευρά της ζωής, ακόμη και σε μια σοβαρή κατάσταση.

Το γέλιο πυροδοτεί την απελευθέρωση ενδορφινών που είναι οι φυσικές ορμόνες του σώματος για θετική αίσθηση. Μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση του στρες και στη βελτίωση της διάθεσης, καθώς και στη δημιουργία μιας πιο ανθεκτικής νοοτροπίας. Όταν οι καιροί είναι πραγματικά δύσκολοι, το χιούμορ λειτουργεί ως μηχανισμός αντιμετώπισης, παρέχοντας ένα απαραίτητο ψυχικό διάλειμμα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × one =