αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε μικρές κινήσεις για να κερδίζεις τον σεβασμό των άλλων μέσα στα πρώτα 10 λεπτά

Πέντε μικρές κινήσεις για να κερδίζεις τον σεβασμό των άλλων μέσα στα πρώτα 10 λεπτά

Αναρωτηθήκατε ποτέ τι είναι αυτό που κάνει κάποιους ανθρώπους άξιους του σεβασμού όλων γύρω τους; Ξέρουν κάτι που δεν ξέρετε;

Αν και δεν υπάρχει μαγική φόρμουλα για άμεσο σεβασμό, υπάρχουν ορισμένες μικρές συνήθειες που μπορούν να σας βοηθήσουν να κερδίσετε άμεσο σεβασμό από τους άλλους.

Εδώ είναι 5 τέτοιες κινήσεις.

1) Αυτοπεποίθηση

Οι άνθρωποι που αποπνέουν αυτοπεποίθηση είναι σίγουροι για τον εαυτό τους και δεν φοβούνται. Ξέρουν ποιοι είναι και τι θέλουν. Και το κυνηγούν!

Έτσι, εάν θέλετε να κερδίσετε τον άμεσο σεβασμό των ανθρώπων, πρέπει οπωσδήποτε να εργαστείτε για την αυτοπεποίθησή σας. άν αισθάνεστε άνετα με τον εαυτό σας, οι άλλοι θα το προσέξουν όταν μπείτε σε ένα δωμάτιο. Η αυτοπεποίθηση σας κάνει πιο ελκυστικούς γιατί αναδύει μια ατμόσφαιρα ασφάλειας και σταθερότητας. Τα άτομα με υψηλή αυτοεκτίμηση τείνουν να έχουν καλύτερες σχέσεις επειδή έχουν μάθει να αγαπούν τον εαυτό τους. Αυτό διευκολύνει τη σύνδεση με άλλους ανθρώπους. Θυμήσου και το άρθρο: 4 πράγματα που δεν κάνουν ποτέ οι άνθρωποι με αυτοπεποίθηση, όταν είναι σε κοινωνικές καταστάσεις.

2) Ενεργή ακρόαση

Οι άνθρωποι που προσποιούνται ότι ακούν όταν κάποιος μιλάει, είναι αλαζονικοί και αγενείς. Και μαντέψτε: Δεν δείχνουν σεβασμό στο άτομο που μιλάει!

Εάν θέλετε να κερδίσετε τον άμεσο σεβασμό κάποιου, φροντίστε να ακούτε πραγματικά αυτό που λέει. Να είσαι ενεργός ακροατής.

-Δώστε του την πλήρη προσοχή σας
-Οπτική επαφή
-Κάντε ερωτήσεις και δώστε feedback

Βασικά, να συμπεριφέρεστε με τον ίδιο τρόπο που θα θέλατε να συμπεριφέρεται κάποιος όταν μιλάτε.

3) Σεβασμός των ορίων

Τα όρια υπάρχουν για να μας προστατεύουν. Γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό να αναγνωρίζουμε και να σεβόμαστε τα προσωπικά όρια των άλλων ανθρώπων.

Τι ακριβώς σημαίνει αυτό;

-Μην πιέζετε κάποιον να κάνει κάτι με το οποίο δεν αισθάνεται άνετα.
-Μην τους κάνετε να μιλήσουν για κάτι όταν δεν είναι έτοιμοι.
-Μην εισβάλλετε στον προσωπικό τους χώρο
-Και τέλος, μην ασχολείστε με τα προσωπικά τους θέματα, δεν σας αφορούν.

4) Να είσαι αξιόπιστος

Επίσης σημαντικό. Όταν κάποιος ξέρει ότι μπορεί να βασιστεί σε εσάς για να τηρήσετε τις δεσμεύσεις και τις υποσχέσεις σας, είναι πολύ μεγάλο πράγμα. Σημαίνει ότι οι άλλοι μπορούν να σας εμπιστευτούν και ότι δεν θα διστάσουν να έρθουν κοντά σας την ώρα που χρειάζονται κάτι.

Το να είσαι αξιόπιστος είναι σίγουρα κάτι που θα κάνει τους ανθρώπους να σε σέβονται. Το αντίθετο ισχύει επίσης: Εάν δεν είστε αξιόπιστοι, είναι πιθανό να χάσετε τον σεβασμό πολλών ανθρώπων.

5) Σεβάσου τον άλλο

Πρέπει να σέβεσαι τους άλλους για να σε σεβαστούν.

Οι άνθρωποι που συμπεριφέρονται σαν να είναι καλύτεροι από όλους τους άλλους και μετά πιστεύουν ότι όλοι πρέπει να τους δείξουν σεβασμό είναι συνήθως αντιπαθείς. Στην πραγματικότητα, εμπνέουν τα πάντα εκτός από το σεβασμό.

Δυστυχώς, πολλές φορές αυτοί οι άνθρωποι είναι σε ισχυρές θέσεις, έτσι οι άνθρωποι μπορεί να προσποιούνται ότι τους σέβονται, αλλά δεν υπάρχει τίποτα αληθινό σε αυτό.

Εν ολίγοις: Αν θέλετε να σας σέβονται οι άλλοι, ξεκινήστε με το να τους σέβεστε εσείς πρώτα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

10 − six =