αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ Έλληνας που έφτιαξε την δική του startup το 2017 και τώρα «σήκωσε» χρηματοδότηση 16.000.000 ευρώ

Ο Έλληνας που έφτιαξε την δική του startup το 2017 και τώρα «σήκωσε» χρηματοδότηση 16.000.000 ευρώ

Η Kinvent, η ευρωπαϊκή ηγέτιδα στις διασυνδεδεμένες λύσεις φυσιοθεραπείας, πρόσφατα ανακοίνωσε την εξασφάλιση επένδυσης 16 εκατομμυρίων ευρώ κατά τον τρίτο γύρο της χρηματοδότησής της. Αυτή η επένδυση θα επιτρέψει στην εταιρεία να εισέλθει σε μια νέα φάση επιτάχυνσης, περιλαμβάνοντας τη διείσδυση στην αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών το 2024, την αύξηση των έργων Ε&Α, καθώς και τη μαζική επέκταση σε άλλες αγορές. Για να υποστηρίξει την εταιρεία σε αυτή τη φάση, η γαλλική ιδιωτική εταιρεία επενδύσεων Eurazeo προσχωρεί στην εταιρεία.

Με την ίδρυσή της το 2017, η πρωτοποριακή λύση της Kinvent έφερε μετρήσιμα, αντικειμενικά δεδομένα στη φυσιοθεραπεία και, ως αποτέλεσμα, αύξησε την αφοσίωση των ασθενών, εξασφάλισε καλύτερη συνέχεια της φροντίδας και επέτρεψε την υλοποίηση προσωποποιημένων προγραμμάτων αποκατάστασης, προχωρώντας σε γρήγορη ανάπτυξη και επέκταση.

Στο μέσο της ανάπτυξης σε μια ακόμη ανεπαρκώς συνδεδεμένη αγορά, η Kinvent κατέγραψε ανάπτυξη 80% μεταξύ του 2022 και του 2023. Οι 8 συσκευές/αισθητήρες της, οι οποίοι καλύπτουν την πλειοψηφία των τεστ που εκτελούνται σε συνεδρίες φυσιοθεραπείας, έχουν προσελκύσει περισσότερους από 14.000 επαγγελματίες αποκατάστασης (ειδικούς αθλητικής ιατρικής, γενικούς ιατρούς, ή εκείνους που εργάζονται σε οίκους ευγηρίας ή μετεγχειρητικές μονάδες), επαγγελματίες υγείας και ακόμη και επαγγελματικά αθλητικά σύλλογα, διασκορπισμένα σε 68 χώρες.

Η εταιρεία έχει σημειώσει συνεργασίες με διάσημους συλλόγους =, όπως το Montpellier Hérault Rugby, η Γαλλική Ομοσπονδία Στίβου και οι New York Mets, ενισχύοντας τη διεθνή ακτινοβολία της εταιρείας.

Η φιλοδοξία της Kinvent, να γίνει η παγκόσμια ηγέτιδα στις διασυνδεδεμένες λύσεις λειτουργικής αποκατάστασης

Η ιδιωτική εταιρεία επενδύσεων Eurazeo, που ηγήθηκε της επένδυσης, είναι μια εταιρεία αφιερωμένη στην ανάπτυξη τομέων υγείας στη Γαλλία. Το fund αποκτά μια μειοψηφική συμμετοχή στην εταιρεία, παράλληλα με τους υφιστάμενους μειοψηφικούς μετόχους που περιλαμβάνουν το Uni.Fund, τη Sofilaro, τη BADGE, και τον Ραφαέλ Βαράν, μεταξύ άλλων.

Με αυτή την τελευταία επένδυση, η Kinvent στοχεύει να κατακτήσει την παγκόσμια αγορά συσκευών φυσιοθεραπείας, ξεκινώντας με τη διείσδυση στην αμερικανική αγορά. Για να πετύχει τις φιλοδοξίες της, η Kinvent μπορεί να βασίζεται στην εμπειρία και την εξειδίκευση υγείας της ομάδας Nov Santé στη διαρθρωση μιας γρήγορα αναπτυσσόμενης εταιρείας και την υλοποίηση ενός ευρύτατου εμπορικού σχεδίου ανάπτυξης.

