αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι 4 τύποι ανθρώπων που πρέπει να βγάλεις από τον κύκλο σου. Για το καλό σου

Οι 4 τύποι ανθρώπων που πρέπει να βγάλεις από τον κύκλο σου. Για το καλό σου

Όλοι έχουμε στη ζωή μας ανθρώπους που αφήνουν ένα ανεξίτηλο σημάδι στο ταξίδι μας, διαμορφώνοντάς μας αυτό που είμαστε.

Αλλά δεν είναι όλες αυτές οι επιρροές θετικές. Μερικοί άνθρωποι κάνουν περισσότερο κακό παρά καλό, αφήνοντάς μας ”στραγγισμένους” συναισθηματικά, διανοητικά ή ακόμα και σωματικά.

Έχετε ποτέ κοιτάξει γύρω σας και αναρωτηθήκατε εάν η παρέα που διατηρείτε σας βοηθά να αναπτυχθείτε ή σας εμποδίζει; Δεν είστε σίγουροι αν οι σχέσεις σας είναι υγιείς ή τοξικές;

Το It’s Possible παραθέτει μια λίστα με 4 τύπους ανθρώπων που ίσως χρειαστεί να αφήσετε πίσω για τη δική σας ευημερία.

1. Ο μόνιμα επικριτικός

Όλοι έχουμε αυτό το ένα άτομο στη ζωή μας που έχει μια απίθανη ικανότητα… να επισημαίνει τα ελαττώματά μας, συχνά με το πρόσχημα της «εποικοδομητικής κριτικής».

Ωστόσο, εάν τα λόγια τους σας αφήνουν να αισθάνεστε πληγωμένοι αντί να εμπνέεστε να βελτιωθείτε, είναι μια καθαρή κόκκινη σημαία.

Ναι, η εποικοδομητική κριτική είναι ένα κρίσιμο κομμάτι της ανάπτυξης- και όλοι έχουν περιθώρια βελτίωσης.

Αλλά υπάρχει διαφορά μεταξύ κάποιου που προσφέρει ισορροπημένο feedback και κάποιου που μηδενίζει συνεχώς τις επιτυχίες σας, αναγνωρίζοντας σπάνια τα δυνατά σας σημεία ή τα επιτεύγματά σας.

Εάν φοβάστε τις αλληλεπιδράσεις με αυτό το άτομο ή νιώθετε συνεχώς αγχωμένοι γύρω του, ήρθε η ώρα να αναθεωρήσετε τη θέση του στη ζωή σας.


2. Το «συναισθηματικό βαμπίρ»

Μερικοί άνθρωποι έχουν μια αξιοσημείωτη ικανότητα να «ρουφούν» την ενέργεια από ένα δωμάτιο, και ενδεχομένως ακόμη και από εσάς.

Ζητούν συνεχώς την προσοχή, εκτοξεύουν αρνητικότητα ή μετατρέπουν κάθε συζήτηση σε μια ιστορία… με λυγμούς για τη ζωή τους.

Οι συναισθηματικές τους ανάγκες πάντα φαίνονται να επισκιάζουν τις δικές σας, αφήνοντάς σας να αισθάνεστε συναισθηματικά εξαντλημένοι.

Θυμηθείτε, δεν είναι δική σας ευθύνη να διορθώσετε κανέναν ή να είστε το συναισθηματικό δεκανίκι του. Είναι σημαντικό να βρίσκεστε εκεί για φίλους σε στιγμές ανάγκης, αλλά όταν γίνεται μονόπλευρη συναισθηματική εκκένωση, είναι επιβλαβές για τη δική σας ψυχική υγεία.

3. Αυτός που είναι εκεί… μόνο όταν τα πράγματα πάνε καλά

Μάλλον έχεις συναντήσει άτομα που έμοιαζαν να είναι εκεί τις καλές στιγμές, αλλά απουσίαζαν μυστηριωδώς στις πιο δύσκολες περιόδους.

Είναι εκεί μόνο όταν… ο καιρός είναι καλός. Είναι κοντά σας όταν λάμπει ο ήλιος, όταν βρίσκεστε στην κορυφή του κόσμου, αλλά εξαφανίζονται με το πρώτο σημάδι μιας καταιγίδας.

Αν παρατηρήσετε κάποιον στη ζωή σας που εμφανίζεται μόνο για τα «πάνω» και εξαφανίζεται στα «χαμηλά», είναι καιρός να αναρωτηθείτε αν πραγματικά εκτιμά τη φιλία σας ή απλώς τα οφέλη που συνοδεύουν.

Οι αληθινοί φίλοι είναι εκεί για σένα στον ήλιο και στις καταιγίδες.

4. Ο ψεύτης

Η εμπιστοσύνη είναι το θεμέλιο κάθε σχέσης, είτε πρόκειται για φιλία είτε για συνεργασία.

Ο ψεύτης είναι το άτομο που σπάει με συνέπεια αυτή την εμπιστοσύνη αλλοιώνοντας ή αγνοώντας εντελώς την αλήθεια.

Θα μπορούσε να ξεκινήσει με μικρά ψέματα που φαίνονται ασήμαντα, αλλά μπορεί σύντομα να κλιμακωθούν σε πιο σοβαρές εξαπατήσεις που μπορούν να διαλύσουν την εμπιστοσύνη εντελώς.

Το να ζεις με συνεχή αμφιβολία για την ειλικρίνεια κάποιου μπορεί να είναι ψυχικά κουραστικό και συναισθηματικά επιζήμιο.

Εάν αμφισβητείτε συχνά την ειλικρίνεια κάποιου στη ζωή σας, ήρθε η ώρα να αναθεωρήσετε τη θέση του σε αυτήν.

Η ειλικρίνεια, ακόμη και όταν είναι άβολη, είναι ο ακρογωνιαίος λίθος των υγιών σχέσεων. Περιβάλλετε τον εαυτό σας με ανθρώπους που εκτιμούν την αλήθεια και την αυθεντικότητα όσο κι εσείς.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

13 − 4 =