αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε μικρές κινήσεις που κάνουν τους άλλους υποσυνείδητα να έλκονται από εσάς

Πέντε μικρές κινήσεις που κάνουν τους άλλους υποσυνείδητα να έλκονται από εσάς

Έχετε συναντήσει ποτέ κάποιον που σας φάνηκε εξαιρετικά ελκυστικός, αλλά δεν μπορούσατε να καταλάβετε τι ήταν αυτό που τον έκανε να φαίνεται τόσο μαγνητικός; Η ελκυστικότητα υπερβαίνει κατά πολύ την εξωτερική εμφάνιση – και παραδόξως, τα πράγματα που σας κάνουν πιο ελκυστικούς μπορεί να μην τα έχετε σκεφτεί ποτέ.

Εδώ είναι λοιπόν 5 μικρές κινήσεις που κάνουν τους άλλους υποσυνείδητα να έλκονται από εσάς. Ακόμα κι αν δεν έχετε εμφάνιση… ηθοποιού του Χόλιγουντ, μπορείτε να εστιάσετε σε αυτές τις κινήσεις.

1. Μην προσπαθείτε σκληρά… για να το πετύχετε

Μια πρόσφατη γερμανική μελέτη διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι είναι πιο πιθανό να σας βρίσκουν ελκυστικό άτομο εάν μπορούν να σας διαβάσουν. Εάν δεν μπορούν να καταλάβουν τις προθέσεις του άλλου ατόμου, είναι λιγότερο πιθανό να τις αξιολογήσουν ως ελκυστικές. Με απλά λόγια μην είσαι κλειστός και μην προσπαθείς να δείξεις κάτι άλλο από αυτό που πραγματικά είσαι απλά για να «κάνεις καλή εντύπωση».

2. Κάνε τον άλλο να γελάσει

Ένας άντρας ή μια γυναίκα που μπορεί να σας κάνει να γελάσετε είναι πολύ πιο πιθανό να είναι ελκυστικός στο μυαλό σας. Επομένως, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι οι μελέτες δείχνουν ότι οι άνθρωποι βρίσκουν τα άτομα με αίσθηση του χιούμορ πολύ πιο ελκυστικά από εκείνα που δεν έχουν.

3. Να αγαπάς τον εαυτό σου

Όσο κλισέ κι αν ακούγεται, η αγάπη για τον εαυτό σας θα σας πάει μακριά. Όταν αγαπάς τον εαυτό σου, φαίνεται και σε κάνει να φαίνεσαι πιο σίγουρος (γιατί είσαι.) Όσοι φαίνονται γεμάτοι αυτοπεποίθηη και σίγουροι για τον εαυτό τους είναι πιο πιθανό να θεωρηθούν ελκυστικοί.

4. Να χαμογελάτε συχνά

Αν και είναι αλήθεια ότι το να σου λένε να «χαμογελάς περισσότερο» είναι απίστευτα ενοχλητικό, η πράξη του χαμόγελου είναι ένα επιστημονικά έγκυρο έναυσμα έλξης.

Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο της Βέρνης εξέτασαν αυτή τη σχέση μεταξύ έλξης και χαμόγελου σε δύο διαφορετικά πειράματα. Κατά τη διάρκεια του πρώτου (και πιο χαρακτηριστικού) πειράματος, οι συμμετέχοντες είδαν μια σειρά φωτογραφιών που αποτελούνταν από εναλλασσόμενες εκφράσεις εξωτερικής ευτυχίας (χαμόγελο) και άλλες διαφορετικές εκφράσεις. Στη συνέχεια ζητήθηκε από τους συμμετέχοντες να μετρήσουν τη σχετική ελκυστικότητα των φωτογραφιών. Οι ερευνητές συνόψισαν: «Τα αποτελέσματα του Πειράματος αποκάλυψαν ότι η αξιολόγηση της ελκυστικότητας επηρεάζεται έντονα από το έντονο χαμόγελο που εκφράζεται σε ένα πρόσωπο: Μια χαρούμενη έκφραση προσώπου θα μπορούσε ακόμη και να αντισταθμίσει τη σχετική μη ελκυστικότητα».

5. Γλώσσα του σώματος

Το γράφαμε σε προηγούμενο άρθρο. Έρευνες δείχνουν ότι η γλώσσα του σώματος είναι από τους πιο σημαντικούς παράγοντες έλξης. Πιο συγκεκριμένα, η τοποθέτηση του σώματος έτσι ώστε να μεταφέρει «ανοιχτότητα» είναι από τους πιο σημαντικούς παράγοντες έλξης.

Η ανοιχτή γλώσσα του σώματος είναι σημαντική γιατί επικοινωνεί φυσικά τη διαθεσιμότητα. Αντίθετα, η «κλειστή» γλώσσα του σώματος –σταυρώνοντας χέρια, κρατώντας ένα κινητό τηλέφωνο, γυρίζοντας το κεφάλι ή το σώμα προς άλλη κατεύθηνση– υποδηλώνει μη διαθέσιμο άτομο. Παραμείνετε σε ευθεία στάση και ενεργήστε φυσικά. Επιπλέον, κρατήστε και τα δύο χέρια ορατά και χρησιμοποιήστε τα ελεύθερα όταν επικοινωνείτε.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two + 7 =