αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε απλά τρικ για να μην σε επηρεάζουν οι άλλοι

Πέντε απλά τρικ για να μην σε επηρεάζουν οι άλλοι

Ζούμε σε μία εποχή όπου όλοι… έχουν γνώμη για όλα. Και θα συναντήσεις άτομα που θα έχουν άποψη για την δική σου ζωή και τις δικές σου επιλογές. Σε προηγούμενο άρθρο γράφαμε για τα 6 πράγματα που θα σου συμβούν αν σταματήσεις να νοιάζεσαι για την γνώμη των άλλων.

Το πρόβλημα είναι ότι πολλοί άνθρωποι δεν νοιάζονται αρκετά για τα συναισθήματά σας ώστε να περιορίσουν τη συμπεριφορά τους. Μπορεί να μην το βλέπουν ως πρόβλημα επειδή το συναισθηματικό τους πλαίσιο είναι διαφορετικό ή απλά είναι αγενείς.

Αλλά δεν μπορείς να βαδίσεις στη ζωή αφήνοντας τους άλλους να σε πλησιάζουν με αυτόν τον τρόπο. Πρέπει να είστε αυτός που θα στηρίξει τις άμυνές σας για να μπορέσετε να περάσετε τη ζωή χωρίς οι άλλοι άνθρωποι να διαταράξουν την ηρεμία σας. Μόλις σκληρύνετε τις δικές σας άμυνες, μπορείτε απλώς να αφήσετε τα λόγια τους να πέσουν κάτω, καθώς προχωράτε στη ζωή.

Εδώ είναι λοιπόν 5 απλά τρικ για να μην σε επηρεάζουν οι άλλοι. Και να διατηρείς την ηρεμία σου.

1. Βάλε τα όρια σου

Τα υγιή όρια είναι το πιο σημαντικό μέρος μιας υγιούς σχέσης ή συνεργασίας. Γιατί; Τα υγιή όρια διδάσκουν τους άλλους ανθρώπους πώς θέλετε να σας συμπεριφέρονται και έχουν κάποιες επιπτώσεις εάν δεν σέβονται τα όρια. Οι άνθρωποι έχουν διαφορετικές ανοχές για το τι θέλουν στη ζωή τους και για το πώς θέλουν να τους φέρονται. Είναι χρήσιμο λοιπόν να βάλεις τα δικά σου όρια.

Μερικές φορές οι άνθρωποι διαπιστώνουν απλά ότι οι προσωπικότητές τους δεν ταιριάζουν μεταξύ τους.

Ένα άτομο με υγιή όρια θα εξετάσει μια κατάσταση, θα αποφασίσει ότι δεν είναι για εκείνον και θα επιλέξει να φύγει. Δεν μπορείτε να ελέγξετε τι κάνουν οι άλλοι, αλλά μπορείτε να ελέγξετε ποιοι άνθρωποι μένουν στη ζωή σας. Μπορεί να διαπιστώσετε ότι είναι καιρός να επαναξιολογήσετε τη σχέση σας με το Χ άτομο εάν διαταράσσει την ηρεμία σας και δεν σέβεται τις επιθυμίες σας.

2. Κατανοήστε τις αξίες σας και ζήστε σύμφωνα με αυτές

Ο καθένας έχει αξίες με τις οποίες ζει. Δυστυχώς, δεν είναι πολλοί οι άνθρωποι που αφιερώνουν χρόνο για να καθίσουν, να σκεφτούν τις αξίες τους και να σκεφτούν πώς θέλουν να τις εφαρμόσουν στη ζωή τους. Η κατανόηση των αξιών σας, σάς επιτρέπει να καθοδηγείτε τη ζωή σας με τρόπο που να έχει νόημα για εσάς και να σας απαλλάσσει από περιττές συγκρούσεις με άλλους.

Γνωρίζετε τις αξίες σας. Και γιατί πρέπει να μαλώνετε για αυτές; Γιατί σε νοιάζει τι σκέφτεται αυτός ένας τυχαίος άνθρωπος;

Δεν μπορούμε να αποφύγουμε εντελώς τη σύγκρουση. Αυτό που στοχεύετε είναι να αποφύγετε τις περιττές συγκρούσεις. Η σύγκρουση είναι απαραίτητο κομμάτι της ανθρώπινης εμπειρίας γιατί οι άνθρωποι θα θέλουν πάντα να επιβάλλουν την άποψή τους στους άλλους. Πάντα θα υπάρχουν άνθρωποι που θα θέλουν να πιέσουν τα όριά σου.

Το καλύτερο, πιο σχετικό παράδειγμα για τον περιορισμό των περιττών συγκρούσεων είναι να μην σπαταλάτε την ανάσα σας σε τσακωμούς στο διαδίκτυο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Οι άνθρωποι το κάνουν πάντα αυτό και δεν έχει νόημα για κανέναν. Το μόνο που κάνει στην πραγματικότητα είναι να επιτρέπει σε άλλους ανθρώπους να διαταράξουν την ηρεμία σας. Επιπλέον, εξαντλεί το συναισθηματικό σας απόθεμα για τις απαραίτητες συγκρούσεις που προκύπτουν στην ζωή.

