αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΞαφνικά η Apple τερματίζει τις εργασίες για την δημιουργία του πρώτου αυτοκινήτου της

Ξαφνικά η Apple τερματίζει τις εργασίες για την δημιουργία του πρώτου αυτοκινήτου της

Η Apple Inc. αποφάσισε να τερματίσει μια δεκαετή προσπάθεια για την κατασκευή ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου, μεταδίδει το Bloomberg επικαλούμενο άτομα με γνώση του θέματος, εγκαταλείποντας ένα από τα πιο φιλόδοξα έργα στην ιστορία της.

Η Apple ανακοίνωσε εσωτερικά την απόφαση της, αιφνιδιάζοντας τους σχεδόν 2.000 εργαζόμενους της στο συγκεκριμένο έργο, αναφέρουν οι πηγές που ζήτησαν να μην κατονομαστούν επειδή η ανακοίνωση δεν έχει γίνει δημόσια. Την απόφαση μοιράστηκαν ο Chief Operating Officer, Jeff Williams και ο Kevin Lynch, αντιπρόεδρος υπεύθυνος για την προσπάθεια, σύμφωνα με τις πηγές.

Τα δύο στελέχη είπαν στους υπαλλήλους ότι ξεκινά το κλείσιμο του έργου και πολλοί υπάλληλοι στην ομάδα αυτοκινήτων – γνωστή ως Special Projects Group ή SPG – θα μεταφερθούν στο τμήμα τεχνητής νοημοσύνης υπό τον John Giannandrea. Αυτοί οι εργαζόμενοι θα επικεντρωθούν σε παραγωγικά έργα τεχνητής νοημοσύνης, μία ολοένα και πιο βασική προτεραιότητα για την εταιρεία.

Η ομάδα αυτοκινήτων της Apple έχει επίσης αρκετές εκατοντάδες μηχανικούς και σχεδιαστές αυτοκινήτων. Είναι πιθανό να μπορούν να υποβάλουν αίτηση για θέσεις εργασίας σε άλλες ομάδες της Apple. Θα υπάρξουν και απολύσεις, αλλά δεν είναι ακόμα γνωστό πόσες θα είναι. Η απόφαση να τερματιστεί το έργο είναι μια βόμβα για την εταιρεία, ενταφιάζοντας μια προσπάθεια πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων που θα οδηγούσε την Apple σε μια εντελώς νέα αγορά.

Ο τεχνολογικός γίγαντας άρχισε να εργάζεται σε ένα αυτοκίνητο γύρω στο 2014, στρέφοντας το βλέμμα του σε ένα πλήρως αυτόνομο ηλεκτρικό όχημα με εσωτερικό που θα μοιάζει με λιμουζίνα και πλοήγηση με φωνητική καθοδήγηση.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

20 − seventeen =