αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε «αθώες» φράσεις που δείχνουν ότι κάποιος σε κατακρίνει για μια επιλογή σου

Πέντε «αθώες» φράσεις που δείχνουν ότι κάποιος σε κατακρίνει για μια επιλογή σου

Συχνά πιστεύουμε ότι οι ευγενικές φράσεις είναι απλώς σημάδι καλών τρόπων. Αλλά μερικές φορές, δεν είναι τόσο αθώες όσο φαίνονται.

Πίσω από το πέπλο της ευγένειας, μπορεί κάποιος να έχει σκοπό να σας κατακρίνει, κρυμμένος κάτω από ένα γλυκό χαμόγελο ή έναν απαλό τόνο.

Και ας το παραδεχτούμε, όλοι είμαστε ένοχοι όταν είπαμε κάτι φαινομενικά ευγενικό, αλλά στην πραγματικότητα ήταν φορτωμένο με κρίση.

Σε αυτό το άρθρο, θα δούμε 5 «ευγενικά» πράγματα που λένε οι άνθρωποι που στην πραγματικότητα είναι γεμάτα ανεπαίσθητη κριτική.

1) «Δεν θέλω να σε προσβάλω, αλλά…»

Εδώ ένα κλασικό. Η φράση «Δεν θέλω να σε προσβάλω, αλλά…» είναι συχνά προάγγελος για κάτι δυνητικά προσβλητικό ή επικριτικό. Είναι σαν να λέει αυτά τα λόγια ο ομιλητής για να… απαλλαχθεί από κάθε αγένεια που ακολουθεί.

Η αλήθεια είναι ότι, όταν κάποιος ξεκινά με αυτή την πρόταση, μπορείτε σχεδόν πάντα να περιμένετε να ακολουθήσει κάποια μορφή κρίσης ή κριτικής.

Στην πραγματικότητα, εάν ένα άτομο δεν θέλει πραγματικά να σας προσβάλει, συνήθως θα βρει έναν πιο διακριτικό τρόπο να εκφράσει τις σκέψεις του χωρίς να χρειάζεται αυτή την αποποίηση ευθύνης.

2) «Απλά λέω…»

Η φράση «Απλά λέω…» είναι συνηθισμένη και χρησιμοποιείται συχνά για να αμβλύνει το χτύπημα μιας επκριτικής δήλωσης. Ο ομιλητής μπορεί να την χρησιμοποιήσει ως έναν τρόπο για να αποστασιοποιηθεί από την κρίση που εκφέρει, κάνοντάς την να ακούγεται σαν μια περιστασιακή παρατήρηση και όχι μια έντονη κριτική.

Όταν κάποιος προλογίζει το σχόλιό του με «απλά λέω…», συνήθως έχει κάτι περισσότερο από απλή παρατήρηση. Είναι πιθανόν μια κρίση τυλιγμένη σε μια φαινομενικά αβλαβή φράση.

3) «Είναι απλά ένα αστείο»

Το χιούμορ μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ελαφρύνετε τη διάθεση και να δεθείτε με τους άλλους. Αλλά υπάρχει μια λεπτή γραμμή μεταξύ ενός αβλαβούς αστείου και μιας κρυφής προσβολής.

Το “είναι απλώς ένα αστείο” χρησιμοποιείται συχνά ως συγκάλυψη όταν κάποιος συνειδητοποιεί ότι έχει ξεπεράσει τα όρια. Είναι ο τρόπος τους να προσπαθούν να μετριάσουν την πληγή ή την προσβολή που προκαλούν τα λόγια τους.

Θυμηθείτε, το χιούμορ δεν πρέπει ποτέ να είναι εις βάρος των συναισθημάτων κάποιου άλλου. Ε

4) «Έχεις αλλάξει»

Η αλλαγή είναι ένα φυσικό κομμάτι της ζωής. Έτσι αναπτυσσόμαστε, μαθαίνουμε και γινόμαστε οι καλύτερες εκδοχές του εαυτού μας. Αλλά μερικές φορές, όταν οι άνθρωποι παρατηρούν μια αλλαγή σε εσάς, μπορεί να μην το εννοούν ως κομπλιμέντο.

Η φράση «Έχεις αλλάξει» δεν είναι πάντα ένα κομπλιμέντο ή μια απλή παρατήρηση. Μερικές φορές, είναι μια κρίση για το πώς επιλέγετε να ζήσετε τη ζωή σας. Αλλά μην αφήσετε αυτό να σας αποτρέψει. Η αλλαγή είναι απαραίτητη στο ταξίδι σας.

5) «Για να είμαι ειλικρινής…»

Η ειλικρίνεια είναι αρετή, αλλά υπάρχει διαφορά ανάμεσα στο να είσαι ειλικρινής και να χρησιμοποιείς την ειλικρίνεια ως δικαιολογία για να είσαι επικριτικός ή να πονάς τους άλλους.

Η φράση εδώ μπορεί συχνά να χρησιμοποιηθεί για να δικαιολογήσει σκληρά ή επικριτικά σχόλια. Είναι σαν να λέει ο ομιλητής: «Μπορώ να πω ό,τι θέλω, αρκεί να ισχυριστώ ότι είναι η αλήθεια».

Η ειλικρίνεια δεν πρέπει ποτέ να χρησιμοποιείται ως όπλο. Η αληθινή ειλικρίνεια σημαίνει να είσαι ειλικρινής με σεβασμό και διακριτικότητα. Εάν κάποιος αισθάνεται την ανάγκη να προλογίσει τα σχόλιά του με αυτή τη φάση, μπορεί να είναι ένα σημάδι ότι πρόκειται να ξεπεράσει τα όρια στην κρίση ή την κριτική.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eighteen − seven =