αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ αυτοδημιούργητος εκατομμυριούχος Sam Altman μοιράστηκε την «πιο συχνή συμβουλή» που δίνει στους ανθρώπους

Ο αυτοδημιούργητος εκατομμυριούχος Sam Altman μοιράστηκε την «πιο συχνή συμβουλή» που δίνει στους ανθρώπους

Πολλοί άνθρωποι αποφεύγουν να ζητήσουν απευθείας τα πράγματα που θέλουν. Είτε θέλουν να ζητήσουν προαγωγή, είτε να ζητήσουν μια χάρη από έναν φίλο.

Είναι κατανοητό: Θα προτιμούσατε να μην διακινδυνεύσετε την απογοήτευση ακούγοντας τη λέξη «όχι». Αλλά τελικά, είναι μια αντιπαραγωγική προσέγγιση, σύμφωνα με τον CEO της OpenAI, Sam Altman.

«Το να είσαι ξεκάθαρος για το τι θέλεις να κάνεις και να ζητάς από τους άλλους αυτό που θέλεις, μπορεί να σε πάει πολύ μακριά», είπε πρόσφατα ο αυτοδημιούργητος εκατομμυριούχος, στο podcast του Bill Gates, «Unconfuse Me».

Όταν αφήνεις τον φόβο της απόρριψης να εμποδίσει τις ανάγκες και τις επιθυμίες σου, το αποτέλεσμα είναι σπάνια ευνοϊκό, εξήγησε. «Πολλοί άνθρωποι παγιδεύονται στο να περνούν τον χρόνο τους όχι με τον τρόπο που θέλουν», τόνισε. «Πιθανώς η πιο συχνή συμβουλή που δίνω είναι να προσπαθήσεις να το διορθώσεις με τον ένα ή τον άλλο τρόπο».

Ο έμφυτος φόβος των ανθρώπων για απόρριψη συχνά τους εμποδίζει να μιλήσουν για να πάρουν αυτό που θέλουν, ακόμα κι αν αυτό κάνει λιγότερο πιθανό να πάρουν αυτό που θέλουν, δείχνει έρευνα. Οι άνθρωποι επίσης συνήθως υποτιμούν πόσο πρόθυμοι είναι οι άλλοι άνθρωποι να βοηθήσουν ή να πουν «ναι» σε ένα αίτημα, σύμφωνα με μελέτη του 2008 που δημοσιεύτηκε στο Journal of Personality and Social Psychology.

Με άλλα λόγια, η επιστήμη υποστηρίζει το επιχείρημα του Altman. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να αποδεχτείτε την πιθανότητα απόρριψης και να πιστέψετε ότι μπορείτε να ξεπεράσετε ακόμα και ένα «όχι».

Κάτι παρόμοιο έλεγε και ο Steve Jobs. Ο οποίος τόνιζε ότι μόνο αν ρωτήσεις για να πάρεις αυτό που θες, έχεις πιθανότητες να το πάρεις.

Πολλοί άνθρωποι κάνουν ένα λάθος: Δεν ρωτούν για να πάρουν αυτό που θέλουν. Δεν ζητούν βοήθεια.

Όπως εξηγεί ο Jobs, ποτέ δεν έτυχε να ζητήσει βοήθεια από κάποιον άνθρωπο και η άλλη πλευρά να του το αρνηθεί. Ειχε παραθέσει μάλιστα μια ιστορία, από τότε που ήταν 12 ετών. Τότε πήρε τον ιδρυτή της Hewlett Packard και του ζήτησε βοήθεια. Χωρίς να τον γνωρίζει προσωπικά. Τελικά, ο ιδρυτής της Hewlet Packard του έδωσε την βοήθεια που ήθελε ο Jobs, και μια δουλειά στην εταιρία εκείνο το καλοκαίρι. Αρκούσε απλά ένα τηλεφώνημα και μια ερώτηση.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eleven + 2 =