αρχικηVIRALΈξι σημάδια που δείχνουν αν μια γάτα σε συμπαθεί

Έξι σημάδια που δείχνουν αν μια γάτα σε συμπαθεί

Πολλοί πιστεύουν ότι οι γάτες… δεν είναι ιδιαίτερα εκδηλωτικά ζώα. Κι όμως, οι γάτες δείχνουν τα συναισθήματα τους. Ως κατοικίδια έχουν τρόπους να εκφράζουν την συμπάθειά τους. Εδώ είναι 6 σημάδια που δείχνουν αν μια γάτα σε συμπαθεί.

Σε γλείφει

Η σκυλίσια αυτή συμπεριφορά απαντάται και στις γάτες. Η γάτα σου θα σε γλείψει για να σου δείξει τη συμπάθειά της «μπλέκοντας» το άρωμά της με το δικό σου. Αυτή η κίνηση τη βοηθά να νιώσει άνετα και δείχνει εμπιστοσύνη. Παράλληλα σε «σταμπάρει» για να σε αναγνωρίζει ως οικογένεια.

Σου ανοιγοκλείνει αργά τα μάτια

Έχεις παρατηρήσει ποτέ τη γάτα σου να αράζει απέναντι και να σε παρατηρεί ανοιγοκλείνοντας αργά τα μάτια της; Ε ναι λοιπόν, αυτό σημαίνει ότι σε γουστάρει και ότι απολαμβάνει την παρέα σου. Την επόμενη φορά που θα το κάνει λοιπόν κάνε το ίδιο και δώστης ένα φιλάκι (αν δε σε γδάρει).

Σου δείχνει την κοιλιά της

Οι γάτες γενικά δείχνουν πως εμπιστεύονται κάποιον αν του δείχνουν την κοιλιά τους, ρολάροντας ανάσκελα στο πάτωμα. Σαν να λένε «χάρηκα που σε είδα» ένα πράμα. Προσοχή όμως, σε κάποιες περιπτώσεις η κίνηση για να τις χαϊδέψεις στην κοιλιά μπορεί να αποβεί μοιραία για το χέρι σου.

Βρίσκεται πάντα στον ίδιο χώρο με εσένα

Οι γάτες θα δείξουν εχθρότητα ή δυσφορία, ιδιαίτερα με τους ξένους, φεύγοντας από έναν χώρο. Η γάτα σας μπορεί να μην είναι υπερβολικά στοργική, αλλά αν είναι πάντα στον ίδιο χώρο με σας, ακόμα κι αν δεν φαίνεται να σας δίνει καμία προσοχή- τότε έχετε την αγάπη της. Με απλά λόγια, δεν είναι όλες οι γάτες για αγκαλιά. Αυτό μπορεί συχνά παρερμηνευθεί ως επιφυλακτικότητα ή αδιαφορία, αλλά μερικές φορές μια γάτα είναι ευτυχισμένη όταν είναι κοντά σας, λίγο μακριά στον καναπέ, στα πόδια του κρεβατιού σας, ή σε μια διπλανή καρέκλα στο σαλόνι. Αυτό φανερώνει ότι σας αγαπά με τον δικό της τρόπο.

Σε «κουτουλάει»

Αυτό είναι κάπως προφανές. Αν η γάτα σου σε «κουτουλάει» δείχνει την εμπιστοσύνη και την αγάπη προς το πρόσωπό σου – και το κεφάλι σου. Επίσης σε μαρκάρει κατά κάποιον τρόπο ως δική της περιοχή, σαν να της ανήκεις, εκκρίνοντας κάτι σαν άρωμα από το κούτελό της.

Γουργουρίζει

Το «πρρρρρρρ» που κάνει η γάτα σου όταν αράζει ή βρίσκεται κοντά σου σημαίνει πως νιώθει άνετα ή ευχαριστιέται κάτι: αν για παράδειγμα τη χαϊδεύεις σε σημεία που της αρέσει (πίσω από τα αυτιά, κάτω από το πηγούνι).

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twelve + ten =