αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι άνθρωποι που ζουν την ζωή που θέλουν, κάνουν αυτές τις 5 επιλογές

Οι άνθρωποι που ζουν την ζωή που θέλουν, κάνουν αυτές τις 5 επιλογές

Οι επιλογές που κάνουμε μπορούν να μας οδηγήσουν στο σωστό ή στο λάθος σημείο στη ζωή.

Επιλέγοντας να ζούμε σε ευθυγράμμιση με αυτό που πραγματικά μας ενδιαφέρει, μπορούμε να καλλιεργήσουμε μια ζωή γεμάτη χαρά και επιτυχίες, αντί για μια ζωή από την οποία θέλουμε να ξεφύγουμε.

Δεν είστε σίγουροι από πού να αρχίσετε;

Εδώ είναι 5 επιλογές που θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε τη ζωή που πάντα θέλατε:

1. Βάλε κοντά σου τα σωστά άτομα

Οι άνθρωποι που έχουμε γύρω μας, μας επηρεάζουν. Ο Warren Buffett έχει αναφερθεί στην σημασία που έχουν για την καριέρα μας οι άνθρωποι με τους οποίους συναναστρεφόμαστε. Μέσα από την μακρά διαδρομή του, ο Buffett έχει καταλάβει ότι πρέπει να κάνεις παρέα με ανθρώπους καλύτερους από εσένα. Έτσι θα πάρεις ώθηση προς τα εμπρός. Αντίθετα, αν κάνεις παρέα με άτομα χειρότερα από εσένα. αργά ή γρήγορα θα βαλτώσεις.

Τα άτομα που επιλέγετε να έχετε κοντά σας, θα παίξουν ρόλο για την εξέλιξη της καριέρας σας. Όταν επιλέγετε να περιβάλλετε τον εαυτό σας με καλύτερα και εξυπνότερα άτομα, τότε μαθαίνετε τις συνήθειες και τις πρακτικές που τους οδήγησαν την επιτυχία, απορροφάτε τις γνώσεις τους και γίνεστε καλύτεροι και εξυπνότεροι.

Από την άλλη, αν περνάτε χρόνο με αναβλητικούς, απαισιόδοξους ανθρώπους που παραπονιούνται συνεχώς, με την πάροδο του χρόνου θα γίνετε σαν αυτούς, περιορίζοντας σοβαρά την επιτυχία σας.

Εδώ είναι οι 3 τύποι ανθρώπων που πρέπει να έχεις κοντά σου σε όλα τα στάδια της ζωής σου.

2. Επιλέξτε να συνεισφέρετε σε πράγματα που έχουν σημασία για εσάς

Σε όλους μας αρέσει να συμμετέχουμε σε κάτι που είναι σημαντικό για εμάς.

Για μερικούς, αυτό μπορεί να είναι οι οικονομικές συνεισφορές σε φιλανθρωπικές οργανώσεις.Άλλοι άνθρωποι προτιμούν μια πρακτική προσέγγιση όπως η εθελοντική εργασία ή η δημιουργία πραγμάτων για δωρεά.

Σκεφτείτε μερικές από τις αιτίες που έχουν πραγματικά σημασία για εσάς και δείτε τις δεξιότητες και τις συνεισφορές που μπορείτε να προσφέρετε.

Από εκεί, μπορείτε να προσδιορίσετε πόσο χρόνο και ενέργεια έχετε στη διάθεσή σας για να διαθέσετε σε αυτά τα πράγματα. Βάλτε τα σε προτεραιότητα, υπολογίστε τι μπορείτε να δώσετε χωρίς να εξαντλήσετε τον εαυτό σας και φτάστε σε αυτα! Θα νιώσετε τη μπάρα της ευτυχίας σας να γεμίζει πιο γρήγορα από ό, τι νομίζατε ότι είναι δυνατό.

3. Επιλέξτε να καταναλώνετε media που σας ανεβάζουν

Αφού παρακολουθήσετε τηλεόραση, ακούσετε μουσική, αλληλεπιδράσετε με λογαριασμούς μέσων κοινωνικής δικτύωσης ή διαβάσετε ένα βιβλίο, ελέγξτε τον εαυτό σας και δείτε πώς νιώθετε.Νιώθετε χαρούμενοι και εμπνευσμένοι; Ή κατάθλιψη και δυστυχία;

Τα μέσα που καταναλώνουμε μπορεί να έχουν μνημειώδη αντίκτυπο στην ευημερία μας, είτε για καλό είτε για κακό. Επομένως, είναι σημαντικό να βυθιζόμαστε στο θέμα που μας εμπνέει και μας αναζωογονεί, αντί να σε κάτι καταθλιπτικό και απογοητευτικό.

4. Βάλε challenges στον εαυτό σου

Όσο άνετο κι αν είναι να τεμπελιάζετε… στο κρεβάτι για μέρες, δεν θα έχετε πολλές θετικές αναμνήσεις για να ανατρέξετε μετά.

Αντίθετα, αν βάζεις στόχους, αυτό μπορεί να ανάψει μια φλόγα μέσα σου που θα σε κάνει να προχωράς μπροστά.

Σκεφτείτε πόσο υπέροχο θα ήταν να πετύχετε σε κάτι σημαντικό για εσάς.

Βάλε συγκεκριμένους στόχους και κάνε βήματα για να βγεις έξω από την ζώνη άνεσης σου.

Ίσως θέλετε να επιστρέψετε στο πανεπιστήμιο και να πάρετε το πτυχίο που πάντα ελπίζατε να αποκτήσετε ή να προπονηθείτε για να τρέξετε έναν μαραθώνιο για να συγκεντρώσετε χρήματα για έναν σκοπό στον οποίο πιστεύετε.

Ό,τι κι αν είναι το «The Thing», μπορείτε να το κάνετε αν βάλετε την καρδιά σας σε αυτό!

5. Περιέργεια

Πολλοί άνθρωποι ζουν με άγχος επειδή είναι αβέβαιοι για το τι πρόκειται να συμβεί στη συνέχεια. Αντί να σακατεύεστε από την αβεβαιότητα, βάλτε στόχο να καλλιεργήσετε την περιέργεια. Αυτό μετατρέπει το “Ω, όχι, δεν ξέρω τι θα συμβεί ή πώς θα αντέξω!” στο “Ουάου, αναρωτιέμαι πώς θα εξελιχθεί αυτό!”.

Είναι μια απλή αλλαγή οπτικής που ανοίγει έναν κόσμο δυνατοτήτων αντί να συνθλίβει τα πάντα σε μια τρύπα ανησυχίας.

Ο κόσμος γύρω μας είναι γεμάτος εκπλήξεις.

Έχετε κοιτάξει ποτέ την άμμο κάτω από μικροσκόπιο; Ή είδατε μια βροχή μετεωριτών να φωτίζει τον νυχτερινό ουρανό;

Σκεφτείτε όλα τα φαγητά που δοκιμάσατε και ήταν ξένα για εσάς κάποτε και πόσο ευχάριστο ήταν να ζήσετε κάτι νέο.

Εάν επιθυμείτε να δημιουργήσετε μία συναρπαστική ζωή, αναζωπυρώστε την περιέργεια σας και ανακαλύψτε κάτι νέο για να δοκιμάσετε κάθε μέρα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

8 + 15 =