αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΝιώθεις μόνιμα κουρασμένος; Εδώ είναι 5 λάθη που ίσως κάνεις και σου ρουφάνε την ενέργεια

Νιώθεις μόνιμα κουρασμένος; Εδώ είναι 5 λάθη που ίσως κάνεις και σου ρουφάνε την ενέργεια

Μήπως νιώθεις μόνιμα κουρασμένος; Δεν είσαι ο μόνος στην αγχωτική και γρήγορη εποχή που ζούμε. Η δουλειά δείχνει να μην τελειώνει ποτέ, τα deadlines πιέζουν και εσύ είσαι πάντα εξαντλημένος.

Αυτό όμως δεν συνδέεται μόνο με την αυξημένη δουλειά. Μπορεί να έχεις μερικές τοξικές συνήθειες που καταναλώνουν ενέργεια. Και αν θες να αλλάξεις το σκηνικό, είναι χρήσιμο να τις γνωρίζεις.

1. Ανησυχείς… για ασήμαντα πράγματα

Όλοι έχουμε ακούσει αυτή τη φράση στο παρελθόν: «Μην ιδρώνεις για τα μικρά πράγματα». Αυτό είναι απλό στη θεωρία, αλλά δύσκολο στην πράξη. Όπως πολλές από τις τάσεις μας, η ανησυχία είναι γενετικά κωδικοποιημένη στο DNA μας. Η μόνη διαφορά είναι ότι, ενώ οι αρχαίοι μας πρόγονοι ανησυχούσαν μήπως δεχτούν επίθεση στη φύση, εμείς ανησυχούμε για τις δουλειές, τις οικογένειές μας, την υγεία, τα χρήματα και πολλά άλλα πράγματα.

Η απάντηση βρίσκεται στον διαχωρισμό της σημαντικής από την ασήμαντη ανησυχία. Δεν χρειάζεται να τα πολυσκέφτεσαι όλα. Εάν μια νόμιμη ανησυχία χρειάζεται διόρθωση, τότε λάβετε μέτρα το συντομότερο δυνατό. Από την άλλη πλευρά, συνειδητοποιήστε ότι η μύγα που βουίζει γύρω από το πληκτρολόγιό σας πιθανότατα θα εξαφανιστεί, όπως και κάθε άλλη μικροσκοπική ανησυχία.

2. Αντίσταση στην αλλαγή και την ανάπτυξη

Η αντίσταση στην αλλαγή και την ανάπτυξη μπορεί συνήθως να αποδοθεί σε συναισθήματα απώλειας ελέγχου και υπερβολικής αβεβαιότητας.

Πραγματικά δεν υπάρχει άλλη λύση από το να συνειδητοποιήσεις τις δυνατότητές σου και μετά να επικεντρώσεις τις προσπάθειές σου στην επίτευξη των δυνατοτήτων σου. Αυτό περιλαμβάνει την εστίαση, μέρα με τη μέρα, σε κάθε task μέχρι να φτάσετε στους στόχους σας. Τελικά, αυτή η εστίαση με γνώμονα την εργασία γίνεται συνήθεια, που εκδηλώνεται σε επιτεύγματα.

3. Συμμετοχή στο δράμα και στην αρνητικότητα

Το δράμα και η αρνητικότητα μπορεί να είναι εσωτερικά ή εξωτερικά. Στην απομόνωση ή στην παρέα άλλων. Ανεξάρτητα από τον προσανατολισμό τους, το δράμα και η αρνητικότητα είναι επιζήμια για την ενέργειά σας.

Εάν η πηγή τους είναι εσωτερική, να θυμάστε ότι δεν είστε οι αρνητικές σκέψεις σας. Ο εγκέφαλός μας είναι απίστευτα πολύπλοκος και, ως αποτέλεσμα, μεγάλο μέρος της σκέψης μας είναι παρορμητικό. Το μυστικό είναι να κατανοήσουμε αυτό το απλό γεγονός και να επιτρέψουμε σε αυτές τις σκέψεις απλώς να φύγουν. Θυμήσου και το άρθρο: Πως να βγάλεις την αρνητικότητα από τη ζωή σου. Εδώ είναι 5 μικρές κινήσεις.

4. Μη λήψη σωστής διατροφής

Το φαγητό είναι καύσιμο για τον εγκέφαλό μας… κυριολεκτικά. Τα μαζικά παραγόμενα, συσκευασμένα, επεξεργασμένα τρόφιμα είναι κορεσμένα με λίπος, ζάχαρη, αλάτι και συντηρητικά που είναι επιβλαβή για τον εγκέφαλο και το σώμα σας.

Μια μελέτη του WebMD προτείνει να προσθέσετε μερικές «υπερτροφές» στη διατροφή σας για να αυξήσετε τις πιθανότητες να διατηρήσετε έναν υγιή εγκέφαλο. Μερικά παραδείγματα είναι τα βατόμουρα, ο σολομός, οι ξηροί καρποί και οι σπόροι, το αβοκάντο, τα δημητριακά ολικής αλέσεως, τα φασόλια, ο χυμός ροδιού, ακόμη και η μαύρη σοκολάτα.

5. Δεν κοιμάσαι αρκετά

Δεν υπάρχει έκπληξη εδώ. Η ταραχώδης ζωή μας επηρεάζει αρνητικά ένα απαραίτητο πράγμα: Τον ύπνο.

Με απλά λόγια: Ο ύπνος είναι απολύτως απαραίτητος για την υγεία του εγκεφάλου, την ενέργεια και τη σωματική υγεία. Το Εθνικό Ινστιτούτο Καρδιάς, Πνεύμονα και Αίματος (NHLBI) των ΗΠΑ, συνδέει την ανεπάρκεια ύπνου με αυξημένο κίνδυνο καρδιακών παθήσεων, νεφρικών παθήσεων, υψηλής αρτηριακής πίεσης, διαβήτη και εγκεφαλικού.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × four =