αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι άνθρωποι που διαβάζουν πολλά βιβλία αποκτούν αυτές τις 5 «υπερδυνάμεις»

Οι άνθρωποι που διαβάζουν πολλά βιβλία αποκτούν αυτές τις 5 «υπερδυνάμεις»

Είναι γνωστό ότι πολλοί πετυχημένοι (και πλούσιοι) άνθρωποι είναι λάτρεις των βιβλίων. Όσο φορτωμένο πρόγραμμα κι αν έχουν, πάντα θα βρουν χρόνο για να διαβάσουν ένα βιβλίο. Με αυτό τον τρόπο παίρνουν νέες γνώσεις συνεχώς και εξελίσσονται. Ενώ είναι και μια καλή συνήθεια για να «καθαρίζουν» το μυαλό τους από τα θέματα της εργάσιμης ημέρας.

Το να είσαι βιβλιοφάγος δεν έχει να κάνει μόνο με την αγάπη για ιστορίες. Μας διαμορφώνει με τρόπους που συχνά δεν συνειδητοποιούμε.

Ας βουτήξουμε στα μοναδικά χαρακτηριστικά που συναντάμε συχνά σε όσους διαβάζουν πολλά βιβλία.

Δημιουργική σκέψη

Ένα ενδιαφέρον χαρακτηριστικό που θα δεις σε όσους διαβάζουν βιβλία, είναι η ικανότητά τους να σκέφτονται δημιουργικά.

Ακόμα κι αν διαβάζεις για τα μαγικά βασίλεια της Νάρνια ή τους μυστικιστικούς διαδρόμους του Χόγκουαρτς. Αυτοί οι φανταστικοί κόσμοι θα σε ωθήσουν να σκεφτείς πέρα από τη σφαίρα αυτού που θεωρείται «συνηθισμένο».

Αυτή η έκθεση σε διαφορετικές ιδέες και σενάρια οδηγεί συχνά σε εξωγενείς σκέψεις. Η μυθοπλασία διαμορφώνει το μυαλό μας ώστε να φανταζόμαστε το αδύνατο, ενθαρρύνοντάς μας να είμαστε δημιουργικοί λύτες προβλημάτων στην πραγματική ζωή.

Αν είστε σας αρέσουν τα βιβλία φαντασίας, πιθανότατα έχετε ταλέντο στη δημιουργική σκέψη τώρα. Και ας το παραδεχτούμε, αυτό είναι ένα πολύ ωραίο χαρακτηριστικό!

Ενισχυμένο λεξιλόγιο

Η ”βουτιά” στα βιβλία δεν μας μεταφέρει απλώς σε διαφορετικούς κόσμους, αλλά μας εισάγει επίσης σε μια πληθώρα νέων λέξεων.

Τα βιβλία μυθοπλασίας χρησιμοποιούν συχνά γλώσσα πλούσια και ποικίλη. Αυτές οι λέξεις εισχωρούν στο υποσυνείδητό μας καθώς διαβάζουμε, διευρύνοντας την προσωπική μας τράπεζα λέξεων. Η ανάγνωση βιβλίων συμβάλλει στην ανάπτυξη του λεξιλογίου του περισσότερο από την απλή ομιλία ή την άμεση διδασκαλία. Είναι ένα μοναδικό χαρακτηριστικό που μπορεί να ξεχωρίσει τους βιβλιοφάγους τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό περιβάλλον.

Εάν είστε καλός αναγνώστης, είναι πιθανό να έχετε πιο διαφοροποιημένο και διαφορετικό λεξιλόγιο από τους συνομηλίκους σας. Είναι μια άλλη δύναμη που θα σου φέρει η ανάγνωση.

Καλύτερη συγκέντρωση

Η ανάγνωση είναι κάτι περισσότερο από μια χαλαρή δραστηριότητα. Είναι επίσης μια πνευματική προπόνηση. Όταν βυθίζεστε σε μια συναρπαστική ιστορία, εκπαιδεύετε τον εγκέφαλό σας να εστιάζει σε ένα πράγμα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αυτή η ικανότητα σε βοηθά και σε άλλους τομείς της ζωής.

Είτε μελετούν για εξετάσεις, εργάζονται σε ένα project ή απλά ακούν έναν φίλο, τα άτομα που διαβάζουν είναι συχνά πιο καλοί στο να εστιάσουν την προσοχή τους όπου χρειάζεται.

Ανοιχτό μυαλό

Η ομορφιά της ανάγνωσης έγκειται στην ικανότητά της να μας μεταφέρει σε διαφορετικά μέρη, χρόνους, ακόμη και διαστάσεις. Συναντάμε χαρακτήρες από διαφορετικά υπόβαθρα και πολιτισμούς, ο καθένας με τις δικές του μοναδικές εμπειρίες και προοπτικές.

Αυτή η έκθεση σε ποικίλες απόψεις συχνά οδηγεί σε ανοιχτό μυαλό. Οι αναγνώστες μαθαίνουν να βλέπουν τον κόσμο από πολλές οπτικές γωνίες, κατανοώντας ότι υπάρχουν περισσότεροι από ένας τρόποι ερμηνείας μιας κατάστασης.

Συναισθηματική ανθεκτικότητα

Η ανάγνωση είναι επίσης ένα συναισθηματικό ταξίδι. Γελάμε με χαρακτήρες, κλαίμε για αυτούς και μοιραζόμαστε τους θριάμβους και τις θλίψεις τους. Μέσα από αυτές τις εμπειρίες, μαθαίνουμε πώς να χειριζόμαστε τα συναισθήματα, να αντιμετωπίζουμε τις ήττες και να γιορτάζουμε τις νίκες. Μαθαίνουμε ότι είναι εντάξει να νιώθουμε έντονα συναισθήματα και ότι είναι δυνατό να συνέλθουμε ακόμη και από τις πιο οδυνηρές καταστάσεις.

Αυτή η έκθεση σε ένα ευρύ φάσμα συναισθημάτων μπορεί να οδηγήσει σε μια ισχυρότερη συναισθηματική ανθεκτικότητα στην πραγματική ζωή. Οι βιβλιοφάγοι έχουν συχνά την ικανότητα να ξεφεύγουν από δύσκολες καταστάσεις, αντλώντας δύναμη από τις εμπειρίες των αγαπημένων τους χαρακτήρων.

Εάν είστε κάποιος που μεγάλωσε διαβάζοντας μυθιστορήματα, πιθανότατα έχετε μεγαλύτερη συναισθηματική ανθεκτικότητα από τους περισσότερους. Είναι ένα μοναδικό χαρακτηριστικό που όχι μόνο σας ξεχωρίζει, αλλά σας βοηθά επίσης να πλοηγηθείτε στα σκαμπανεβάσματα της ζωής.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

ten − three =