αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤο να βάζετε λεφτά στην άκρη δεν θα σας κάνει πλούσιους, λέει ο αυτοδημιούργητος εκατομμυριούχος Grant Cardone. Προτείνει κάτι άλλο

Το να βάζετε λεφτά στην άκρη δεν θα σας κάνει πλούσιους, λέει ο αυτοδημιούργητος εκατομμυριούχος Grant Cardone. Προτείνει κάτι άλλο

Αν το να είσαι πλούσιος σημαίνει να έχεις πολλά χρήματα, η αποταμίευση χρημάτων λογικά θα σε βοηθήσει να φτάσεις εκεί. Αλλά οι αυτοδημιούργητοι εκατομμυριούχοι Barbara Corcoran και Grant Cardone διαφωνούν.

«Απλώς δεν πιστεύω στην αποταμίευση χρημάτων», είπε πρόσφατα στο CNBC η Corcoran, επιχειρηματίας του real estate και κριτής της εκπομπής «Shark Tank» του ABC.

Ο Cardone, Διευθύνων Σύμβουλος της Cardone Capital και συγγραφέας του «The 10X Rule», συμφωνεί. «Αποταμίευση, αποταμίευση, αποταμίευση, δεν θα σας φέρει πλούτο», είπε σε ένα πρόσφατο tweet.

Πώς λοιπόν χτίζετε πλούτο; Ξοδεύοντας και επενδύοντας, λένε οι Corcoran και Cardone.

«Η ταμειακή ροή είναι 0 βασιλιάς»

Μπορείτε να σκεφτείτε την αποταμίευση χρημάτων σαν να… παρκάρετε το χρήμα και να το αφήσετε μέχρι να το χρειαστείτε. Αλλά η Corcoran και ο Cardone λένε και οι δύο ότι πρέπει να διατηρήσετε τα χρήματά σας σε κίνηση εάν θέλετε να χτίσετε πραγματικό πλούτο.

«Ο πραγματικός πλούτος έρχεται μέσα από την επένδυση», είπε ο Cardone στους ακολούθους του σε ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στο Twitter. «Επενδύστε σε πράγματα που [δημιουργούν] ταμειακές ροές».

Η επένδυση μπορεί να είναι αγχωτική λόγω της πιθανότητας απώλειας χρημάτων. Αλλά ο Cardone λέει ότι ο φόβος μπορεί να σας εμποδίσει να αυξήσετε την περιουσία σας. Αντί να αποταμιεύετε τα μετρητά σας και να φοβάστε πολύ να τα ξοδέψετε, λέει ότι θα πρέπει να τα επενδύσετε σε περιουσιακά στοιχεία που θα αποφέρουν περισσότερα έσοδα για εσάς.

«Τα μετρητά δεν είναι βασιλιάς. Μάλλον, η ταμειακή ροή είναι ο βασιλιάς», έγραψε ο Cardone το 2018. Η επένδυση στον εαυτό σας ή στην επιχείρησή σας για να αυξήσετε το εισόδημά σας είναι υπέροχοι τρόποι για να ξεκινήσετε, λέει. Συνιστά επίσης την επένδυση σε περιουσιακά στοιχεία όπως τα ακίνητα, που παράγουν ταμειακές ροές.

Ομοίως, η Corcoran λέει ότι το να ξοδεύει τα χρήματά της για τα σωστά πράγματα – όπως επενδύσεις σε startups και την εταιρεία ακινήτων της – την έκανε πιο πλούσια και ευτυχισμένη.

«Το να πιστεύεις ότι τα χρήματα βγάζουν χρήματα, αν είσαι διατεθειμένος να τα μοιραστείς και να τα ξοδέψεις, λειτουργεί πραγματικά, ή τουλάχιστον έχει σίγουρα λειτουργήσει για μένα», λέει η Corcoran στο CNBC. «Πιστεύω πραγματικά ότι αν ξοδέψεις χρήματα επιστρέφουν σε σένα».

Μην αφήνετε τον φόβο να σας εμποδίσει

Ούτε η Corcoran ούτε ο Cardone έφτασαν εδώ που είναι σήμερα φοβούμενοι τα χειρότερα δυνατά αποτελέσματα. Στην πραγματικότητα, η Corcoran λέει ότι ήταν έτοιμη να χρεοκοπήσει «για πέμπτη φορά» ακριβώς πριν σκεφτεί μια ιδέα που την οδήγησε τελικά να κερδίσει 1 εκατομμύριο δολάρια σε μια μέρα.

Ο Cardone λέει ότι οι γονείς του φοβούνταν να επενδύσουν επειδή φοβούνταν να χάσουν χρήματα. «Δεν πήραν τα χρήματα και δεν τα χρησιμοποίησαν σε επενδύσεις επειδή φοβόντουσαν μήπως χάσουν τα χρήματά τους», λέει.

Αυτό είναι κατανοητό – πολλοί άνθρωποι έχουν χάσει τα πάντα σε κακές επενδύσεις. Ωστόσο, ιστορικά, η χρηματιστηριακή αγορά έχει ανακάμψει από κάθε μεγάλη πτώση, οπότε αν επενδύσετε μακροπρόθεσμα, υπάρχει μια καλή πιθανότητα να δείτε τα χρήματά σας να αυξάνονται.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο business γκουρού Grant Cardone μιλά στο It’s Possible. Και εξηγεί πως θα φτάσεις στην επιτυχία

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × four =