αρχικηVIRALΠέντε τρόποι για να σταματήσεις να στεναχωριέσαι

Πέντε τρόποι για να σταματήσεις να στεναχωριέσαι

Ζούμε σε μία γρήγορη και αγχωτική εποχή. Με πολλές δυσάρεστες ειδήσεις τριγύρω. Ενώ την ίδια στιγμή είναι πιθανό να συμβαίνουν και κάποια δυσάρεστα γεγονότα στη δική σου ζωή. Όλο αυτό μπορεί να σε βάλει σε ένα αρνητικό σπιράλ.

Σε προηγούμενο άρθρο γράφαμε για τα 5 σημάδια που επιβεβαιώνουν ότι είσαι δυστυχισμένος (και έχεις κολλήσει εκεί).

Αλλά τι μπορείς να κάνεις αν είσαι όντως σε μία τέτοια αρνητική κατάσταση; Εδώ είναι 5 τρόποι για να σταματήσεις να στεναχωριέσαι. ‘Η τουλάχιστον να περιορίσεις τα αρνητικά συναισθήματα. Και να βαδίσεις ξανά προς… την θετική πλευρά.

Βρες την θετική πλευρά μέσα από την δυσάρεστη κατάσταση

Πάντα θα υπάρχει θετική πλευρά. Όταν υπάρχει καταιγίδα να θυμάσαι πως θα βγει το ουράνιο τόξο. Δεν θα είναι πάντα εύκολο να την βρεις, αλλά πάντα μπορείς να μάθεις μέσα από αυτήν. Οποιαδήποτε δύσκολη κατάσταση αντιμετωπίζεις στην ζωή θα σε κάνει πιο δυνατή.

Να ξέρεις πως πάντα υπάρχει κάποιος σε χειρότερη μοίρα

Να σκέφτεσαι πως υπάρχουν άτομα που αντιμετωπίζουν χειρότερες καταστάσεις καθημερινά κι αυτό θα σε βοηθήσει να πάρεις τα πάνω σου για να αντιμετωπίσεις τις δυσκολίες. Απόλαυσε ότι έχεις ακόμα κι αν δεν είναι όλα τέλεια εκείνη την στιγμή.

Ο κανόνας 5Χ5

Η καρδιά σας χτυπά πιο γρήγορα, η αρτηριακή πίεση αυξάνεται και ο πανικός σας κυριεύει. Πριν χάσετε τον έλεγχο, προσπαθήστε να εφαρμόσετε τον κανόνα 5×5. Δηλαδή: Αναρωτηθείτε εάν αυτό το πρόβλημα θα έχει σημασία σε 5 χρόνια. Εάν ναι, μιλήστε με κάποιον που μπορεί να σας βοηθήσει να βρείτε μια λύση, αντί να σκέφτεστε την… καταστροφή. Ασχοληθείτε με την εξεύρεση λύσης. Εάν όχι, έχετε 5 λεπτά περιθώριο για να ανησυχήσετε και μετά να προχωρήσετε.

Ο κανόνας 5×5 σας βοηθά να βάλετε τα πράγματα στη θέση τους. Σας επιτρέπει να βγάλετε τα συναισθήματά σας, αλλά και σας ωθεί να προχωρήσετε, είτε εστιάζοντας στην λυση, είτε αφήνοντας στην άκρη την κατάσταση και προχωρώντας προς τα εμπρός.

Κάνε ένα… διάλειμμα

Απομακρυνθείτε από την κατάσταση ή το πρόσωπο που σας ζορίζει. Κυριολεκτικά! Πάτε σε άλλο δωμάτιο, σταματήστε τη συζήτηση, βγείτε έξω. Θυμήσου και το άρθρο: Ο Tim Cook αποκάλυψε τον Νο1 τρόπο με τον οποίο «καθαρίζει» το μυαλό του. Μια απλή συνήθεια που μπορείς να εφαρμόσεις καθημερινά.

Μη προσπαθείς να τα ελέγξεις όλα

Δυστυχώς δεν μπορείς να ελέγξεις την ζωή και όσο γρηγορότερα το καταλάβεις αυτό τόσο καλύτερα για σένα. Όταν νιώθεις αβοήθητη και απεγνωσμένη τότε στεναχωριέσαι. Δεν είσαι αβοήθητη, ούτε μπορείς να τα ελέγχεις όλα. Αν πεις “στο καλό” κι αφήνεις τη ζωή να προχωρήσει, θα καταλάβεις πως η λύπη είναι απλά ένα άχρηστο συναίσθημα.

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

13 − 10 =