αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε τρικ της γλώσσας του σώματος για να πετυχαίνεις τον σκοπό σου

Πέντε τρικ της γλώσσας του σώματος για να πετυχαίνεις τον σκοπό σου

Ναι έχουν σημασία αυτά που λες. Αλλά υπάρχει και κάτι ακόμα που αρκετές φορές το παραβλέπουμε: Το πως κινούμαστε. Η γλώσσα του σώματος παίζει τον ρόλο της στο αν θα σε συμπαθήσει κάποιος ή όχι. Δεν είναι τυχαίο, ότι οι μεγαλύτεροι επιχειρηματίες του κόσμου είναι πολύ καλοί σε αυτό το κομμάτι. Σε ιδιωτικές συνομιλίες, σε ομαδικά meetings ή δημόσιες παρουσιάσεις on-stage.

Τώρα θα δούμε 5 κινήσεις που αφορούν την γλώσσα του σώματος και μπορείς να τις χρησιμοποιείς για να πετυχαίνεις τον σκοπό σου.

Μπείτε στη σωστή νοοτροπία

Ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να διασφαλίσετε τη φιλική γλώσσα του σώματος είναι να μπείτε σε ένα δωμάτιο με φιλικές προθέσεις. «Πριν γνωρίσετε κάποιον, φανταστείτε ότι σας αρέσει πραγματικά το άτομο», λέει η δικηγόρος και επιχειρηματίας Elena Ledoux. «Στη συνέχεια, όταν ξεκινάτε τη συνάντηση, προσπαθήστε να βρείτε λόγους για τους οποίους σας αρέσει ειλικρινά. Αυτό οδηγεί σε ένα φιλικό βλέμμα, χαλαρή στάση σώματος και περισσότερο χαμόγελο». Όταν κάνετε κάποιον να αισθάνεται ξεχωριστός, είναι πιο πιθανό να κάνει το κάτι παραπάνω για εσάς στο μέλλον.

Τελειοποιήστε τη στάση σας

Το θεμέλιο της καλής γλώσσας του σώματος είναι η καλή στάση του σώματος. Ισιώστε τη σπονδυλική σας στήλη, χαλαρώστε τους ώμους σας και κρατήστε το πηγούνι σας παράλληλα με το πάτωμα. Επίσης να κρατήσετε τα χέρια σας σε μια θέση που δεν θα είναι κλειστά μπροστά από το στήθος σας. «Κρατήστε τον κορμό σας ανοιχτό ή ξεμπλοκαρισμένο», λέει ο John P. Garrison, ψυχολόγος και ειδικός στη γλώσσα του σώματος. «Τείνουμε να καλύπτουμε το στήθος μας όταν νιώθουμε άγχος ή απειλή, οπότε όταν είναι ανοιχτό, μας θεωρούν πιο ανοιχτούς και ειλικρινείς».

Λάμψτε ένα χαμόγελο

Όλοι γνωρίζουν ότι το χαμόγελο εκπέμπει θετικά συναισθήματα και δείχνει στους ανθρώπους ότι είστε ανοιχτοί στη συζήτηση. Αλλά δεν θα κάνετε οποιοδήποτε χαμόγελο. Στην πραγματικότητα, ένα ψεύτικο χαμόγελο θα μπορούσε να γυρίσει μπούμερανγκ. «Τα ειλικρινή συναισθήματα είναι διμερή», λέει ο Garrison. «Αυτό σημαίνει ότι εμφανίζονται και στις δύο πλευρές του προσώπου. Φροντίστε λοιπόν αν πρόκειται να χαμογελάσετε, ότι είναι ένα γεμάτο και γνήσιο χαμόγελο. Ένα χαμόγελο στη μία πλευρά του προσώπου ερμηνεύεται ασυνείδητα ως περιφρόνηση, επομένως ένα γρήγορο χαμόγελο ή ένα ευγενικό μονόπλευρο χαμόγελο δεν είναι καλή ιδέα».

Κάνε οπτική επαφή

Η οπτική επαφή είναι το κλειδί για να φαίνεστε φιλικοί και γεμάτοι αυτοπεποίθηση. «Το να κοιτάς κάποιον στα μάτια είναι πολύ εκφοβιστικό», είπε στο CNBC η ειδικός στη γλώσσα του σώματος Λίλιαν Γκλας. «Αντίθετα, κοιτάξτε το συνολικό πρόσωπο για ένα δευτερόλεπτο. Μάτια για ένα δευτερόλεπτο. Μύτη για ένα δευτερόλεπτο. Στόμα για ένα δευτερόλεπτο», εξηγεί. Προφανώς, θα πρέπει επίσης να αποφύγετε να κοιτάτε γύρω στο δωμάτιο ή να ελέγχετε το τηλέφωνό σας.

Στρέψτε τα πόδια σας σε όποιον μιλάτε

Δείξτε στο άτομο με το οποίο μιλάτε ότι έχει την πλήρη προσοχή σας στρέφοντας τα δάχτυλα των ποδιών σας προς το μέρος του. «Σημαίνει ότι συνδέεστε με αυτό το άτομο», είπε η Γκλας στο CNBC. Επιπλέον, θα πρέπει να γέρνετε ελαφρώς προς το άτομο για να δείξετε ότι έχετε προς τα εκεί την προσοχή σας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × three =