αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέσσερις τρόποι για να αποφύγεις έναν αχρείαστο καυγά

Τέσσερις τρόποι για να αποφύγεις έναν αχρείαστο καυγά

Θα θέλατε να μάθετε πως να αποφεύγετε τις περιττές συγκρούσεις στις σχέσεις και της ζωή σας; Σκεφτείτε πόσο ωραία θα ήταν αν δεν χρειαζόταν να μαλώσετε με ανθρώπους χωρίς σημαντικό λόγο.

Οι άνθρωποι τείνουν να χειρίζονται άσχημα τις συγκρούσεις στις μέρες μας. Είτε λόγω του άγχους τους κάθε μέρα, είτε επειδή δεν έχουν χρόνο να τις ελέγξουν σωστά. Μερικές φορές, ο καλύτερος τρόπος για να χειριστείτε τις συγκρούσεις είναι να μάθετε να τις αποφεύγετε εντελώς. Είναι πιο αποδοτικό από άποψη χρόνου και σας κάνει να έχετε καλύτερα αποτελέσματα στη ζωή σας. Λοιπόν ορίστε μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να αποφύγετε περιττές συγκρούσεις.

Καλύτερη επικοινωνία

Οι περισσότερες συγκρούσεις προκύπτουν λόγω της έλλειψης σωστής επικοινωνίας. Οι άνθρωποι είναι απασχολημένοι, αγχωμένοι, υπό πίεση και τείνουν να μιλούν πριν σκεφτούν. Το πρώτο βήμα είναι να μάθεις να είσαι καλός ακροατής. Κάντε συνειδητές προσπάθειες για να ακούτε τι λένε οι άλλοι. Πάρτε το χρόνο σας και καταγράψτε αυτό που ακούσατε. Σημειώστε νοερά τις συζητήσεις που κάνετε. Ή, αν είναι κάτι σημαντικό, κάντε φυσικές σημειώσεις, είτε σε μια εφαρμογή είτε σε χαρτί. Έτσι θα αποφύγεις τις παρεξηγήσεις. Πάντα να ακούς πρώτα και να μιλάς μετά.

Εάν εξακολουθούν να υπάρχουν παρεξηγήσεις, ζήτα περισσότερες πληροφορίες. Αφιερώστε λίγο χρόνο για να βεβαιωθείτε ότι εσείς και το άλλο άτομο είστε στην ίδια σελίδα. Κάντε ένα βήμα πίσω και βεβαιωθείτε ότι μιλάτε για το ίδιο πράγμα. Από εκεί και πέρα, προσπαθήστε να βρείτε λύσεις αντί να παλεύετε για να αποφασίσετε ποιος έχει δίκιο.

Παραδέξου τα λάθη σου

Συνήθως οι άνθρωποι νοιάζονται πάρα πολύ για τον εγωισμό τους, αντί να καταλάβουν πότε κάνουν λάθος. Δεν θέλουν να παραδεχτούν τα λάθη τους, είτε επειδή πιστεύουν ότι δεν έκαναν κάτι λάθος είτε επειδή είναι πολύ πεισματάρηδες.

Η κατανόηση και η παραδοχή των λαθών σας είναι το κλειδί για την αποφυγή περιττών συγκρούσεων. Κάθε φορά που κάποιος φαίνεται απογοητευμένος μαζί σας, κάντε ένα βήμα πίσω και προσπαθήστε να καταλάβετε τι μπορεί να έχετε κάνει λάθος. Σκεφτείτε τις πράξεις σας και δείτε τα ελαττώματά σας. Όποια κι αν είναι, προσπαθήστε να τα δουλέψετε ενεργά. Εάν είστε πολύ πεισματάρηδες, προσπαθήστε να κάνετε ένα βήμα πίσω και να είστε πιο ευέλικτοι. Εάν εκνευρίζεστε εύκολα, προσπαθήστε να αποφύγετε τις εκρήξεις. Προσπαθήστε ενεργά να γίνετε καλύτεροι.

Δεν θα μπορέσεις ποτέ να είσαι τέλειος. Λάθη θα γίνονται κατά καιρούς. Έτσι, κάθε φορά που κάνετε κάτι λάθος, κατανοήστε τι κάνατε και πώς μπορείτε να το διορθώσετε. Ακούστε τα παράπονα των φίλων σας και λάβετε υπόψη τα εποικοδομητικά σχόλια. Μην αφήνετε τον εγωισμό να σας τυφλώνει.

Έλεγξε τα συναισθήματα σου

Τα συναισθήματα είναι δύσκολο να τα ελέγξεις. Είναι η κινητήρια δύναμη πίσω από όλα τα καλά πράγματα. Δυστυχώς, είναι επίσης οι καταλύτες για καυγάδες και διαφωνίες. Όταν οι άνθρωποι νευριάζουν, όλη η λογική… φεύγει από το παράθυρο. Ο καλύτερος τρόπος για να διαχειριστείτε τα συναισθήματά σας είναι να βεβαιωθείτε ότι δεν έχετε κανένα λόγο να νευριάσετε από την αρχή. Αλλά πώς το κάνεις αυτό;

Πρέπει να αξιολογήσετε και να καταλάβετε πότε αξίζει να πολεμήσετε για την άποψή σας. Οι περισσότερες συγκρούσεις δεν σου φέρνουν κανένα κέρδος. Αν τα κερδίσεις, δεν κερδίζεις τίποτα πολύτιμο. Αν τα χάσεις, καμία Αρχή σου δεν υπονομεύεται. Όμως, και στις δύο περιπτώσεις, κινδυνεύετε να θέσετε σε κίνδυνο μια σχέση. Για να αποφύγετε τις μάταιες μάχες, εκτιμήστε ποιες Αρχές σας απειλούνται. Εάν η απάντηση είναι καμία, μην μπείτε καν στον κόπο να ασχοληθείτε με οποιαδήποτε διαμάχη. Ή, εάν το κέρδος δεν ξεπερνά τις πιθανές απώλειες, καλύτερα να εγκαταλείψετε το ζήτημα παρά να διακινδυνεύσετε να δημιουργήσετε περισσότερα προβλήματα.

Σεβάσου τις απόψεις των άλλων

Συχνά, οι άνθρωποι πιστεύουν ότι ο κόσμος είναι άσπρο- μαύρο. Ότι μπορεί να υπάρχει μόνο μία έγκυρη οπτική. Αλλά αυτό δεν είναι αλήθεια. Τα περισσότερα πράγματα στη ζωή είναι πολύ διαφορετικά. Οι άνθρωποι μπορεί να έχουν δίκιο για το ίδιο θέμα, ενώ έχουν πολύ διαφορετικές οπτικές.

Η κατανόηση αυτού είναι απαραίτητη για την αποφυγή συγκρούσεων. Κάντε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσετε τις άλλες οπτικές ως κάτι πολύτιμο. Δεν υπονομεύετε την άποψή σας εάν αποδεχτείτε διαφορετικές ιδέες. Ίσως ακόμη και να μάθετε κάτι νέο. Όσο περισσότερο ακούτε, τόσο μαθαίνετε και διευρύνετε την οπτική σας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέντε απλοί τρόποι για να «καθαρίσεις» το μυαλό σου

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

19 + 10 =