αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε «μυστικά» που χρησιμοποιούν οι άνθρωποι που φαίνεται ότι φτάνουν στην επιτυχία χωρίς να δουλεύουν σκληρότερα

Πέντε «μυστικά» που χρησιμοποιούν οι άνθρωποι που φαίνεται ότι φτάνουν στην επιτυχία χωρίς να δουλεύουν σκληρότερα

Ξέρετε εκείνους τους ανθρώπους που φαίνεται σα να έχουν γεννηθεί με… ασημένια κουτάλια; Πάνε από επιτυχία σε επιτυχία, και φαίνεται σαν να τους έρχονται όλα αίτημα. Χωρίς να δουλεύουν σκληρότερα. Αλλά μερικές φορές, η πραγματικότητα είναι διαφορετική.

Απλώς έχουν ένα σωρό κόλπα στα μανίκια τους. Και δεν λέμε για πράγματα όπως το να έχουν έναν πλούσιο μπαμπά ή να είναι… βασιλιάδες.

Είναι πράγματα που μπορείτε να αντιγράψετε και να τα δουλέψετε στη ζωή σας και θα σας βοηθήσουν να εργαστείτε λιγότερο και να πετύχετε περισσότερα.

1) Αγκαλιάζουν την αποτυχία

Οι άνθρωποι υψηλών επιδόσεων δεν ανησυχούν μήπως κάνουν λάθη ή αποτυγχάνουν, όπως σκεφτόμαστε οι περισσότεροι από εμάς.

Φυσικά δεν θέλουν να αποτύχουν. Αλλά ξέρουν επίσης ότι η αποτυχία είναι αναπόφευκτη αν πιέσεις τον εαυτό σου να ανέβει επίπεδα.

Δεδομένου ότι καταλαβαίνουν ότι η αποτυχία είναι πάντα κομμάτι της ανάπτυξης, παύουν να τη φοβούνται και μαθαίνουν να την αποδέχονται και ακόμη και να την αγκαλιάζουν.

Εξάλλου, όταν αποτυγχάνετε, μπορείτε να μάθετε τι δεν λειτουργεί και τι έχετε κάνει λάθος.

Θα δείτε ότι οι υποθέσεις σας ήταν λανθασμένες ή οι υπολογισμοί σας ήταν άκυροι, έτσι ώστε την επόμενη φορά, να έχετε πολύ περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας.

2) Δεν σταματούν ποτέ να μαθαίνουν

Εάν εργάζεστε σε έναν τομέα που σας αρέσει, τότε πιθανότατα δεν θα σταματήσετε ποτέ να μαθαίνετε περισσότερα γι’ αυτό.

Επίσης δεν θα αισθάνεται σαν βάρος.

Μπορεί να διαβάζεις άρθρα και να παρακολουθεις βίντεο για το αντικείμενο που σε ενδιαφέρει.

Και αυτό είναι το κόλπο. Εάν μπορείτε να επιλέξετε κάτι που σας γοητεύει, δεν θα χάσετε ποτέ το κίνητρό σας να μάθετε περισσότερα για αυτό.

Δεν θα σας φανεί σαν δουλειά, αλλά θα σας βοηθήσει να αποκτήσετε γνώσεις και να πετύχετε όλο και περισσότερα.

3) Κάνουν διαλείμματα

Τα διαλείμματα μπορούν πραγματικά να βοηθήσουν στην αύξηση της παραγωγικότητάς σας.

Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να έχουμε ανθρώπους να αφήνουν τα γραφεία τους για να παίξουν πινγκ-πονγκ στη μέση της ημέρας ή να κοιμούνται στο γραφείο; Αν ρωτήσετε μερικές από τις πιο ισχυρές εταιρείες στον κόσμο, όπως η Google και η Apple, θα σας πουν, “Απολύτως!”.

Πρώτον, οι ενήλικες σε όλο τον κόσμο δεν κοιμούνται αρκετά. Στις ΗΠΑ, ο μέσος ενήλικας κοιμάται έξι ώρες και 31 λεπτά, ενώ στην Ιαπωνία, αυτό μειώνεται σε έξι ώρες και 22 λεπτά τη νύχτα.

Ενας υπνάκος όταν τον χρειάζεστε μπορεί να ενισχύσει την παραγωγικότητά σας όταν ξυπνάτε ανανεωμένοι- αντί να μένετε κουρασμένοι όλη μέρα.

Μικρά διαλείμματα για άσκηση ή αποστασιοποίηση από τη δουλειά σας μπορούν να σας δώσουν νέες οπτικές και να σας αφήσουν να επιστρέψετε με νέες ιδέες. Με άλλα λόγια, το να αφιερώσεις λίγο χρόνο μακριά από τη δουλειά σου σε βοηθά να το κάνεις καλύτερα και πιο αποτελεσματικά. Τα διαλείμματα εξοικονομούν πραγματικά χρόνο!

4) Ξέρουν να λένε «όχι» και να βάζουν όρια

Εάν αναλαμβάνετε συνεχώς νέα έργα και καθήκοντα, η δουλειά… δεν τελειώνει ποτέ.

Τα άτομα με υψηλές επιδόσεις θα σας πουν ότι δεν μπορείτε απλά να λέτε ναι σε ό,τι συμβαίνει ή σε κάθε ευθύνη που σας έρχεται.

Θα ”καείτε” σε χρόνο μηδέν.

Πρέπει να ξέρεις να λες «όχι». Αυτή είναι η σημαντική συνήθεια για την οικοδόμηση ορίων.

Πρέπει να γνωρίζετε πόση δουλειά μπορείτε να αναλάβετε με επιτυχία και να παραμείνετε χαρούμενοι και παραγωγικοί. Μόλις μάθετε το όριό σας, πρέπει να πείτε όχι σε οτιδήποτε θα το ξεπεράσει.

Θυμήσου και το άρθρο: Πέντε έξυπνοι τρόποι για να πεις «όχι» σε κάποιον και να μην σε ενοχλήσει ξανά για το ίδιο θέμα.

8) Χρησιμοποιούν εξαιρετικά εργαλεία

Πλέον υπάρχουν πολλά εργαλεία εκεί έξω. Όσο συνεχίζετε να υιοθετείτε εξαιρετικά εργαλεία, θα κάνουν τη δουλειά για εσάς.

Σκέψου το. Χρησιμοποιούσαμε πριόνια χειρός για να κόβουμε ξύλα για να φτιαχτούν έπιπλα. Στη συνέχεια, εφευρέθηκαν ηλεκτρικά πριόνια για να κάνουν τη δουλειά δέκα φορές πιο γρήγορα. Και τώρα τα ρομπότ το κάνουν στα εργοστάσια για εμάς.

Το ίδιο ισχύει για εργαλεία λογισμικού και τα hardware tools κάθε είδους, από ρομπότ έως εφαρμογές και τις πιο πρόσφατες τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης.Εάν θέλετε να εξοικονομήσετε χρόνο και να επιτύχετε εξαιρετικά αποτελέσματα χωρίς να χρειαστεί ποτέ να εργαστείτε πιο σκληρά, η αξιοποίηση αυτών είναι η απάντηση.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

six + 18 =