αρχικηVIRALΠέντε πράγματα για τα οποία πρέπει να σταματήσεις να νοιάζεσαι

Πέντε πράγματα για τα οποία πρέπει να σταματήσεις να νοιάζεσαι

Με το γνωστό ιδιαίτερο στιλ του, ο αυτοδημιούργητος εκατομμυριούχος Gary Vaynerchuck, είχε πει σε ένα social post του ότι βλέπει ανθρώπους που δεν ξεκινούν κάτι, για έναν απλό λόγο: Επειδή νοιάζονται για το τι θα πουν οι άλλοι.

«Έχω βαρεθεί τους ανθρώπους που δεν ξεκινούν, επειδή νοιάζονται το τι θα πουν οι άλλοι» τόνισε ο γνωστός businessman. Και το χειρότερο από όλα; Νοιάζονται για τα σχόλια που γίνονται στα social media. «Αρκετά. Δεν έχει σημασία τι λένε οι άλλοι» εξηγεί.

Αυτό είναι όμως μόνο ένα κομμάτι του παζλ. Στην παρακάτω λίστα θα δεις 5 πράγματα για τα οποία δεν νοιάζονται οι πετυχημένοι και ευτυχισμένοι άνθρωποι.

Σταμάτα να νοιάζεσαι για να βρεις έναν «σίγουρο δρόμο»

Δεν υπάρχει σίγουρος δρόμος. Ούτε «κατάλληλη στιγμή» για να κάνεις κάτι. Δεν υπάρχει ιδανικός και σωστός τρόπος για τα περισσότερα πράγματα, ακόμα και για το πως να ντυθείτε ή πως να φτιάξετε τα μαλλιά σας. Να είστε ο εαυτός σας. Και να επιλέγετε το μονοπάτι που θέλετε να ακολουθήσετε.

Κι αν δυσκολεύεστε να πάρετε αποφάσεις, θυμηθείτε και το άρθρο: Τέσσερις τακτικές που εφαρμόζουν οι πετυχημένοι άνθρωποι για να παίρνουν καλύτερες αποφάσεις.

Σταμάτα να νοιάζεσαι για πράγματα που δεν μπορείς να ελέγξεις

Μερικά πράγματα είναι εκτός του έλεγχου σας. Αποδεχτείτε το σαν γεγονός της ζωής. Σπαταλώντας το χρόνο σας, το ταλέντο και τη ενέργεια σας, σε πράγματα που δεν ελέγχετε, είναι σίγουρο ότι θα σας οδηγήσει σε απογοήτευση και στασιμότητα.

Εστιάζοντας στις αρνητικές πτυχές ενός περιστατικού που δεν μπορούσατε να αλλάξετε, δεν έχετε να κερδίσετε τίποτα.
Όπως είπε και η Maria Robinson: “Κανείς δεν μπορεί να πάει πίσω και να κάνει μια νέα αρχή, αλλά ο καθένας μπορεί να ξεκινήσει σήμερα και να δημιουργήσει ένα διαφορετικό τέλος”. Δεν μπορείτε να αλλάξετε αυτό που συνέβη, μπορείτε μόνο να αλλάξετε τον τρόπο που αντιδράτε σε αυτό.

Σταμάτα να νοιάζεσαι για τη γνώμη των άλλων

Το τι πιστεύουν ή λένε οι άλλοι για σας, δεν πρέπει να σας νοιάζει. Τουλάχιστον για τους περισσότερους από αυτούς. Όταν ήσασταν μαθητές, οι απόψεις των συμμαθητών σας, επηρέαζαν τις αποφάσεις σας. Και υπήρχαν φορές που διαμόρφωναν τις απόψεις σας και τους στόχους σας. Με την πάροδο των χρόνων, οι περισσότεροι από αυτούς τους ανθρώπους για τις απόψεις των οποίων νοιαζόσασταν τόσο πολύ, δεν αποτελούν καν κομμάτι της ζωής σας.

Εκτός κάποιων εξαιρέσεων πχ όταν προσπαθείτε να κάνετε μια καλή πρώτη εντύπωση (συνέντευξη για δουλειά, πρώτη επέτειος, κλπ.), μην αφήνετε τις απόψεις των άλλων να στέκονται εμπόδιο στο δρόμο σας. Το τι σκέφτονται και λένε οι άλλοι για σας δεν είναι το πλεον σημαντικό.

Σταμάτα να νοιάζεσαι για τα… likes

Μήπως ζεις… για τα likes; Στην εποχή μας είναι εύκολο να παρασυρθούμε. Και να αναζητούμε συνεχώς την αναγνώριση και την αποδοχή μέσα από τα social media. Κοιτάξτε γύρω σας σε μια βραδινή έξοδο – πόσοι άνθρωποι διασκεδάζουν και πόσοι φωτογραφίζονται «διασκεδάζοντας»; Εάν πιέζετε τον εαυτό σας να κάνει συγκεκριμένα πράγματα για να μπορείτε να τα… παραθέσετε στο διαδίκτυο, σκεφτείτε γιατί το κάνετε πραγματικά.

Σταμάτα να νοιάζεσαι για την (κλισέ) επιτυχία

Η επιτυχία είναι κάτι διαφορετικό για τον καθένα, αλλά υπάρχει επίσης ένα γενικό, κοινωνικό κατασκεύασμα επιτυχίας στο οποίο όλοι παρασυρόμαστε. Η εικόνα ενός επιτυχημένου ανθρώπου τείνει να είναι κάποιος/α ελκυστικός/η και υγιής με μια καλά αμειβόμενη δουλειά και ένα καλό αυτοκίνητο. Δίνουμε τόση σημασία σε αυτό το ιδανικό που ξεχνάμε τον δικό μας ορισμό επιτυχίας. Για κάποιους, η επιτυχία είναι ένας καλός μισθός και χλιδάτες διακοπές. Για άλλους, το να μεγαλώσουν χαρούμενα παιδιά. Η σύγκριση έχει υπερβολική αξία σε αυτήν την κοινωνία και είναι μια ως επί το πλείστον ανθυγιεινή συνήθεια. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προβάλλουν ψευδείς εικόνες και πρότυπα τα οποία πιστεύουμε, γεγονός που μας κάνει να νιώθουμε ανικανοποίητοι ή ανεπαρκείς στη ζωή μας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 × 5 =