αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Επιτυχία είναι να θες όλο και περισσότερα»: Λέει ο αυτοδημιούργητος δισεκατομμυριούχος Grant Cardone και παραθέτει μερικές συμβουλές

«Επιτυχία είναι να θες όλο και περισσότερα»: Λέει ο αυτοδημιούργητος δισεκατομμυριούχος Grant Cardone και παραθέτει μερικές συμβουλές

«Μόνο εσείς είστε υπεύθυνοι για την επιτυχία σας. Υπάρχουν δισεκατομμύρια άνθρωποι στον πλανήτη που ζουν και λειτουργούν κάτω από τις δυνατότητές τους. Κανείς δεν σε λυπάται. Κανείς δεν πρόκειται να σε βοηθήσει». Έτσι ξεκινά το νέο άρθρο του στο Linkedin, ο Grant Cardone.

Ο επενδυτής, επιχειρηματίας και αυτοδημιούργητος δισεκατομμυριούχος συνεχίζει: «Υπάρχουν χιλιάδες βιβλία για την επιτυχία, αλλά λίγα από αυτά ταιριάζουν πραγματικά με τον ορισμό μου για την επιτυχία. Η δική μου εκδοχή επιτυχίας δεν είναι απλώς μια σταθερή δουλειά, ο σεβασμός των συνομηλίκων σου και ένα ωραίο κομπόδεμα για τη συνταξιοδότησή σου. Πάντα ήθελα, και εξακολουθώ να θέλω, να είμαι πολύ επιτυχημένος».

«Για μένα, η επιτυχία δεν αφορούσε ποτέ ένα πράγμα, ένα όνειρο ή έναν στόχο. Πάντα ήθελα πολλά πράγματα. Μια κοπέλα με την οποία έβγαινα πριν χρόνια μου έλεγε συχνά: «Θέλεις να έχεις το κέικ σου και να το φας επίσης εσύ». Απάντησα, «Γιατί να θέλω το κέικ μου αν δεν μπορώ να το φάω;». Πάντα ήθελα περισσότερα.

Για μένα, επιτυχία είναι να είσαι σπουδαίος σε πολλά πράγματα. Σίγουρα δεν θα ήμουν ικανοποιημένος με το να είμαι απλώς πλούσιος. Τα θέλω όλα. Μιλάω για υγεία, πλούτο, οικογένεια, αγάπη, πνευματικότητα, κοινότητα και χρόνο για να τα απολαύσω όλα. Και φαντάζομαι ότι το ίδιο ισχύει και για εσάς» λέει ο Cardone.

«Η επιτυχία ορίζεται ως η επίτευξη των δυνατοτήτων μου. Η εκτίμησή μου για αυτες τις δυνατότητες άλλαζε σε όλη μου τη ζωή. Στα 25 μου πίστευα ότι οι δυνατότητές μου ήταν απλώς να μην κάνω χρήση ναρκωτικών κάθε μέρα. Ένα χρόνο αργότερα επικεντρώθηκα στο να ξεπληρώσω 40.000 $ χρέος και να ανεβάσω το εισόδημά μου στα 60.000 $ το χρόνο. Όταν ήμουν 29 και ξεκίνησα την πρώτη μου επιχείρηση, ο στόχος μου ήταν να ανταποκριθώ στα 100.000 $ το χρόνο που είχα κάνει στις πωλήσεις αυτοκινήτων. Κοιτάζοντας πίσω, όλα αυτά τα επιτεύγματα ήταν πολύ κάτω από τις δυνατότητές μου.

Τριάντα χρόνια, πολλά βιβλία και χιλιάδες ομιλίες και τηλεοπτικές εμφανίσεις αργότερα, οι δυνατότητές μου εξακολουθούν να μου αποκαλύπτονται. Όταν τελικά βρήκα την αγάπη της ζωής μου, συνειδητοποίησα τις δυνατότητές μου να αγαπήσω ένα άλλο άτομο και να δημιουργήσω μια καταπληκτική σχέση. Όταν αποκτήσαμε παιδιά, συνειδητοποίησα τις δυνατότητές μου να γίνω πατέρας, να αγαπώ, να φροντίζω και να προστατεύω τα παιδιά μου» εξηγεί.

Οι δυνατότητές σας διευρύνονται και αποκαλύπτονται με την πάροδο του χρόνου καθώς ανακαλύπτετε περισσότερα από αυτά που είστε ικανοί.

«Τώρα συνειδητοποιώ ότι πάντα υποτίμησα τις δυνατότητές μου. Εξακολουθώ να το κάνω. Έχω ήδη πετύχει 100 φορές περισσότερα από όσα πίστευα ποτέ ότι είναι δυνατόν. Και όμως, γνωρίζω ότι δεν έχω ακόμη εκπληρώσει πλήρως τις δυνατότητές μου» λέει ο Cardone.

Και συνεχίζει: «Κάποιοι λένε ότι η ζωή είναι το ταξίδι, όχι ο προορισμός. Διαφωνώ. Λατρεύω τους προορισμούς γιατί μόλις τους φτάσω, μου διδάσκουν κάτι νέο για τις δυνατότητές μου. Πάντα πίστευα κρυφά ότι ήμουν ικανός να κάνω απίστευτα πράγματα. Ακόμη και στα χαμηλά σημεία της ζωής μου, είχα καταλάβει ότι οι δυνατότητές μου ήταν μεγαλύτερες από τα επιτεύγματά μου».

«Δεν πιστεύω ποτέ κανέναν που λέει ότι είναι ικανοποιημένος. Ο τύπος που λέει: «Ζω το όνειρο». Αλήθεια; Το μισώ αυτό το ρητό. Οι τύποι που κάνουν τα όνειρα πραγματικότητα, ποτέ δεν πιστεύουν ότι έχουν κάνει αρκετά ή έχουν καταφέρει αρκετά. Έχουν εμμονή με το επόμενο επίπεδο. Όσοι πιστεύουν ότι είναι ικανοποιημένοι, είναι είτε πολύ μπερδεμένοι είτε εξαιρετικά επικίνδυνοι. Αυτό συμβαίνει επειδή θα προσπαθήσουν να σας πείσουν να σταματήσετε να προσπαθείτε και να είστε «ικανοποιημένοι».

Κάθε φορά που επέτρεψα στον εαυτό μου να επηρεαστεί από άλλους για να συμβιβαστεί με λιγότερο από αυτό που μπορώ, έγινα δυστυχισμένος, καταθλιπτικός, ακόμη και θυμωμένος» λέει ο ίδιος.

«Είμαι πολύ χαρούμενος όταν προσπαθώ να αξιοποιήσω πλήρως τις δυνατότητές μου. Είμαι πιο χαρούμενος όταν κλείνω τεράστιες συμφωνίες, λύνω τεράστια προβλήματα και κάνω σχέσεις με μεγάλους παίκτες. Είμαι πιο χαρούμενος όταν πετυχαίνω πράγματα για τα οποία ο ίδιος αμφέβαλα ότι ήταν δυνατά. Όταν συμβαίνουν αυτά τα πράγματα, γίνομαι καλύτερος πατέρας, σύζυγος, φίλος και εργοδότης. Γίνομαι ο καλύτερος εαυτός μου», τονίζει.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

19 + seven =