3. Επιλέξτε την αισιοδοξία

Η αισιοδοξία είναι ένα δύσκολο θέμα για να συζητηθεί γιατί φαίνεται να συζητείται συχνότερα από απαισιόδοξους και κυνικούς ανθρώπους που μεταμφιέζονται σε… ρεαλιστές. Υπάρχουν λίγα πράγματα που αγαπά περισσότερο ένας απαισιόδοξος από το να γελάει με έναν αισιόδοξο.

Η αλήθεια είναι ότι η οπτική μας για τον κόσμο συχνά επισκιάζεται από την αισιοδοξία ή την απαισιοδοξία μας. Το χρώμα αυτής της απόχρωσης επηρεάζει όλα όσα εξετάζουμε. Για παράδειγμα, αν δείτε τις ειδήσεις, βλέπετε κάθε τρομερό πράγμα στον κόσμο και πόσο απαίσιοι είναι οι άνθρωποι μεταξύ τους. Φαίνεται να υπάρχει ένα ατελείωτο ρεύμα πολέμων, θανάτου, φτώχειας, χάους και δυκολιών.

Θυμήσου και το άρθρο: Το τρικ που εφαρμόζουν οι αισιόδοξοι άνθρωποι και ξεπερνούν τις δυσκολίες.

4. Αφήστε τους ανθρώπους να κάνουν τα δικά τους λάθη

Πόσο συχνά κοιτάτε τις ενέργειες ενός άλλου ατόμου και σκέφτεστε, «Ω! Μακάρι να είχε κάνει Χ αντί για το Ψ!». Μπορεί να είναι απογοητευτικό να παρακολουθείτε κάποιον που σας ενδιαφέρει να κάνει πραγματικά προφανή λάθη ή να παίρνει κακές αποφάσεις. Ωστόσο, αυτές οι αποφάσεις είναι δικές του.

Δεν είναι στο χέρι σας να αναγκάσετε τους ανθρώπους να πάρουν μια απόφαση που θα είχατε πάρει εσείς.

Και παρατηρήστε ότι δεν είπαμε τη «σωστή απόφαση». Οι σωστές αποφάσεις διαφέρουν από άτομο σε άτομο.Μπορεί να είναι η σωστή απόφαση για εσάς αλλά να μην είναι η σωστή απόφαση για αυτό το άλλο άτομο. Οι άνθρωποι πρέπει να μπορούν να παίρνουν τις δικές τους αποφάσεις και να κάνουν τα λάθη τους.

Ειλικρινά, κάνοντας λάθη αποκτάς περισσότερη σοφία.

Δεν χρειάζεται να ξοδεύετε τον χρόνο σας απογοητευμένοι, θυμωμένοι ή ενοχλημένοι από τις πράξεις των άλλων. Απλώς αποδεχτείτε ότι θα πάρουν τις δικές τους αποφάσεις. Μην σπαταλάτε το χρόνο σας προσπαθώντας να τους σώσετε… από τον εαυτό τους, αν δεν θέλουν τη βοήθεια. Θα προκαλέσει περιττή σύγκρουση που δεν χρειάζεται να αντιμετωπίσετε.

5. Δεν χρειάζεται να έχεις άποψη για όλα

Έχετε πάντα την επιλογή να μην έχετε γνώμη. Όλοι φαίνεται να έχουν άποψη… για τα πάντα, αλλά υπάρχει ένα πρόβλημα. Πόσες από αυτές τις απόψεις είναι πραγματικά τεκμηριωμένες;

Αρπάξτε τον πιο τυχαίο άνθρωπο που μπορείτε να βρείτε και ρωτήστε τον για τη γνώμη του για την οικονομία, την πολιτική, την επιστήμη… οτιδήποτε. Πιθανότατα να έχει μια άποψη να παραθέσει.

Δεν πειράζει που δεν έχουν διαβάσει ούτε ένα βιβλίο για το θέμα. Δεν πειράζει που το μόνο που ξέρουν για το θέμα είναι οι λέξεις που επαναλαμβάνουν οι άλλοι. Δεν έχει σημασία ότι οι πληροφορίες τους προέρχονται από μια προκατειλημμένη πηγή που μπορεί να είναι αξιόπιστη ή όχι.

Δεν χρειάζεται να έχεις άποψη για τα πάντα. Σήκωσε τους ώμους και προχώρα. Στην πραγματικότητα, είναι καλύτερο να παραδεχτούμε κάτι σαν, «Δεν γνωρίζω αρκετά για αυτό για να έχω μια τεκμηριωμένη γνώμη». Μετά συνέχισε τη μέρα σου. Μην παρασύρεστε στην οργή και το χάος του άσκοπου θυμού.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × five =