αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ απλός τρόπος για να καταλάβεις αν κάποιος γνωρίζει το θέμα για το οποίο μιλάει: Το τρικ του Bill Gates

Ο απλός τρόπος για να καταλάβεις αν κάποιος γνωρίζει το θέμα για το οποίο μιλάει: Το τρικ του Bill Gates

Ο Bill Gates πιστεύει ότι υπάρχει μόνο ένας τρόπος να μάθεις αν κάποιος γνωρίζει πραγματικά ένα θέμα για το οποίο μιλά: Μπορεί να το εξηγήσει σε ένα παιδί;

Η αγάπη του δισεκατομμυριούχου συνιδρυτή της Microsoft για τα μαθηματικά δοκιμάστηκε όταν προσπάθησε να εξηγήσει μαθηματικές έννοιες στα τότε σχολικής ηλικίας παιδιά του — και δεν τα κατάφερνε πάντα, είπε ο Gates σε μια πρόσφατη κεντρική ομιλία στο ASU. +GSV Summit στο Σαν Ντιέγκο.

«Το να μαθαίνεις με τα παιδιά και να βλέπεις τι τους προκαλεί σύγχυση, τι είναι εύκολο για αυτά, είναι το απόλυτο τεστ για το αν ξέρεις ένα θέμα – αν μπορείς να το εξηγήσεις», είπε ο Gates.

Υπάρχει ένας λόγος που οι δάσκαλοι ζητούν συχνά από τους μαθητές να κάνουν παρουσιάσεις για ένα θέμα για να δείξουν ότι το καταλαβαίνουν: Οι άνθρωποι είναι πιο πιθανό να θυμούνται και να κατανοούν έννοιες που έχουν μάθει αφού το εξηγήσουν σε κάποιον άλλο ή ακόμα και στον εαυτό τους, δείχνουν μελέτες ψυχολογίας.

Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να δοκιμάσετε τις γνώσεις σας σε ένα θέμα απλώς προσπαθώντας να το διδάξετε σε έναν φίλο, για να δείτε πόσες πληροφορίες έχετε διατηρήσει και πόσο καλά κατανοείτε πραγματικά τις έννοιές του.

Εάν μάθουν επιτυχώς από εσάς – κάτι που, για να είμαστε δίκαιοι, μπορεί να εξαρτάται κάπως από τον φίλο σας – είναι καλό σημάδι ότι είστε στο σωστό δρόμο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fifteen − 2 =