αρχικηVIRALΑυτό το πλοίο είναι η μεγαλύτερη πλωτή μονάδα αποθήκευσης και επαναεριοποίησης φυσικού αερίου

Αυτό το πλοίο είναι η μεγαλύτερη πλωτή μονάδα αποθήκευσης και επαναεριοποίησης φυσικού αερίου

Η μεγαλύτερη πλωτή μονάδα αποθήκευσης και επαναεριοποίησης φυσικού αερίου (FSRU) στον κόσμο κατέφτασε στο Χονγκ Κονγκ, όπου πρόκειται να χρησιμοποιηθεί στην κάλυψη των αυξανόμενων ενεργειακών αναγκών της πόλης.

Το Bauhinia Spirit, με μήκος 345 μέτρα και αποθηκευτική ικανότητα 263.000 m3 υγροποιημένου φυσικού αερίου, έφτασε στο αγκυροβόλιο South Cheung Chau την Πέμπτη, όπως μεταδίδει το e-nautilia.gr.

Το πλοίο πρόκειται να υποβληθεί σε ελέγχους και επιθεωρήσεις πριν αποπλεύσει με προορισμό τον υπεράκτιο τερματικό σταθμό υγροποιημένου φυσικού αερίου ανατολικά των νησιών Soko την επόμενη εβδομάδα.

Το συγκεκριμένο FSRU είναι το πρώτο πλοίο τέτοιου τύπου για το Χονγκ Κονγκ, και θα χρησιμοποιηθεί για την παραλαβή, τη αποθήκευση και την επαναεριοποίηση του LNG, επιτρέποντας στο Χονγκ Κονγκ να διαφοροποιήσει τον εφοδιασμό του με φυσικό αέριο, έτσι ώστε να δώσει την δυνατότητα στην πόλη να προμηθεύεται φυσικό αέριο σε ανταγωνιστικές τιμές.

Ο τερματικός σταθμός υγροποιημένου φυσικού αερίου πρόκειται να λειτουργήσει από την Hong Kong LNG Terminal Limited, μια κοινοπραξία της CLP Power και της HK Electric, ενώ έχει ήδη ολοκληρωθεί η κατασκευή μιας θαλάσσιας προβλήτας και δύο υποθαλάσσιων αγωγών φυσικού αερίου.

Η εργασίες για την λειτουργία του εξοπλισμού βρίσκεται σε εξέλιξη και ο τερματικός σταθμός έχει προγραμματιστεί να λειτουργήσει στα μέσα του 2023.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 − 2 =