αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈξι πράγματα που θα σου συμβούν αν σταματήσεις να νοιάζεσαι για την γνώμη των άλλων

Έξι πράγματα που θα σου συμβούν αν σταματήσεις να νοιάζεσαι για την γνώμη των άλλων

Ως ενήλικες, πολύ λίγοι από εμάς δεν νοιαζόμαστε για το τι σκέφτονται οι άλλοι. Και όταν μας απασχολεί το αν μας συμπαθούν οι άλλοι – ή προσπαθούμε πάρα πολύ να τους ευχαριστήσουμε όλους – κινδυνεύουμε να χάσουμε τον εαυτό μας.

«Το να είμαστε εξαρτημένοι από την αποδοχή των άλλων – τόσο εξαρτημένοι που ανταλλάσσουμε όλο τον χρόνο, την ενέργεια και τις προσωπικές μας προτιμήσεις για να την αποκτήσουμε – καταστρέφει τις ζωές μας», έγραψε η Μάρθα Μπεκ στο The Oprah Magazine. Με άλλα λόγια, η ακραία αναζήτηση έγκρισης και αποδοχής, είναι μια συνταγή για άγχος, εξουθένωση και ένα σωρό ζητήματα που απειλούν την ευημερία μας.

Μήπως ήρθε η ώρα να αλλάξεις μονοπάτι; Εδώ είναι 6 πράγματα που θα σου συμβούν αν σταματήσεις να νοιάζεσαι για την γνώμη των άλλων.

Θα είσαι πιο ελκυστικό άτομο. Ένα άτομο γίνεται πιο ελκυστικό όταν σταματά να ενδιαφέρεται για το τι σκέφτονται οι άλλοι για εκείνο. Κάποιος που δεν νοιάζεται αρκετά για μάταια πράγματα, γίνεται σίγουρα ελκυστικός. Το να είσαι αυτόνομος κάνοντας τις επιλογές που θες, είναι ελκυστικό, αξιαγάπητο και μεταδοτικό. Και είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να βοηθήσετε άλλους να ξεφύγουν από τον «αυτόματο πιλότο» τους.

Θα προσελκύσεις καλύτερους ανθρώπους. Όταν σταματήσετε να σκέφτεστε… τι σκέφτονται οι άλλοι, θα αρχίσετε να προσελκύετε και να εκτιμάτε άτομα που είναι απολύτως ανιδιοτελή και κατάλληλα για εσάς. Θα έχετε δίπλα σας ανθρώπους που εκτιμούν την παρουσία σας και θα αρχίσετε να μένετε μακριά από αυτούς που διαταράσσουν την ψυχική σας ηρεμία στη ζωή.

Δεν θα είσαι πια… χαλί για να σε πατούν οι άλλοι. Όταν ξεκινάς να μπαίνεις στη φάση που θέλεις απλώς να ευχαριστήσεις τον εαυτό σου και όχι κάποιον άλλο, μπαίνεις σε μία ευτυχισμένη κατάσταση. Είναι σημαντικό (και απολαυστικό) να ζεις τη ζωή για τον εαυτό σου και όχι για κάποιον άλλο. Θυμήσου και το άρθρο: Αν δεν θες να γίνεσαι «χαλί» να σε πατήσουν, εδώ είναι 5 κινήσεις που μπορείς να κάνεις.

Δεν θα αλλάζεις τον εαυτό σου για χάρη των άλλων. Όταν σταματάς να σκέφτεσαι τις απόψεις των άλλων, σταματάς να αλλάζεις τον εαυτό σου για τους άλλους. Δεν σε νοιάζει πια τι πιστεύουν για σένα και αρχίζεις να υπολογίζεις ποιος είσαι στην πραγματικότητα. Αυτός είναι ένας λιγότερο αγχωτικός και πιο υγιεινός τρόπος ζωής.

Θα έχεις μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Γίνεσαι πιο τολμηρός και γενναίος όταν νοιάζεσαι λιγότερο για το τι σκέφτονται οι άλλοι για σένα. Αρχίζετε πραγματικά να αγκαλιάζετε τον πραγματικό σας εαυτό και δεν ντρέπεστε ποτέ για τις επιλογές σας στη ζωή. Η γνώμη των άλλων σταματά να σας ενοχλεί και κάνετε αυτό που πραγματικά θέλετε, χωρίς να σας αποπροσανατολίζουν.

Θα νιώσεις ελεύθερος/η. Πότε ήταν η τελευταία φορά που ένιωσες πραγματικά ελεύθερος; Ελεύθερος από το φόβο της αποτυχίας; Ελεύθερος από τα δεσμά μιας ζωής που έχουν επιλέξει άλλοι για εσάς; Ελεύθερος από «κουτιά» που σας εμποδίζουν να κάνετε αυτό που θέλετε να κάνετε; Το να μην σε νοιάζει τι πιστεύουν οι άλλοι, είναι ένα εξαιρετικό πρώτο βήμα στο δρόμο σου προς αυτή την ελευθερία.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nineteen − 11 =