αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε κανόνες για να παίρνεις αυτό που θες όταν μιλάς με κάποιον: Εξηγεί μια expert της επικοινωνίας

Πέντε κανόνες για να παίρνεις αυτό που θες όταν μιλάς με κάποιον: Εξηγεί μια expert της επικοινωνίας

Ένας από τους βασικούς τρόπους για να αναπτύξετε την καριέρα σας και να ενισχύσετε την ηγετική σας ικανότητα είναι να γίνετε ισχυρός στο επικοινωνιακό κομμάτι. Πρέπει να είστε σε θέση να εμπνεύσετε τους συναδέλφους ή την ομάδα σας με σαφήνεια και αυτοπεποίθηση. Είναι ένα από τα πιο κρίσιμα συστατικά για να μεταδώσετε την άποψή σας και να διαχειριστείτε την ατζέντα σας με συνεργάτες και ανώτερα στελέχη, καθώς και με πελάτες και συνεργάτες.

Ακολουθούν 5 συμβουλές για να επικοινωνείτε σωστά και να παίρνετε αυτό που θέλετε, όπως τις παρουσιάζει η Anne Ricketts, ιδρύτρια της Lighthouse Communications, στο psychology today.

1. Κάνε μια παύση πριν απαντήσεις

Πριν επικοινωνήσετε, είτε σε ένα email είτε ως απάντηση σε feedback που μόλις σας έδωσε κάποιος, πάρτε μια βαθιά ανάσα και σκεφτείτε τι θέλετε να πείτε προτού αρχίσετε να μιλάτε ή να γράφετε μια απάντηση. Μια προσεκτική αναπνοή και μια παύση θα σας επιτρέψουν να ανταποκριθείτε πιο ομαλά αντί να αντιδράσετε σπασμωδικά. Αυτό είναι σημαντικό για όλους, ειδικά στον γρήγορο κόσμο που ζούμε. Ένα μικρό διάλειμμα και μια σύντομη ανάσα πριν επικοινωνήσετε, είναι πολύ σημαντικό για να διασφαλιστεί ότι επικοινωνείτε δυναμικά και δεν αντιδράτε με τρόπο που μπορεί αργότερα να μετανιώσετε.

2. Πηγαίνετε σύντομα στο σημαντικό point σας

Μια από τις μεγαλύτερες επικοινωνιακές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι είναι ότι… αργούν πολύ να φτάσουν στο point τους. Συχνά μιλάμε παραθέτοντας ανούσιες πληροφορίες, για να καταλήξουμε τελικά να μας διακόψει ο άλλος, χωρίς να έχουμε φτάσει στο θέμα μας. Αν θέλετε να μειώσετε τις πιθανότητες να σας διακόψουν, μάθετε να είστε συνοπτικοί.

3. Πάρε χώρο

Όταν θέλετε να προβάλλετε αυτοπεποίθηση, σταθείτε με τα πόδια ανοιχτά στο πλάτος των ώμων, μετακινηθείτε στο δωμάτιο και κάντε ανοιχτές χειρονομίες. Η έρευνα δείχνει ότι υπάρχει μια σύνδεση μεταξύ της γλώσσας του σώματος που βγάζει σιγουριά και της πραγματικής αυτοπεποίθησης. Επίσης, σκεφτείτε να πιάσετε χώρο… με τη φωνή σας. Να έχεις ωραίο δυνατό τόνο. Ένα πράγμα που μπορείτε να κάνετε είναι να σηκώνεστε όρθιος όταν παρουσιάζετε. Θα είσαι πάνω από όλους. Και θα τραβήξετε περισσότερη προσοχή με αυτόν τον τρόπο. Θυμήσου και το άρθρο: Πέντε τρικ της γλώσσας του σώματος για να πετυχαίνεις τον σκοπό σου.

4. Ασε τις πολλές συγγνώμες

Μη ζητάτε συγγνώμη για το κάθε τι. Αντίθετα, πείτε, «Έχω κάτι να προσθέσω. Πότε θα ήταν καλή στιγμή να το συζητήσουμε;». Το να ζητάς συγγνώμη συνεχώς, μπορεί να δείξει ότι δεν έχεις αυτοπεποίθηση. Ένας εύκολος τρόπος για να μειώσετε τις συγγνώμες ή τις αποποιήσεις ευθυνών, είναι να πείτε στους συναδέλφους ή σε έναν φίλο ότι εργάζεστε για τη βελτίωση στον Χ τομέα. Και να ζητήσετε τη γνώμη τους.

5. Μην… αναρωτιέσαι για αυτά που λες

Οταν τελειώνετε τη φράση σας και ανεβάζετε τον τόνο σας σαν να αναρωτιέστε για αυτό που λέτε, αυτό μεταδίδει στους άλλους ότι δεν είστε σίγουροι για οτι που λέτε. Υπάρχει μεγάλη διαφορά στην αίσθηση της αυτοπεποίθησης και της αξιοπιστίας που προβάλλετε όταν είστε σίγουροι για αυτό που λέτε. Εστιάστε στο να τονίσετε λέξεις μέσα στην πρόταση, αντί στο τέλος.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

sixteen + fourteen =