αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Δοκίμασα πάνω από 25 παράλληλα projects. Πως θα βρείτε αυτό που φέρνει τα περισσότερα χρήματα»

«Δοκίμασα πάνω από 25 παράλληλα projects. Πως θα βρείτε αυτό που φέρνει τα περισσότερα χρήματα»

Ο Cody Berman ξέρει να χτίζει παράλληλα projects. Από το πρώτο έτος του στο Πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης, ο 27χρονος προσπάθησε να δημιουργήσει διαδικτυακές επιχειρήσεις, μαθήματα, να επεξεργάζεται podcast και βίντεο, να κάνει καμπάνιες affiliate marketing και να ασχολείται με το γράψιμο ως freelancer, μεταξύ άλλων.

Όπως εξηγεί το CNBC, ο ίδιος δοκίμασε πάνω από 25 παράλληλα project. Καθόλου άσχημα, σωστά;

Σήμερα, βγάζει χρήματά πουλώντας ψηφιακά προϊόντα όπως ένα διαδικτυακό μάθημα ή εκτυπώσιμα είδη που οι άνθρωποι αγοράζουν στο Etsy και εκτυπώνουν μόνοι τους. Κινείται επίσης στο real estate, νοικιάζοντας μακροχρόνια ακίνητα και βραχυπρόθεσμες κατοικίες στη Νέα Αγγλία. Συνολικά, οι διάφορες ροές εισοδήματός του απέφεραν σχεδόν 700.000 $ το 2022.

Λαμβάνοντας υπόψη τα χρόνια της ενασχόλησής του, ο Berman συγκέντρωσε κάποιες γνώσεις σχετικά με τα παράλληλα projects. Δείτε πώς μπορείτε να βρείτε την πιο προσοδοφόρα δραστηριότητα για εσάς.

«Θα είναι εκεί που μπορείτε να προσφέρετε τη μεγαλύτερη αξία»

Μια επιλογή που θα μπορούσε να αποδειχτεί καρποφόρα είναι η κλίση σε μια δεξιότητα που έχετε και είναι σε μεγάλη ζήτηση.

Ας πούμε ότι ξέρετε πώς να δημιουργείτε websites. Κάντε μια αναζήτηση σε τοπικές εταιρείες από την πόλη σας και δείτε εάν μπορείτε να προσφέρετε τις υπηρεσίες σας. «Αν μια εταιρεία δεν έχει ιστότοπο, αυτό δεν είναι παράλογο», λέει ο Berman. «Ελάτε κοντά τους και πείτε, ‘θα φτιάξω αυτόν τον ιστότοπο για εσάς’», εξηγεί στο CNBC ο 27χρονος.

Μπορείτε να κάνετε κάποια έρευνα εκ των προτέρων για να αναφέρετε μετρήσεις όπως το πόσο μπορεί να αναπτυχθεί η επιχείρησή τους με έναν ιστότοπο και πόσο καλύτερη θα μπορούσε να είναι η διατήρηση πελατών. «Απλώς αναζητά αυτά τα κενά και εντόπισε τι δεν κάνει αυτή η εταιρεία», λέει.

Τελικά, «τα πιο προσοδοφόρα πράγματα, είναι εκεί που μπορείτε να προσθέσετε τη μεγαλύτερη αξία στους άλλους ανθρώπους», λέει ο Berman.

Meet a 26-year-old who makes $30,000 a month in 'mostly passive' income and has a net worth of $1.3 million - Business News

«Τα ψηφιακά προϊόντα έχουν πολύ μεγαλύτερες δυνατότητες»

Ο Berman προτείνει επίσης να αφιερώσετε χρόνο για να δημιουργήσετε ένα ψηφιακό παράλληλο project, όπως ένα κανάλι YouTube, ένα blog, ένα e-book ή ένα κατάστημα Etsy ή Shopify.

Όταν ο Berman ξεκίνησε για πρώτη να πειραματίζεται με το Etsy το 2018, δημιούργησε μια σειρά από προϊόντα για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, όπως αυτοκόλλητα αγάπης με διάφορες φράσεις. Συνολικά, έφτιαξε περίπου 25 προϊόντα.

«Μόνο δύο ή τρία από αυτά απογειώθηκαν», λέει. Ωστόσο, προσθέτει, «έβγαλα πάνω από 700 δολάρια την εβδομάδα του Αγίου Βαλεντίνου».

Ένα πράγμα που πρέπει να έχετε κατά νου με αυτά τα ψηφιακά προϊόντα είναι ότι σου φέρνουν έσοδα σε βάθος χρόνου, λέει ο Berman, «οπότε μην περιμένετε να γίνετε πλούσιοι γρήγορα».

Το πλεονέκτημά τους είναι ότι πρέπει να τα φτιάξετε μόνο μία φορά και μπορούν να παραμείνουν επίκαιρα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Καθώς δημιουργείτε νέα, τα παλιά παραμένουν online και οι χρήστες μπορούν να συνεχίσουν να τα αγοράζουν ακόμη και όταν προσθέτετε νέο απόθεμα. Επειδή χτίζετε συνεχώς το οπλοστάσιο των προϊόντων σας, μακροπρόθεσμα, τα ψηφιακά προϊόντα έχουν «πολύ υψηλότερες προοπτικές» από τις δουλειές όπου πληρώνεστε για να κάνετε τη δουλειά μια φορά.

«Σίγουρα θα είναι πιο επικερδές μακροπρόθεσμα», λέει.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × two =