αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι άνθρωποι που πάνε κόντρα στο ρεύμα έχουν συνήθως αυτά τα 4 χαρακτηριστικά

Οι άνθρωποι που πάνε κόντρα στο ρεύμα έχουν συνήθως αυτά τα 4 χαρακτηριστικά

Ζούμε σε μια κοινωνία όπου η υπακοή και η συμμόρφωση με την μάζα ενθαρρύνονται – συχνά σε υπερβολικό βαθμό.

Αλλά στην πραγματικότητα, οι άνθρωποι που επαναστατούν ενάντια στο ρεύμα, είναι αυτοί που αλλάζουν τον κόσμο. Το έχουμε δει ιστορικά.

Τώρα θα δούμε μερικά χαρακτηριστικά που έχουν οι άνθρωποι που πάνε κόντρα στο ρεύμα. Εάν μπορείτε να ταυτιστείτε με αυτές τις ιδιότητες, είστε σε καλό δρόμο.

1) Είναι πολύ ανεξάρτητοι

Ενώ οι περισσότεροι άνθρωποι προσπαθούν να είναι σε ομάδες, να είναι συμμορφωμένα μέλη της κοινωνίας, οι άνθρωποι που επαναστατούν τείνουν να εκτιμούν την εγγενή ανεξαρτησία και αυτονομία τους.

Αναγνωρίζουν με συνέπεια το γεγονός ότι είναι ένα ανεξάρτητο άτομο και ενεργούν ανάλογα.

Ως εκ τούτου, συχνά λαμβάνουν αποφάσεις με βάση τις αρχές τους και όχι για να εκπληρώσουν τις προσδοκίες της κοινωνίας από αυτούς.

Κατά μία έννοια, είναι μοναχικοί λύκοι σε μια κοινωνία που πορεύεται με μάζες. Είναι σταθερά αυτάρκεις, που περπατούν μόνοι και κάνουν το δικό τους.

Οι επαναστάτες γιορτάζουν την ατομικότητά τους, ξεχωρίζοντας πάντα αντί να ταιριάζουν απλώς με την μάζα.

2) Διατηρούν ανοιχτό μυαλό

Αντί να αποδέχονται απλώς τυφλά τα δεδομένα που τους δίνονται όπως όλοι οι άλλοι, οι επαναστάτες θα είναι συνήθως ανοιχτοί σε νέες ιδέες και οπτικές.

Συχνά, αυτό σημαίνει να ανακαλύψετε πιο αποτελεσματικούς και νέους τρόπους για να κάνετε πράγματα.

Δεν μένουν απλά στο σύνηθες, μόνο και μόνο επειδή «έτσι γίνονταν πάντα τα πράγματα».

Αμφισβητούν το status quo και αμφισβητούν καθιερωμένους κανόνες και συμβάσεις, μια πρακτική που, από τη φύση της, θα αναστατώνει πάντα κάποιους ανθρώπους εκεί έξω.

3) Τείνουν να είναι δημιουργικοί

Μια επαναστατική φύση συνδέεται συχνά με τη δημιουργικότητα. Γιατί; Επειδή το επαναστατικό μυαλό σκέφτεται έξω από το κουτί. δεν περιορίζεται σε περιορισμένο χώρο.

Ως εκ τούτου, ένα τέτοιο άτομο μπορεί να έχει μοναδικές και ευφάνταστες προσεγγίσεις για την αυτοέκφραση, την επίλυση προβλημάτων ή και τα δύο.

Είναι συχνά άνθρωποι με περιέργεια, που θέλουν να εξερευνήσουν αντισυμβατικές ιδέες και εναλλακτικούς τρόπους σκέψης. Έχουν το σθένος να αμφισβητήσουν τα υπάρχοντα παραδείγματα και να διερευνήσουν το άγνωστο.

Σκεφτείτε τον αγαπημένο σας συγγραφέα, καλλιτέχνη ή μουσικό. Έχεις κάποιον υπόψη σου; Πιθανότατα έχει μια επαναστατική, ανατρεπτική προσωπικότητα μέσα του σε κάποιο βαθμό.

Αν ήταν απλώς ικανοποιημένοι με την συμβατική σκέψη όπως όλοι οι άλλοι, δεν θα ήταν σε θέση να παράγουν τόσο πρωτοποριακά κομμάτια δημιουργικότητας.

4) Είναι θαρραλέοι

Σκεφτείτε την Katniss Everdeen από τη σειρά Hungry Games ή τον Ρομπέν των Δασών. Δεν κάθονταν απλά αποδεχόμενοι τις άδικες κοινωνικές συνθήκες που βρήκαν μπροστά τους.

Επαναστάτησαν ενεργά. Στάθηκαν όρθιοι και αμφισβητώντας τους δυνατούς, μια πρακτική που, ας το παραδεχτούμε, απαιτεί θάρρος και… παχύ δέρμα.

Οι περισσότεροι άνθρωποι θέλουν να είναι ασφαλείς, φοβούμενοι την κριτική και την αντίδραση της κοινωνίας. Κάτι ιδιαίτερα σύνηθες σε αυτήν την ψηφιακή εποχή με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου το μίσος μπορεί να εξαπλωθεί πιο γρήγορα… από την πυρκαγιά. Και κανείς δεν θέλει να δεχτεί την «επίθεση» εδώ.

Η προθυμία να πάρει κάποιος ρίσκα και να υπερασπιστεί τις έμφυτες πεποιθήσεις του δεν απαιτεί απλώς επαναστατικότητα, αλλά επίσης θάρρος και υψηλό επίπεδο ανθεκτικότητας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

10 + four =