αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέσσερις απλοί μηχανισμοί έλξης που μπορείς να χρησιμοποιείς καθημερινά για να κάνεις τους άλλους να σε συμπαθούν

Τέσσερις απλοί μηχανισμοί έλξης που μπορείς να χρησιμοποιείς καθημερινά για να κάνεις τους άλλους να σε συμπαθούν

Η έλξη δεν αφορά μόνο την εξωτερική εμφάνιση. Πρόκειται για έναν αρχέγονο μαγνητισμό. Πιο συχνά θαυμάζουμε την αυτοπεποίθηση, το πάθος και την προσωπικότητά κάποιου. Το να είσαι ελκυστικός είναι κάτι περισσότερο από την εμφάνιση.

Τώρα θα περιγράψουμε λεπτομερώς και θα επεξεργαστούμε 4 μηχανισμούς έλξης. Μερικά τρικ που μπορείς να χρησιμοποιείς καθημερινά.

1. Να είστε διασκεδαστικοί

Η πλήξη δεν είναι μια συναισθηματική κατάσταση που οι άνθρωποι επιδιώκουν. Είμαστε ”καλωδιωμένο” για να λαχταράμε την καινοτομία και τα νέα πράγματα – γεγονός που παρατηρείται εύκολα κατά τη βρεφική ηλικία.

Αν είμαστε ειλικρινείς, μπορούμε να δηλώσουμε με βεβαιότητα ότι κάποιοι άνθρωποι είναι πιο βαρετοί από άλλους – αλλά δεν είναι τόσο απλό. Η πλήξη είναι σχετικός όρος. Μερικοί βαριούνται τα σπορ, άλλοι ενθουσιάζονται. Άλλοιδεν θέλουν με την πολιτική, και ούτω καθεξής.

Ομοίως, η προσωπικότητα ενός ατόμου, ο τρόπος σκέψης, η αίσθηση του χιούμορ κ.λπ., μπορεί να είναι διασκεδαστικά ή βαρετά και εξαρτώνται αυστηρά από τον παρατηρητή. Σε κάθε περίπτωση κάνε την προσπάθεια σου και προσπάθησε να είσαι διασκεδαστικός.

2. Κινήσου γρήγορα

Ο Δρ John Medina – ένας μοριακός βιολόγος και συγγραφέας του Brain Rules – ανακάλυψε ότι οι άνθρωποι έχουν μικρότερο εύρος προσοχής από ένα ΧΡΥΣΟΨΑΡΟ: λιγότερο από οκτώ δευτερόλεπτα για την ακρίβεια.

Όπως έχουμε ήδη σημειώσει, ο ανθρώπινος εγκέφαλος χρειάζεται καινοτομία για να δημιουργήσει συναισθήματα έλξης. Αποδεικνύεται ότι η έλξη απαιτεί επίσης μια γρήγορη πρώτη εντύπωση. Επομένως, αν σκοπεύουμε να προσελκύσουμε το Χ άτομο, πρέπει να δράσουμε γρήγορα.

Γρήγορη ερώτηση: Ποιο είναι το χρονικό εύρος προσοχής ενός ανθρώπου που δεν διασκεδάζει; Λοιπόν, δεν ξέρουμε πραγματικά… αλλά είναι πιθανώς πολύ λιγότερο από οκτώ δευτερόλεπτα.

3. Χρησιμοποιήστε «ανοιχτή» γλώσσα του σώματος

Έρευνες δείχνουν ότι η γλώσσα του σώματος είναι από τους πιο σημαντικούς παράγοντες έλξης. Πιο συγκεκριμένα, η τοποθέτηση του σώματος έτσι ώστε να μεταφέρει «ανοιχτότητα» είναι από τους πιο σημαντικούς παράγοντες έλξης.

Η ανοιχτή γλώσσα του σώματος είναι σημαντική γιατί επικοινωνεί φυσικά τη διαθεσιμότητα. Αντίθετα, η «κλειστή» γλώσσα του σώματος –σταυρώνοντας χέρια, κρατώντας ένα κινητό τηλέφωνο, γυρίζοντας το κεφάλι ή το σώμα προς άλλη κατεύθηνση– υποδηλώνει μη διαθέσιμο άτομο. Παραμείνετε σε ευθεία στάση και ενεργήστε φυσικά. Επιπλέον, κρατήστε και τα δύο χέρια ορατά και χρησιμοποιήστε τα ελεύθερα όταν επικοινωνείτε.

4. Να χαμογελάτε συχνά

Αν και είναι αλήθεια ότι το να σου λένε να «χαμογελάς περισσότερο» είναι απίστευτα ενοχλητικό, η πράξη του χαμόγελου είναι ένα επιστημονικά έγκυρο έναυσμα έλξης.

Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο της Βέρνης εξέτασαν αυτή τη σχέση μεταξύ έλξης και χαμόγελου σε δύο διαφορετικά πειράματα. Κατά τη διάρκεια του πρώτου (και πιο χαρακτηριστικού) πειράματος, οι συμμετέχοντες είδαν μια σειρά φωτογραφιών που αποτελούνταν από εναλλασσόμενες εκφράσεις εξωτερικής ευτυχίας (χαμόγελο) και άλλες διαφορετικές εκφράσεις. Στη συνέχεια ζητήθηκε από τους συμμετέχοντες να μετρήσουν τη σχετική ελκυστικότητα των φωτογραφιών.

Οι ερευνητές συνόψισαν: «Τα αποτελέσματα του Πειράματος αποκάλυψαν ότι η αξιολόγηση της ελκυστικότητας επηρεάζεται έντονα από το έντονο χαμόγελο που εκφράζεται σε ένα πρόσωπο: Μια χαρούμενη έκφραση προσώπου θα μπορούσε ακόμη και να αντισταθμίσει τη σχετική μη ελκυστικότητα».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

12 + 15 =