αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΟι χάκερ μπορούν να «τρυπώσουν» στα ηλεκτρικά οχήματα, λένε οι ειδικοί

Οι χάκερ μπορούν να «τρυπώσουν» στα ηλεκτρικά οχήματα, λένε οι ειδικοί

Ειδικοί στην παγκόσμια εταιρεία παροχής συμβουλών και υπηρεσιών ηλεκτρονικής ασφάλειας ESET λένε ότι τα ηλεκτρικά οχήματα περιέχουν λογισμικό που έχουν «ελαττώματα και αδύναμα σημεία» τα οποία μπορούν να στοχεύσουν οι χάκερ. Στο λογισμικό του ηλεκτρικού αυτοκινήτου είναι εγκατεστημένες εφαρμογές που συχνά ζητούν λεπτομέρειες όπως διεύθυνση email, αριθμό τηλεφώνου, ακόμη και στοιχεία πιστωτικής κάρτας.

Έτσι εάν οι χάκερ αποκτήσουν πρόσβαση στο όχημα (ή στο φορτιστή του οχήματος), αυτά τα προσωπικά δεδομένα μπορούν να κλαπούν και ενδεχομένως να πωληθούν στον σκοτεινό ιστό, οδηγώντας σε απώλεια κεφαλαίων και διαφόρων ειδών απάτες. Καθώς οι εταιρείες και οι κυβερνήσεις δίνουν μάχη για να αυξηθεί ο ρυθμός κατασκευής και εγκατάστασης σταθμών φόρτισης ηλεκτρονικών αυτοκινήτων οι κάθε λογής κακόβουλοι δίνουν την δική τους μάχη για να βρουν τρόπο να εκμεταλλευτούν τα αδύναμα σημεία αυτής της ενσωματωμένης τεχνολογίας.

«Τόσο πολλές νέες τεχνολογίες έχουν σχεδιαστεί με ένα πράγμα στο μυαλό – την ταχύτητα κατασκευής του οχήματος– και ως εκ τούτου, η ασφάλεια ωθείται προς τα έξω και οι συσκευές συχνά μένουν γεμάτες με σημερινά και μελλοντικά κενά ασφαλείας» λένε οι ειδικοί της ESET.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nine + two =