αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι χαρούμενοι άνθρωποι λένε «ναι» σε αυτά τα 4 πράγματα κάθε ημέρα

Οι χαρούμενοι άνθρωποι λένε «ναι» σε αυτά τα 4 πράγματα κάθε ημέρα

Πόλεμοι, μια παγκόσμια πανδημία, ακρίβεια και άλλες δυσάρεστες ειδήσεις– το σκηνικό εκεί έξω στην εποχή μας δεν είναι και τόσο ευχάριστο.

Για να παραμείνει κάποιος χαρούμενος πρέπει να τα ξεπεράσει ενεργά όλα αυτά, κάτι που μπορεί να μην έρχεται πάντα αυτόματα ή φυσικά.

Οι άνθρωποι που είναι χαρούμενοι το πετυχαίνουν μέσω των καθημερινών συνηθειών και διατηρώντας αισιόδοξους τρόπους σκέψης.

Τώρα θα δούμε 4 πράγματα στα οποία λένε «ναι» οι πραγματικά χαρούμενοι άνθρωποι κάθε ημέρα. Κάπως έτσι καταφέρνουν να έχουν μια θετική ψυχολογία, ακόμα και σε δύσκολες περιόδους. Εάν θέλετε να αρχίσετε να είστε πιο χαρούμενοι, είναι προς το συμφέρον σας να αρχίσετε να αναπτύσσετε αυτές τις συμπεριφορές.

1) Ευγνωμοσύνη

Όλοι έχουμε παίσει στην παγίδα της σύγκρισης. Ειδικά στην εποχή των social media.

Σκεφτείτε το: Καθώς όλοι διαφημίζουν την… τέλεια ζωή τους στο Διαδίκτυο, είναι δύσκολο να μην αντιπαραθέσουμε τις δικές μας καταστάσεις και να επιθυμούμε καλύτερες συνθήκες ζωής.

Αν δεν είμαστε προσεκτικοί, μπορεί να καταλήξουμε σε μια διαρκή κατάσταση δυσαρέσκειας.

Το πραγματικά ευτυχισμένο άτομο δεν έχει συνήθως αυτό το πρόβλημα. Αντίθετα κοιτά εστιάζει στην ευγνωμοσύνη.

Ίσως κρατούν ένα ημερολόγιο ευγνωμοσύνης ή απλώς αναγνωρίζουν συνειδητά τα πράγματα για τα οποία είναι ευγνώμονες στη ζωή – είτε αυτό είναι κάτι τόσο βασικό όσο το φαγητό στο τραπέζι ή μια στέγη πάνω από το κεφάλι τους.

Σε αντίθεση με πολλούς από εμάς, τείνουν να εστιάζουν σταθερά σε αυτά που έχουν στη ζωή αντί να μένουν σε αυτά που θεωρούν ότι τους λείπουν.

2) Υγιεινή διατροφή

Εάν καταναλώνετε συχνά ”σκουπίδια”, επεξεργασμένα φαγητά και fast food, αυτό θα διαβρώσει σταδιακά την ευημερία σας.

Οι ευτυχισμένοι άνθρωποι κάνουν συνειδητές επιλογές για το τι βάζουν στο σώμα τους. Αναζητούν τροφή που μπορεί να θρέψει το σώμα, το μυαλό και την ψυχή τους.

Αυτό σημαίνει ισορροπημένη διατροφή – και σπάνια υπερβολική κατανάλωση.

Οι κάτοικοι της Οκινάουα της Ιαπωνίας έχουν τη μεγαλύτερη μέση διάρκεια ζωής στον κόσμο.

Για αιώνες, έχουν υιοθετήσει την πρακτική του «Ikigai», που ουσιαστικά σημαίνει να παραμείνουν εστιασμένοι στον σκοπό της ζωής τους και να καλλιεργήσουν τα πράγματα που τους φέρνουν εσωτερική ικανοποίηση και γαλήνη. Σε σχέση με το φαγητό, η αρχή του Ikigai είναι να απολαμβάνετε κάθε μπουκιά, να φροντίζετε το σώμα και να εκτιμάτε τη σύνδεση μεταξύ του φαγητού και της συνολικής ευεξίας, τόσο σωματικά όσο και συναισθηματικά.

Σημαίνει να τρώτε μόνο μέχρι να χορτάσετε το 80% και να μην υποκύψετε στην πολύ εύκολη συνήθεια του υπερβολικού φαγητού.

Αν λοιπόν θέλετε να γίνετε πιο ευτυχισμένοι, το να κάνετε τις κατάλληλες διατροφικές προσαρμογές είναι το ιδανικό μέρος για να ξεκινήσετε.

3) Τακτική άσκηση

Εκτός από το να τρώνε σωστά, οι ευτυχισμένοι άνθρωποι τείνουν επίσης να φροντίζουν το σώμα τους.

Δεν είναι πλέον κρατικό μυστικό: η άσκηση απελευθερώνει ενδορφίνες και συμβάλλει σημαντικά στο συνολικό επίπεδο υγείας σας.

Ειδικά στην εποχή της τηλεργασίας, η ρουτίνα σου μπορεί να περιλαμβάνει δουλειά, βόλτες στο ψυγείο και φαγοπότι μπροστά στο Netflix.

Μην πέσεις στην παγίδα.

Βάλε την άθληση στην ζωή σου. Μερικές επισκέψεις στο γυμναστήριο ή μερικοί περίπατοι στο πάρκο μπορούν όχι μόνο να βοηθήσουν το σώμα σου, αλλά να ανεβάσουν και τη διάθεση σου και να καθαρίσουν το μυαλό σου από τα άγχη της ημέρας.

Το ηθικό δίδαγμα της ιστορίας; Εάν θέλετε να είστε πραγματικά ευτυχισμένοι, η άσκηση και η σωματική δραστηριότητα θα σας οδηγούν σχεδόν πάντα στη σωστή κατεύθυνση.

4) Ποιοτικός χρόνος με φίλους ή οικογένεια

Αν και το να είσαι ο μοναχικός λύκος μπορεί να ακούγεται ωραίο θεωρητικά, αυτό δεν είναι μια βιώσιμη πρακτική. Η αλήθεια είναι ότι, όσον αφορά την υγεία μας, είναι πολύ πιο ωφέλιμο να έχουμε αγαπημένα πρόσωπα γύρω μας από το να κολλάμε στη μοναξιά.

Η καλλιέργεια των σχέσεων και η αγάπη, είναι σημαντικά ενισχυτικά για τα συνολικά επίπεδα ευτυχίας μας.

Και όσο πιο ευτυχισμένοι είμαστε, τόσο πιο υγιείς είμαστε και εμείς.

Το να έχεις οικογένεια ή φίλους για τους οποίους νοιάζεσαι αρκετά ώστε να προσεγγίζεις κάθε τόσο είναι πολύ καλύτερο από το να είσαι συνεχώς μόνος. Θυμήσου και το άρθρο: Μία ψυχολόγος εξηγεί: Τα 12 ανεπαίσθητα σημάδια της μοναξιάς.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

11 − one =