αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΜια ψυχολόγος από το Harvard εξηγεί: Αν θες να χτίσεις μια καλή σχέση με ένα άτομο, χρησιμοποίησε συχνά αυτές τις 5 φράσεις

Μια ψυχολόγος από το Harvard εξηγεί: Αν θες να χτίσεις μια καλή σχέση με ένα άτομο, χρησιμοποίησε συχνά αυτές τις 5 φράσεις

Κάθε σχέση έχει τις δυσκολίες της. Αλλά αυτό που πραγματικά έχει σημασία είναι πώς εσείς και το άλλο άτομο αλληλεπιδράτε σε τακτική βάση.

Ως ψυχολόγος που έχει εκπαιδευτεί στο Harvard, η Dr. Cortney Warren έχει διαπιστώσει ότι οι άνθρωποι που χτίζουν καλές σχέσεις, δεν αποφεύγουν τη σύγκρουση – αλλά κινούνται σωστά, μιλώντας μεταξύ τους με εκτίμηση και σεβασμό.

Σε άρθρο της στο CNBC παραθέτει μερικές φράσεις που θα σε βοηθήσουν. Είναι μερικές απλές φράσεις για να χτίσεις καλή σχέση με ένα άλλο άτομο. Εδώ είναι 5 από αυτές.

1. «Εκτιμώ την προσπάθειά σου».

Είναι δελεαστικό να συγκεντρώνεστε υπερβολικά σε πράγματα που δεν σας αρέσουν στον φίλο/ συνεργάτη σας και να τα επισημαίνετε με κάθε ευκαιρία.

Αλλά είναι σημαντικό να τονίζετε τα θετικά στις πράξεις τους. Πείτε έναν καλό λόγο για τις προσπάθειες του άλλου. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αισθανθεί ότι τον εκτιμάτε.

2. «Βοήθησε με να το καταλάβω καλύτερα».

Όλοι έχουμε διαφορετικές ανατροφές, τρωτά σημεία, αξίες και πεποιθήσεις που διαμορφώνουν τον τρόπο με τον οποίο πιστεύουμε ότι πρέπει να λειτουργούν οι σχέσεις.

Εάν ο άλλος αντιδρά σε μια κατάσταση με τρόπο που δεν καταλαβαίνετε, το να του πείτε ότι θέλετε να τον γνωρίσετε καλύτερα είναι το κλειδί για την επίλυση των συγκρούσεων και τη σύνδεση σε ένα βαθύτερο επίπεδο.

3. «Σε ακούω…»

Οι διαφωνίες είναι αναπόφευκτες, αλλά είναι σημαντικό να εξακολουθείτε να υποστηρίζετε ο ένας τον άλλον μέσω της ενεργής ακρόασης.

Πρέπει να είστε πρόθυμοι να αναστείλετε την επιθυμία σας να είστε «σωστοί» ή να επιβάλετε την άποψή σας. Ακούστε την οπτική του άλλου.

4. «Σε συγχωρώ. Μπορείς να με συγχωρήσεις;»

Η συγχώρεση είναι δύσκολη. Απαιτεί να είσαι ευάλωτος, να αφήσεις πίσω κάτι που σου προκάλεσε πόνο και να αλλάξεις τα συναισθήματά σου προς τον άλλο.

Ωστόσο, μελέτες έχουν δείξει ότι τα ζευγάρια που ασκούν τη συγχώρεση είναι πιο πιθανό να απολαμβάνουν μεγαλύτερες και πιο ικανοποιητικές σχέσεις.

5. «Ας διασκεδάσουμε λίγο!»

Εάν μπορείτε να βρείτε χιούμορ (ή να πειράξετε ο ένας τον άλλον) σε τεταμένες στιγμές, η σχέση σας μπορεί να είναι πιο δυνατή από όσο νομίζετε.

Τα πιο ευτυχισμένα ζευγάρια είναι σε θέση να σπάσουν την ένταση και να χτίσουν εκ νέου τη διάθεση βρίσκοντας χώρο για ένα αυθεντικό χαμόγελο, αστεία ή ένα χιουμοριστικό σχόλιο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × 2 =