αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε απλά σημάδια που δείχνουν ότι κάποιος σε προσέχει όταν μιλάς

Πέντε απλά σημάδια που δείχνουν ότι κάποιος σε προσέχει όταν μιλάς

Έχετε βρεθεί ποτέ σε μια συνομιλία με κάποιον, και ενώ μιλάτε για κάτι σημαντικό, νιώσατε ότι το άλλο άτομο δεν έδινε πραγματικά σημασία;

Όλοι έχουμε βρεθεί σε κάτι τέτοιο.

Μερικές φορές είναι πραγματικά προφανές ότι η προσοχή του άλλου «τρέχει»αλλού. Άλλες φορές, δείχνουν μόνο κάποια σημάδια ότι ακούνε, αλλά εξακολουθείτε να έχετε την αίσθηση ότι σκέφτονται τι θα ακολουθήσει στην εργάσιμη ημέρα τους.

Εδώ είναι μερικά ξεκάθαρα σημάδια της γλώσσας του σώματος που μπορούν να σας βοηθήσουν να προσδιορίσετε εάν κάποιος σας δίνει την αμέριστη προσοχή του.

1) Άμεση οπτική επαφή

Το πρώτο και πιο αξιόπιστο σημάδι ότι κάποιος προσέχει αυτά που λέτε είναι η οπτική του επαφή. Εάν διατηρούν άνετη και άμεση οπτική επαφή, η εστίασή τους είναι εμφανώς σε εσάς.

Δεν ”σαρώνουν” το δωμάτιο, δεν κοιτούν άλλους ανθρώπους ή δεν κοιτούν το τηλέφωνό τους κάθε λίγα δευτερόλεπτα.

Ελέγξτε εάν η οπτική επαφή τους είναι φυσική και άνετη. Η επαφή με τα μάτια που είναι πολύ έντονη και αδιάκοπη μπορεί μερικές φορές να δείχνει επίσης ότι έχουν σκοπό να δείχνουν εστιασμένοι σε εσάς αλλά να σκέφτονται άλλα πράγματα.

Τούτου λεχθέντος, αν και η οπτική επαφή είναι ένας πρωταρχικός δείκτης της αμέριστης προσοχής, οι άνθρωποι μπορούν ακόμα να σκέφτονται άλλα πράγματα ακόμα και αν διατηρούν την οπτική επαφή!

2) Δεν κάνει νευρικές κινήσεις

Η κίνηση στα χέρια ή η μετατόπιση του σώματος μπορεί να πει πολλά για την προσοχή ενός ατόμου.

Αν παρατηρήσετε τα χέρια τους να ταράζονται ή να ταλαιπωρούνται με ένα αντικείμενο, με τα μαλλιά ή τα ρούχα τους, μπορεί να είναι νευρικοί, ανήσυχαοι ή να σκέφτονται κάτι άλλο.

Όλα αυτά τα πράγματα μπορεί να υποδηλώνουν ότι δεν δίνουν πραγματικά προσοχή σε αυτά που μοιράζεστε – αλλά όχι απαραίτητα λόγω έλλειψης ενδιαφέροντος.

3) Ανοιχτές θέσεις χεριών

Τα χέρια του άλλου μπορούν να πουν πολλά για το πώς αισθάνονται.

Μελέτες δείχνουν ότι εάν τα χέρια των ανθρώπων είναι σε χαλαρή, ανοιχτή θέση, είναι πιο πιθανό να είναι δεκτικοί στη συζήτηση και σε αυτά που λέτε.

Αν έχουν τα χέρια σταυρωμένα μπροστά τους, μπορεί να βρίσκονται σε αμυντική ή προστατευτική κατάσταση. Ή, ίσως κάνει απλώς… κρύο στο δωμάτιο!

Εν τω μεταξύ, τα χέρια στο πηγούνι μπορεί να σημαίνουν ότι σκέφτονται με τι να απαντήσουν ή σκέφτονται βαθιά αυτά που λέτε, τα οποία είναι θετικά σημάδια ότι δίνουν προσοχή. Αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί επίσης να υποδηλώνει ανασφάλεια.

Όπως πάντα, θυμηθείτε να ελέγξετε το πλαίσιο και άλλα σημάδια πριν βγάλετε συμπεράσματα.

4) Κουνάει καταφατικά το κεφάλι

Όσον αφορά τις κινήσεις του κεφαλιού, μπορεί να διαφέρουν μεταξύ των πολιτισμικών πλαισίων. Ωστόσο, στους περισσότερους πολιτισμούς, το να γνέφετε καταφατικά όταν κάποιος μιλά, μπορεί να είναι ένας καθολικός τρόπος να εκδηλώσετε ενδιαφέρον και να είστε έτοιμοι να απορροφήσετε περισσότερες πληροφορίες.

Αν κάποιος σας κοιτάζει επίμονα ενώ μιλάτε, αλλά το κεφάλι του δεν κουνιέται καθόλου, μπορεί μερικές φορές να είναι αρκετά ανησυχητικό, ειδικά αν δεν εκφράζει ούτε λεκτική συμφωνία.

Για να μάθετε λοιπόν αν σας δίνουν αμέριστη προσοχή, ελέγξτε για το ένα ή το άλλο, πριν βγάλετε συμπεράσματα.

5) Τοποθέτηση σώματος

Όταν το σώμα κάποιου είναι στραμμένο προς εσάς και όχι προς άλλη κατεύθυνση, σας βάζει ακριβώς μπροστά του και επομένως σας κάνει το μοναδικό σημείο εστίασής του εκείνη τη στιγμή. Αν κλίνουν να ακούσουν πιο προσεκτικά αυτό που έχετε να πείτε, αυτό είναι ένα άλλο σαφές σημάδι αδιαίρετης προσοχής και ενδιαφέροντος.

Αντίθετα, απομακρύνονται για να κοιτάξουν άλλα πράγματα που συμβαίνουν στο δωμάτιο, να μιλήσουν σε άλλα άτομα ή να στραφούν αλλού για να κάνουν άλλα πράγματα – το πιθανότερο είναι ότι δεν σας δίνουν την αμέριστη προσοχή τους.

Μια πολύ άκαμπτη στάση σώματος μπορεί να υποδηλώνει ανησυχία, ενώ μια χαλαρή και χαλαρή στάση μπορεί να υποδηλώνει ανοιχτό πνεύμα στην ακρόαση- και ότι αισθάνονται πολύ άνετα κοντά σας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σκέφτεσαι να ξεκόψεις από ένα άτομο; Πρώτα απάντησε σε αυτές τις 4 ερωτήσεις

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

thirteen + twenty =