αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΝέα λειτουργία ετοιμάζει το Instagram: Θα παρακολουθείς την τοποθεσία των φίλων σου σε live χρόνο

Νέα λειτουργία ετοιμάζει το Instagram: Θα παρακολουθείς την τοποθεσία των φίλων σου σε live χρόνο

Η λειτουργία Friend Map δοκιμάζεται ήδη εσωτερικά στο Instagram, όπως τόνισε εκπρόσωπος της Meta στο TechCrunch. Αυτή η λειτουργία opt-in θα επιτρέπει στους χρήστες να παρακολουθούν τις τοποθεσίες των φίλων τους σε πραγματικό χρόνο.

Εάν το Instagram προχωρήσει με το Friend Map, θα σηματοδοτήσει άλλη μια περίπτωση της πλατφόρμας που μιμείται δημοφιλή χαρακτηριστικά από τους ανταγωνιστές (π.χ. Snap Map). Η κίνηση αυτή φέρνει επίσης το Instagram αντιμέτωπο με την υπηρεσία “Find My” της Apple, και άλλων αντίστοιχων, προσφέροντας στους χρήστες περισσότερους λόγους για να παραμείνουν στο οικοσύστημά της.

Το Friend Map του Instagram θα χρησιμεύει επίσης ως πλατφόρμα για την αφή μηνυμάτων με βάση την τοποθεσία, ενισχύοντας την κοινωνική αλληλεπίδραση εντός της εφαρμογής.

Ο reverse engineer, Alessandro Paluzzi, μοιράστηκε τα σχετικά sreenshots στο Threads.

Σύμφωνα με στιγμιότυπα οθόνης που δημοσιεύτηκαν από τον Paluzzi, το Friend Map του Instagram θα επιτρέπει στους χρήστες να επιλέξουν ποιος μπορεί να δει την τοποθεσία τους. Τα στιγμιότυπα οθόνης υποδεικνύουν επίσης ότι τα δεδομένα τοποθεσίας θα είναι κρυπτογραφημένα από άκρο σε άκρο. Θα μπορείτε να επιλέξετε να μοιραστείτε την τοποθεσία σας με τους followers που σας ακολουθούν, τη λίστα “Στενών φίλων” σας ή με κανέναν. Ο χάρτης θα διαθέτει επίσης μια ρύθμιση “Ghost Mode” που θα κρύβει την τελευταία ενεργή τοποθεσία σας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × one =