αρχικηVIRALΝιώθεις ότι οι άλλοι σε αγνοούν; Εδώ είναι 5 λόγοι για τους οποίους ίσως συμβαίνει αυτό

Νιώθεις ότι οι άλλοι σε αγνοούν; Εδώ είναι 5 λόγοι για τους οποίους ίσως συμβαίνει αυτό

Έχετε νιώσει ποτέ ότι οι άνθρωποι σας αγνοούν ή δεν δίνουν σημασία σε αυτά που έχετε να πείτε; Αυτή η εμπειρία μπορεί να είναι απογοητευτική και να σου δημιουργεί ένα αίσθημα απομόνωσης, αφήνοντάς σας να αναρωτιέστε γιατί οι άλλοι αγνοούν την παρουσία σας. Ωστόσο, σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες, αυτό το αίσθημα μπορεί να προέλθει από διάφορους εσωτερικούς και εξωτερικούς παράγοντες.

Το να αισθάνεσαι ότι αγνοείσαι είναι μια κοινή εμπειρία που μπορεί να έχει σημαντικές ψυχολογικές και κοινωνικές συνέπειες. Μια πιθανή εξήγηση για το γιατί οι άνθρωποι αισθάνονται ότι αγνοούνται είναι η έλλειψη κοινωνικών δεξιοτήτων για να συνεργαστούν αποτελεσματικά με τους άλλους.

Ως αποτέλεσμα, μπορεί να αισθάνονται ότι οι άλλοι τους αγνοούν- ακόμα κι αν αυτό δεν είναι αλήθεια. Ένας άλλος παράγοντας που μπορεί να συμβάλει, είναι η συμπεριφορά των άλλων. Για παράδειγμα, οι άνθρωποι που είναι απασχολημένοι με τα άγχη τους ή αποσπώνται από την τεχνολογία ή απλά δεν ενδιαφέρονται για την κοινωνικοποίηση, μπορεί να δίνουν την εντύπωση ότι αγνοούν τους άλλους.

Αν λοιπόν νιώθεις κάτι τέτοιο, εδώ είναι 5 λόγοι για τους οποίους ίσως συμβαίνει αυτό.

1. Το κοινωνικό άγχος σας κάνει να νιώθετε άβολα

Το κοινωνικό άγχος είναι μια συνηθισμένη διαταραχή ψυχικής υγείας που επηρεάζει την ικανότητα ενός ατόμου να λειτουργεί σε κοινωνικές καταστάσεις. Εμπεριέχει φόβο για κοινωνικές καταστάσεις. Και πιθανότητα αρνητικής αξιολόγησης ή κρίσης από τους άλλους. Τα άτομα με κοινωνικό άγχος μπορεί να εμφανίσουν σωματικά συμπτώματα όπως εφίδρωση, τρέμουλο, γρήγορο καρδιακό παλμό ή ναυτία.

Ένας τρόπος με τον οποίο εκδηλώνεται το κοινωνικό άγχος είναι να πιστεύουμε ότι οι άλλοι μας αγνοούν ή μας απορρίπτουν. Φυσικά, αυτό είναι ένα συναίσθημα που θα έχετε, ακόμα κι αν αυτό δεν συμβαίνει στην πραγματικότητα.

2. Η χαμηλή αυτοεκτίμηση μπορεί να κάνει τους ανθρώπους να σας υποτιμούν ή να σας αγνοούν

Τα άτομα με χαμηλή αυτοεκτίμηση μπορεί να έχουν μια αρνητική εικόνα για τον εαυτό τους και μπορεί να μην πιστεύουν ότι αξίζουν προσοχή ή σεβασμό. Μπορεί να αισθάνονται ότι δεν είναι αρκετά ελκυστικοί ή πολύτιμοι ώστε οι άλλοι να τους δώσουν προσοχή. Αυτό μπορεί να οδηγήσει στην αντίληψη ότι οι άλλοι τους αγνοούν.

Διάφοροι παράγοντες, όπως δυσμενείς εμπειρίες παιδικής ηλικίας ή χρόνιο στρες, μπορούν να προκαλέσουν χαμηλή αυτοεκτίμηση. Τα άτομα με χαμηλή αυτοεκτίμηση μπορεί επίσης να τείνουν να εσωτερικεύουν αρνητικά σχόλια και κριτική. Αυτό μπορεί να ενισχύσει περαιτέρω τις αρνητικές πεποιθήσεις τους για τον εαυτό τους.

3. Η ανασφάλεια μπορεί να σας κάνει να εκτρέψετε την προσοχή σε άλλους υποσυνείδητα

Μπορεί να είστε ανασφαλείς για τη θέση σας σε μια ομάδα ή να αισθάνεστε ανεπαρκείς. Αλλά αυτό σημαίνει ότι μπορεί να λέτε ότι οι άλλοι σας αγνοούν ακόμα κι αν δεν το κάνουν. Όταν συγκρίνετε τον εαυτό σας με άλλους, μπορεί να νιώθετε ότι δεν ανταποκρίνεστε στις προσδοκίες ή τα standards τους. Μπορεί να νομίζετε ότι δεν ενδιαφέρονται να αλληλεπιδράσουν μαζί σας.

Το να αισθάνεται κανείς ανασφάλεια για τη θέση του σε μια ομάδα μπορεί να επηρεαστεί από διάφορους παράγοντες. Προηγούμενες εμπειρίες απόρριψης ή αποκλεισμού, κοινωνική σύγκριση, μπορούν όλα να επηρεάσουν την αυτοεκτίμησή σας. Όταν τα άτομα αισθάνονται ότι δεν είναι καλοί, μπορεί να είναι πιο πιθανό να παρερμηνεύσουν τις κοινωνικές ενδείξεις ως αρνητικές ή εχθρικές. Αυτό μπορεί να οδηγήσει στην αντίληψη ότι οι άλλοι τους αγνοούν.

4. Δυσκολίες επικοινωνίας

Οι δυσκολίες στην επικοινωνία μπορεί να είναι ένας σημαντικός παράγοντας που να  σας κάνει να αισθάνεστε ότι οι άλλοι σας αγνοούν ή παραβλέπουν. Για παράδειγμα, αν δυσκολεύεστε να εκφραστείτε ξεκάθαρα, οι άλλοι μπορεί να μην καταλάβουν πλήρως τις σκέψεις ή τις ανάγκες σας. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε παρεξηγήσεις και να δυσκολέψει τους άλλους να ασχοληθούν ουσιαστικά μαζί σας.

5. Σε αγνοούν για άδικους λόγους

Μερικές φορές, μπορεί να αισθάνεστε ότι οι άνθρωποι σας αγνοούν επειδή δεν σας δίνουν προσοχή για πολλούς άδικους λόγους. Για παράδειγμα, αυτό μπορεί να συμβεί εάν βρίσκεστε σε μια καταχρηστική ή παραμελημένη σχέση. Ή μπορεί να συμβεί όταν κάποιος σας αγνοεί λόγω εθνικότητας, φύλου ή άλλων παραγόντων. Και δεν είναι ποτέ μια διασκεδαστική εμπειρία.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέντε απλές τακτικές που εφαρμόζουν οι μάστερ της επικοινωνίας

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

ten + 6 =