αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Οκτώ κινήσεις που κάνουν με τα χρήματα όσοι γίνονται πολύ πλούσιοι»: Ο Grant Cardone αποκαλύπτει μερικά μυστικά

«Οκτώ κινήσεις που κάνουν με τα χρήματα όσοι γίνονται πολύ πλούσιοι»: Ο Grant Cardone αποκαλύπτει μερικά μυστικά

«Μου πήρε 20 χρόνια δοκιμών και σφαλμάτων πριν αποκτήσω μια περιουσία πολλών εκατομμυρίων δολαρίων. Τώρα, στα 64 μου, αντλώ έσοδα από τις 18 εταιρείες που έχω ιδρύσει, και τα 12.000 διαμερίσματα που έχω». Έτσι ξεκινά το άρθρο του στο CNBC ο αυτοδημιούργητος εκατομμυριούχος και επενδυτής, Grant Cardone.

«Αλλά θα ήθελα να ήξερα νωρίτερα το πως σκέφτονται σχετικά με τα χρήματα οι εξαιρετικά πλούσιοι άνθρωποι. Έχω δημιουργήσει σχέσεις με πολλούς εκατομμυριούχους κατά τη διάρκεια της επενδυτικής μου καριέρας και έχω περάσει χρόνια παρατηρώντας τις συνήθειές τους. Εδώ είναι οκτώ money secrets που ξέρουν, και οι περισσότεροι άνθρωποι δεν γνωρίζουν» λέει ο ίδιος.

1. Δεν διαφοροποιούν τις επενδύσεις τους αμέσως

Είναι γενικά καλή πρακτική να διαφοροποιείτε το χαρτοφυλάκιό σας επενδύοντας σε έναν συνδυασμό διαφορετικών μετοχών, κεφαλαίων και άλλων επενδύσεων. Αλλά καθώς οι πλουσιότεροι άνθρωποι χτίζουν την περιουσία τους, συχνά κάνουν all-in στα δικά τους projects και στη συνέχεια διαφοροποιούνται καθώς αρχίζουν να κερδίζουν περισσότερα.

Ο Έλον Μασκ, για παράδειγμα, πόνταρε τα 22 εκατομμύρια δολάρια που έβγαλε πουλώντας την πρώτη του εταιρεία, έναν ηλεκτρονικό κατάλογο επιχειρήσεων με το όνομα Zip2, εξ ολοκλήρου στην επόμενη επιχείρησή του, μια ηλεκτρονική τραπεζική υπηρεσία με το όνομα X.com.

Ηρθε η συγχώνευση του X.com με το PayPal, και μετά κέρδισε 180 εκατομμύρια δολάρια από την πώληση του PayPal στο eBay. Αυτό του έδωσε τα μετρητά για να επενδύσει στην Tesla, τη SpaceX και άλλες επιχειρήσεις.

2. Επενδύουν τα χρήματα

«Καθώς έχτιζα την περιουσία μου, δεν συσσώρευα χρέη από αχρείαστες αγορές όπως επώνυμα ρούχα ή πολυτελή σπίτια. Αντίθετα, ήθελα να επενδύσω όλα όσα κέρδιζα για να δημιουργήσω περισσότερα χρήματα. Βάζω το εισόδημά μου στην επιχείρησή μου. Πλήρωσα επίσης με μετρητά για να αγοράσω τα σπίτια μου και δεν έχω συγκεντρώσει ποτέ τόκους σε πιστωτική κάρτα» εξηγεί ο Cardone.

3. Η αγορά σπιτιού δεν είναι πάντα η πρώτη τους επένδυση

Μπορεί να πιστεύετε ότι η αγορά μιας κύριας κατοικίας είναι… το Αμερικανικό Όνειρο, αλλά σπάνια είναι αυτό που βλέπετε να αναζητούν πρώτα οι πλούσιοι.

«Κατά τη γνώμη μου, η ιδιοκατοίκηση δεν έχει πάντα την ίδια απόδοση επένδυσης με άλλα πράγματα όπου μπορείτε να βάλετε τα χρήματά σας. Είμαι ιδιοκτήτης τριών κατοικιών, αλλά δεν τα αγόρασα μέχρι να μπορέσω να τα αγοράσω με μετρητά» εξηγεί.

4. Χονδρική

Οι πλούσιοι είναι πρόθυμοι να ξοδέψουν περισσότερα σε κάθε αγορά προκειμένου να λάβουν καλύτερη τιμή ανά μονάδα και να εξοικονομήσουν χρόνο που συχνά αφιερώνεται στην επανάληψη άχρηστων διαδικασιών.

Αυτό μπορεί να ισχύει για μια επιχείρηση – οι πλούσιοι μπορεί να συνάψουν σύμβαση για να αγοράσουν χονδρική προμήθειες ή εξοπλισμό – ή για την προσωπική σας ζωή.

7. Ποτέ δεν είναι ικανοποιημένοι

«Ένας από τους φίλους μου, ένας πετυχημένος CEO, έχει συνεργαστεί με μερικούς από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο.

Κάποτε τον ρώτησα τι κοινό είχαν και μου είπε: «Κανείς από αυτούς δεν ήταν ποτέ ικανοποιημένος με όσα είχε ήδη καταφέρει, αλλά αντ’ αυτού εστίαζαν στο επόμενο πράγμα που θα μπορούσαν να πετύχουν».

Οι πλούσιοι δεν είναι ποτέ ικανοποιημένοι με τα προηγούμενα επιτεύγματά τους. Πιστεύουν ότι μπορούν πάντα να πετύχουν περισσότερα. Αυτό τους βοηθά να σκεφτούν για μελλοντικές επιχειρηματικές ιδέες, εφευρέσεις, επενδύσεις και άλλους πολλαπλασιαστές πλούτου» λέει ο Cardone.

8. Δεν χάνουν χρόνο προσπαθώντας να κάνουν τα πάντα μόνοι τους

Οι πλούσιοι γνωρίζουν ότι ο χρόνος είναι ο μόνος πραγματικά σπάνιος πόρος. Δεν μπορείτε να αγοράσετε… περισσότερο χρόνο.

Έτσι, δεν σπαταλάνε χρόνο για να ελέγχουν κάθε μικρή λεπτομέρεια της επιχείρησης ή του χαρτοφυλακίου τους και μαθαίνουν να αναθέτουν εργασίες σε εξωτερικούς συνεργάτες και γενικά να αναθέτουν tasks σε καλούς, έξυπνους ανθρώπους. Δίνουν χρήμα και κερδίζουν χρόνο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο business γκουρού Grant Cardone μιλά στο It’s Possible. Και εξηγεί πως θα φτάσεις στην επιτυχία

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

7 + four =