αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε κινήσεις που μπορείς να κάνεις όταν τα πράγματα… δεν πάνε με βάση το πλάνο

Πέντε κινήσεις που μπορείς να κάνεις όταν τα πράγματα… δεν πάνε με βάση το πλάνο

Οι ανατροπές της ζωής συχνά έρχονται εκεί που δεν τις περιμένουμε, σωστά; Είναι κατά τη διάρκεια αυτών των στιγμών που μερικοί άνθρωποι πραγματικά φαίνονται πιο δυνατοί από τους υπόλοιπους.

Ποιο είναι το μυστικό τους; Πώς καταφέρνουν αυτοί οι ανθεκτικοί άνθρωποι όχι απλώς να επιβιώσουν αλλά να αναπτυχθούν όταν έρχονται αντιμέτωποι με τις προκλήσεις της ζωής;

Σε αυτό το άρθρο, θα μιλήσουμε για 5 συνήθειες που βοηθούν τους ανθρώπους να παραμείνουν δυνατοί, ακόμα και όταν τα πράγματα πάνε στραβά. Αυτές οι συμβουλές μπορούν να σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε τις δύσκολες στιγμές.

1. Διατηρούν την οπτική τους

Όταν τα πράγματα πάνε στραβά, είναι εύκολο να σκεφτείς ότι ο ουρανός… πέφτει. Αλλά οι ανθεκτικοί άνθρωποι κάνουν ένα βήμα πίσω και κοιτάζουν τη μεγαλύτερη εικόνα.

Ας υποθέσουμε ότι αργήσατε σε μια σημαντική συνάντηση και έχετε κολλήσει στην κίνηση.

Αντί να φρικάρουν και να κορνάρουν σαν να μην υπάρχει αύριο, οι άνθρωποι που παραμένουν δυνατοί θα χρησιμοποιούσαν αυτή τη στιγμή για να αναπνεύσουν και ίσως ακόμη και να απολαύσουν λίγη μουσική.

Ξέρουν ότι μια κακή μέρα ή ένα λάθος δεν είναι το τέλος του κόσμου. Αυτός ο τρόπος σκέψης τους βοηθά να αποφύγουν να χαθούν στο άγχος και την ανησυχία.

Θυμηθείτε, τα περισσότερα προβλήματα δεν είναι τόσο μεγάλα όσο φαίνονται στην αρχή.

2. Κάνουν πράγματα που τους ευχαριστούν

Η δεύτερη συνήθεια είναι να βρίσκεις χρόνο για αυτοφροντίδα. Μιλάμε για εκείνα τα μικρά πράγματα που σε κάνουν να νιώθεις ξανά άνθρωπος, όπως ένα ζεστό μπάνιο, ένα καλό βιβλίο ή ακόμα και ένα γρήγορο τρέξιμο γύρω από το τετράγωνο.

Η ζωή μπορεί να γίνει… τρελή, και όταν γίνει, είναι εύκολο να παραμερίσεις πράγματα που σε κάνουν να νιώθεις καλά.

Αλλά οι άνθρωποι που παραμένουν ανθεκτικοί στις καταιγίδες της ζωής γνωρίζουν ότι η φροντίδα του εαυτού τους είναι αδιαπραγμάτευτη.

Καταλαβαίνουν ότι για να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις του κόσμου, πρέπει να νιώσουν καλύτερα, τόσο ψυχικά όσο και σωματικά.

3. Δεν φοβούνται να ζητήσουν βοήθεια

Η ζωή μπορεί να είναι βάναυση μερικές φορές. Μπορεί να αντιμετωπίσετε προβλήματα που είναι πολύ μεγάλα για να τα αντιμετωπίσετε μόνοι σας.

Αλλά το να ζητάς βοήθεια δεν σε κάνει αδύναμο. Σε κάνει σοφό.

Οι άνθρωποι που μένουν δυνατοί στο χάος της ζωής είναι συχνά οι πρώτοι που σηκώνουν το τηλέφωνο και καλούν έναν φίλο, μέλος της οικογένειας ή ακόμα και έναν επαγγελματία όταν βρίσκονται σε δύσκολη θέση.

Ας εγκαταλείψουμε λοιπόν την ιδέα ότι το να ζητάς βοήθεια είναι σημάδι αδυναμίας. Όλοι έχουμε τυφλά σημεία και όρια. Το να ζητάτε υποστήριξη σημαίνει απλώς ότι γνωρίζετε τα δικά σας και κάνετε κάτι γι’ αυτό. Και αυτό είναι σημάδι πραγματικής δύναμης.

4. Αγκαλιάζουν την αποτυχία ως δάσκαλο

Οι άνθρωποι που παραμένουν δυνατοί, αγαπούν πραγματικά την αποτυχία. Μπορεί να ακούγεται τρελό. Οι περισσότεροι από εμάς αντιμετωπίζουμε την αποτυχία ως ένα τέρας… κάτω από το κρεβάτι μας, κάτι που πρέπει να αποφευχθεί με κάθε κόστος.

Οι δυνατοί άνθρωποι βλέπουν την αποτυχία ως δάσκαλο.

Όταν τα μπερδεύουν ή τα πράγματα δεν πάνε όπως τα σχεδίασαν, ρωτούν: “Τι μπορώ να μάθω από αυτό;”.

Όταν δεν φοβάσαι να αποτύχεις, είσαι πρόθυμος να δοκιμάσεις νέα πράγματα, να ρισκάρεις και να βγάλεις τον εαυτό σου εκεί έξω.

5. Θέτουν υγιή όρια

Οι άνθρωποι που παραμένουν δυνατοί ξέρουν πότε να πουν «όχι» και δεν φοβούνται να θέτουν υγιή όρια.

Είναι εύκολο να σκεφτείς ότι το να λες πάντα «ναι» σε κάνει καλύτερο φίλο, μέλος της οικογένειας ή υπάλληλο.

Αλλά αν δίνεις πάντα το 110% σε όλους τους άλλους, τι σου μένει; Burnout. Εκεί πηγαίνεις.

Οι άνθρωποι που παραμένουν δυνατοί καταλαβαίνουν ότι ο χρόνος και η ενέργειά τους είναι πολύτιμα. Προστατεύουν αυτούς τους πόρους θέτοντας σαφή όρια, τόσο για τους ίδιους όσο και για τους ανθρώπους γύρω τους.

Το να λες «όχι» δεν σημαίνει ότι κοιτάς μόνο τον εαυτό σου. Σημαίνει ότι έχεις αυτογνωσία. Θυμήσου και το άρθρο: Πέντε έξυπνοι τρόποι για να πεις «όχι» σε κάποιον και να μην σε ενοχλήσει ξανά για το ίδιο θέμα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × 2 =