αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ Sam Altman επιστρέφει στην OpenAI από την οποία είχε απολυθεί

Ο Sam Altman επιστρέφει στην OpenAI από την οποία είχε απολυθεί

Η OpenAI, δημιουργός του ChatGPT, ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι κατέληξε σε συμφωνία για την επιστροφή του Σαμ Άλτμαν στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, λίγες ημέρες μετά την απομάκρυνσή του, ολοκληρώνοντας την ιστορία για το μέλλον της startup που βρίσκεται στο επίκεντρο του κλάδου της τεχνητής νοημοσύνης.

“Καταλήξαμε σε μια κατ’ αρχήν συμφωνία για να επιστρέψει ο Σαμ στην OpenAI ως πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος” με αλλαγές στο διοικητικό συμβούλιο, καθώς θα περιληφθούν σ’ αυτό ο πρώην συνδιευθύνων σύμβουλος της Salesforce Μπρετ Τέιλορ, ο πρώην υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Λάρι Σάμερς και ο διευθύνων σύμβουλος της Quora Άνταμ Ντ’ Άντζελο, εξήγησε η OpenAI σε μήνυμά της που ανήρτησε λίγο μετά τις 22:00 χθες, Τρίτη, το βράδυ στην Καλιφόρνια (σήμερα στις 08:00 ώρα Ελλάδας). “Επεξεργαζόμαστε τις λεπτομέρειες. Ευχαριστούμε για την υπομονή σας στο διάστημα αυτό”, εξήγησε η επιχείρηση σ’ αυτό το μήνυμα.

Ο Σαμ Άλτμαν, την πρόσληψη του οποίου είχε ανακοινώσει η Microsoft προχθές, Δευτέρα, τρεις ημέρες μετά την απόλυσή του από την OpenAI, υποστήριξε από την πλευρά του πως έχει τη στήριξη του Σάτια Ναντέλα, του επικεφαλης της Microsoft, για να επιστρέψει επικεφαλής της OpenAI.

“Aγαπώ την OpenAI και όλα όσα έκανα τις τελευταίες ημέρες είχαν σκοπό τη διατήρηση αυτής της ομάδας και της αποστολής της. Όταν αποφάσισα να ενταχθώ στην Microsoft, ήταν ξεκάθαρο ότι αυτός ήταν ο καλύτερος δρόμος για μένα και την ομάδα. Με το νέο διοικητικό συμβούλιο και την υποστήριξη του Satya ανυπομονώ να επιστρέψω στην OpenAI, και να χτίσω την ισχυρή συνεργασία με την Microsoft”, δήλωσε ο Sam Altman μέσω ανάρτησης στο X (πρώην Twitter).

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

16 − nine =