αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ συμβουλή του Warren Buffett: Προσέξτε με ποιους κάνετε παρέα

Η συμβουλή του Warren Buffett: Προσέξτε με ποιους κάνετε παρέα

O Warren Buffett δίνει συχνά τις επενδυτικές συμβουλές του. Και δεν είναι περίεργο. Πρόκειται για έναν από τους πιο πετυχημένους επενδυτές στον κόσμο- και φυσικά δισεκατομμυριούχο.

Τώρα το inc.com εστιάζει σε μια λίγο διαφορετική συμβουλή του Buffett. Ο διάσημος businessman έχει αναφερθεί στην σημασία που έχουν για την καριέρα μας οι άνθρωποι με τους οποίους συναναστρεφόμαστε. Μέσα από την μακρά διαδρομή του, ο Buffett έχει καταλάβει ότι πρέπει να κάνεις παρέα με ανθρώπους καλύτερους από εσένα. Έτσι θα πάρεις ώθηση προς τα εμπρός. Αντίθετα, αν κάνεις παρέα με άτομα χειρότερα από εσένα. αργά ή γρήγορα θα βαλτώσεις.

Τα άτομα που επιλέγετε να έχετε κοντά σας, θα παίξουν ρόλο για την εξέλιξη της καριέρας σας. Όταν επιλέγετε να περιβάλλετε τον εαυτό σας με καλύτερα και εξυπνότερα άτομα, τότε μαθαίνετε τις συνήθειες και τις πρακτικές που τους οδήγησαν την επιτυχία, απορροφάτε τις γνώσεις τους και γίνεστε καλύτεροι και εξυπνότεροι.

Από την άλλη, αν περνάτε χρόνο με αναβλητικούς, απαισιόδοξους ανθρώπους που παραπονιούνται συνεχώς, με την πάροδο του χρόνου θα γίνετε σαν αυτούς, περιορίζοντας σοβαρά την επιτυχία σας.

Εδώ είναι οι 3 τύποι ανθρώπων που πρέπει να έχεις κοντά σου σε όλα τα στάδια της ζωής σου.

1. Μέντορες

Η καθοδήγηση μπορεί να έχει μεγάλο αντίκτυπο στην εξέλιξη της σταδιοδρομίας κάποιου. Όπως λέει η γνωστή φράση, είμαστε ο μέσος όρος των πέντε ανθρώπων με τους οποίους περνάμε τον περισσότερο χρόνο. Φροντίστε να συναναστραφείτε με εκείνους που μπορούν ενδεχομένως να σας βοηθήσουν να μάθετε νέα πράγματα, να αναπτυχθείτε και να προωθήσετε την καριέρα σας.

2. Αυτοί που αμφισβητούν το status quo

Είναι συνήθως άνθρωποι με επιχειρηματικό πνεύμα που πάνε ενάντια στο status quo. Δρουν και σκέφτονται με μη συμβατικούς τρόπους — και ψάχνουν την καινοτομία. Θέλουν να ανακαλύπτουν νέα πράγματα και προσπαθούν συνεχώς να βαδίζουν σε ένα νέο ή διαφορετικό μονοπάτι. Όταν κάνετε παρέα με τέτοια μυαλά και απορροφάτε τις ιδέες και τη σοφία τους, ξεκλειδώνετε και τη δική σας δημιουργική, επιχειρηματική σκέψη.

3. Άτομα με συναισθηματική νοημοσύνη

Όταν μιλάμε για την ηγεσία και την επιχειρηματικότητα, η συναισθηματική νοημοσύνη (EQ) έχει την ίδια βαρύτητα με το IQ, για την αποτελεσματικότητα στην δουλειά. Κάντε παρέα  με άτομα που διαθέτουν EQ. Θα σας βοηθήσει να εξελιχθείτε- και θα οξύνει τις δικές σας δεξιότητες EQ. Καθώς παρατηρείτε και μαθαίνετε από άτομα που επιδεικνύουν καλή αυτογνωσία και ενσυναίσθηση, θα σας βοηθήσει να αυξήσετε την αυτογνωσία σας και θα σας διδάξει την ικανότητα να αναγνωρίζετε και να διαχειρίζεστε τα δικά σας συναισθήματα καθώς και να αναγνωρίζετε και να επηρεάζετε τα συναισθήματα των άλλων.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ζήτησα από το ChatGPT να μου προτείνει τρόπους για να επενδύσω 500 ευρώ και να βγάλω όσα περισσότερα χρήματα γίνεται. Και απάντησε

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × four =