αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι καλύτερες Ευρωπαϊκές πόλεις για freelancers και η θέση της Αθήνας (Λίστα)

Οι καλύτερες Ευρωπαϊκές πόλεις για freelancers και η θέση της Αθήνας (Λίστα)

Δεδομένου ότι περίπου το 46,6% του συνολικού παγκόσμιου εργατικού δυναμικού είναι αυτοαπασχολούμενοι, υπάρχουν πολλοί παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπόψη κατά την επιλογή μιας πόλης για μετεγκατάσταση, από τους μέσους μισθούς έως τον αριθμό των θέσεων εργασίας ελεύθερου επαγγελματία. Αλλά ποιες Ευρωπαϊκές πόλεις είναι λοιπόν οι καλύτερες για ελεύθερους επαγγελματίες;
Η Compare the Market AU διεξήγαγε μια μελέτη για να ανακαλύψει τις καλύτερες πόλεις αναλύοντας επτά παράγοντες, μεταξύ των οποίων τον αριθμό των χώρων συνεργασίας, τα Wi-Fi hotspots, τον συντελεστή φορολογίας εισοδήματος, το κόστος ηλεκτρικής ενέργειας, τον μέσο μισθό, την ταχύτητα του διαδικτύου και τις θέσεις εργασίας ελεύθερου επαγγελματία.
Βάσει της μελέτης παρατηρήθηκε πως:
  • Η πρωτεύουσα του Ηνωμένου Βασιλείου, το Λονδίνο, βρίσκεται στη πρώτη θέση του καταλόγου. Με την έδρα μερικών από τις μεγαλύτερες μάρκες στον κόσμο, όπως η Rolls Royce και η Cadbury – έχει τον μεγαλύτερο αριθμό χώρων coworking σε 1.311, τον δεύτερο μεγαλύτερο αριθμό σημείων Wi-Fi σε 766.396 και τον τρίτο μεγαλύτερο αριθμό θέσεων εργασίας ελεύθερων επαγγελματιών που διαφημίζονται στην πόλη σε 1.863.
  • Η Ζυρίχη της Ελβετίας βρίσκεται στην κορυφή της λίστας ως η πόλη με τον υψηλότερο μέσο μισθό για τους ελεύθερους επαγγελματίες στην Ευρώπη, με μέσο μηνιαίο εισόδημα 6.533 ευρώ.
  • Το Βουκουρέστι της Ρουμανίας αναδεικνύεται ως η πόλη με τη χαμηλότερη μέση τιμή για 1 kW/h ηλεκτρικής ενέργειας στην Ευρώπη, με μέσο κόστος 0,127 € ανά kW/h
  • Η Αθήνα κατατάσσεται στην 28η θέση με 97 coworking spaces σε όλη την πόλη, γεγονός που δίνει στους ελεύθερους επαγγελματίες πολλές επιλογές για χώρους εργασίας.
  • Η Κοπεγχάγη, στη Δανία, παίρνει την πρωτιά ως η πόλη με την υψηλότερη μέση ταχύτητα διαδικτύου στην Ευρώπη, με μέση ταχύτητα 155,96 Mb/s.
Οι 10 κορυφαίες πόλεις αποκαλύφθηκαν ως εξής: 
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

20 − 18 =