αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ πρωινή ρουτίνα του Jeff Bezos: Γιατί ένας δισεκατομμυριούχος αφιερώνει κάθε ημέρα χρόνο για να χαζολογά

Η πρωινή ρουτίνα του Jeff Bezos: Γιατί ένας δισεκατομμυριούχος αφιερώνει κάθε ημέρα χρόνο για να χαζολογά

Θα περίμενε κανείς ότι ο Jeff Bezos ξυπνά κάθε πρωί και πέφτει με τα μούτρα… στη δουλειά. Αλλά όχι. Ο 60χρονος ξεκινά κάθε μέρα όπως πολλοί άνθρωποι: Σέρνοντας τα πόδια του και κάνοντας scroll στο smartphone του, όπως είπε στο «Lex Fridman Podcast».

Αυτό φάνηκε να συγκλόνισε τον παρουσιαστή Fridman. Ο οποίος μόλις είχε αποκαλέσει τον Bezos ως «έναν από τους πιο παραγωγικούς ανθρώπους στον κόσμο».

«Δεν είμαι τόσο παραγωγικός όσο νομίζεις ότι είμαι», απάντησε ο Bezos, σε ένα επεισόδιο που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά τον Δεκέμβριο του 2023. «Πρώτα από όλα, σηκώνομαι το πρωί και χαζολογώ. Πίνω έναν καφέ… και απλώς μετακινούμαι αργά».

Ο Bezos διαβάζει επίσης εφημερίδα, πριν πάει στο γυμναστήριο. «Τις περισσότερες μέρες, [το να πάω στο γυμναστήριο] δεν είναι τόσο δύσκολο για μένα, αλλά μερικές μέρες είναι πολύ δύσκολο και το κάνω παρόλα αυτά», είπε.

Η πρωινή ρουτίνα συμπίπτει με τη φιλοσοφία του Bezos. Αφήνει το μυαλό του να ταξιδεύει ή να κάνει πράγματα άσκοπα. Είναι ένα δόγμα που τον ακολουθεί στο γραφείο, όπου είπε ότι ενθαρρύνει τους εργαζομένους του να έχουν χρόνο για να περιπλανηθεί το μυαλό τους, για να συλλάβουν ιδέες και να αναλύσουν νέες ιδέες χωρίς να αφήνουν τους χρονικούς περιορισμούς να καταπνίξουν τη δημιουργικότητα. «Δεν τηρώ ένα αυστηρό πρόγραμμα» λέει ο δισεκατομμυριούχος.

Ο Bezos δεν διευκρίνισε την ώρα που συνήθως σηκώνεται, αλλά είπε κατά τη διάρκεια μιας εκδήλωσης το 2018: «Πάω για ύπνο νωρίς, ξυπνάω νωρίς».

Θυμήσου και το άρθρο: Ο Steve Jobs και ο Albert Einstein εφάρμοζαν το κόνσεπτ του «νεκρού χρόνου». Και αύξαναν τη δημιουργικότητα τους.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × one =