“Οι ομάδες μας είναι ενθουσιασμένες να καλωσορίσουν την Eurazeo, έναν κορυφαίο παίκτη επενδύσεων, ώστε να κτίσουμε μαζί προς τον στόχο να γίνουμε ο παγκόσμιος ηγέτης στις συνδεδεμένες λύσεις για τη φυσικοθεραπεία και τους επαγγελματίες του αθλητισμού. Βρισκόμαστε σε ένα δομικό στάδιο της ιστορίας μας, σε μια γρήγορα διευρυνόμενη αγορά, και έχουμε πειστεί από την ικανότητα της ομάδας της Nov Santé να συνοδεύσει την ανάπτυξη της Kinvent, τη γνώση της αγοράς Υγείας και την εσωτερική της ειδίκευση”, λέει ο Αθανάσιος Κόλλιας, Πρόεδρος και ιδρυτής της Kinvent.

“Σχεδόν τρία χρόνια μετά την έναρξη του κεφαλαίου και ένα ξεκίνημα στο αναπτυξιακό κεφάλαιο, ανοίγουμε ένα νέο κεφάλαιο με την πρώτη μας συμφωνία Growth Equity. Είμαστε πολύ περήφανοι που η Kinvent μας επέλεξε ως τον κύριο επενδυτή. Η ειδίκευση της εταιρείας, η θέση της ως ηγέτιδας και καινοτόμου, καθώς και η ποιότητα της διοικητικής της ομάδας έπεισαν ολόκληρη την ομάδα της Eurazeo. Αυτή η επένδυση ταιριάζει απόλυτα με τη στρατηγική της Nov Santé να συμμετάσχει στην ψηφιοποίηση ενός επαγγέλματος υγείας και να επιταχύνει τη μεταμόρφωση των γαλλικών και ευρωπαϊκών μικρομεσαίων επιχειρήσεων”, προσθέτει ο Arnaud Vincent, Διευθύνων Σύμβουλος του Κεφαλαίου Nov Santé στην Eurazeo.

Το Uni.Fund, ένα ελληνικό επενδυτικό venture capital fund, που ήταν ο πρώτος επενδυτής στην εταιρεία, συμμετέχει επίσης στον γύρο με το δεύτερο fund του, το Uni.Fund II. “Εμείς στο Uni.Fund είμαστε ενθουσιασμένοι που παρακολουθούμε το εξαιρετικό ταξίδι μιας υποσχόμενης startup που ανακαλύψαμε πριν από πέντε χρόνια στον ζωντανό τεχνολογικό χώρο της Θεσσαλονίκης. Η εκθετική τους ανάπτυξη και το disruptionπου φέρνουν στον τομέα της υγείας τους έχει καταστήσει μια ισχυρή δύναμη στη βιομηχανία. Με τη στρατηγική υποστήριξη της Eurazeo, είμαστε βέβαιοι ότι αυτή η τροχιά όχι μόνο θα συνεχιστεί, αλλά θα επιταχυνθεί. Η αποστολή μας παραμένει σταθερή: να αναζητούμε, να υποστηρίζουμε και να μεγεθύνουμε τους ελληνικούς τεχνολογικούς πρωταθλητές, μεταμορφώνοντάς τους σε παγκόσμιους ηγέτες. Καθώς το Uni.Fund II δεσμεύεται σε αυτόν τον γύρο χρηματοδότησης, αναμένουμε με ανυπομονησία την ανοδική πορεία της Kinvent ως του κύριου παίκτη στον τομέα της. Η ομάδα μπορεί να βασίζεται στην αδιάλειπτη υποστήριξή μας καθώς προχωρά σε αυτό το συναρπαστικό νέο κεφάλαιο”, δηλώνει ο Κωνσταντίνος Λαύκας, Εταίρος στο Uni.Fund VC και Μέλος του Δ.Σ. της Kinvent.

Σχετικά με την Kinvent

Ιδρύθηκε το 2017 από τον Αθανάσιο Κόλλια, πρώην αθλητή υψηλού επιπέδου. Η Kinvent μεταμορφώνει την πρακτική των φυσιοθεραπευτών και των γυμναστών μέσω της συλλογής και ανάλυσης βιομηχανικών δεδομένων. Με εμπορική έδρα το Μονπελιέ και την παραγωγή στη Θεσσαλονίκη, η εταιρεία σχεδιάζει, αναπτύσσει και κατασκευάζει μια σειρά από διασυνδεδεμένες συσκευές που μετρούν αμέσως τη δύναμη, την ισορροπία και το εύρος κίνησης μέσω μιας μοναδικής εφαρμογής για τις βιομηχανίες αθλητικής απόδοσης, αποκατάστασης και ιατρικής.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eighteen − twelve =