αρχικηΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣΜία παρέα φίλων έφτιαξε την πλατφόρμα για να κλείνεις online ραντεβού με το κοντινό μπαρμπέρικο

Μία παρέα φίλων έφτιαξε την πλατφόρμα για να κλείνεις online ραντεβού με το κοντινό μπαρμπέρικο

Όλα ξεκίνησαν από ένα ταξίδι στην Ολλανδία. «Ως επισκέπτες στο Amsterdam ψάχναμε να βρούμε ένα καλό barbershop να κλείσουμε ραντεβού. Μας έκανε μεγάλη εντύπωση πόσο δύσκολο είναι για κάποιον επισκέπτη σε μια ξένη πόλη να κάνει αυτή την απλή ενέργεια. Και έτσι, γεννήθηκε η ιδέα για το ebarber.gr. Το όραμα μας είναι οι άνθρωποι να έχουν την άνεση του χρόνου και να απολαμβάνουν την φρεσκάδα ενός καινούργιου κουρέματος χωρίς την κουραστική διαδικασία της αναζήτησης ραντεβού μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας» εξηγεί ο Αρντίτ Νέλι. Ο ίδιος είναι σήμερα συνιδρυτής και CEO της πλατφόρμας, η οποία έχει μετατραπεί σε επιχείρηση.

Μιλώντας στο It’s Possible, εξηγεί πως μια παρέα φίλων εντόπισε την συγκεκριμένη ιδέα, περιγράφει με απλά λόγια πως λειτουργεί η πλατφόρμα, αλλά και τι όγκος δουλειάς υπάρχει πίσω από αυτή.

Πως γνωριστήκατε οι ιδρυτές μεταξύ σας και πως προέκυψε η ιδέα για το project σας;

Η ιστορία μας ξεκινάει πίσω στο 2012 κατά τη διάρκεια των φοιτητικών μας χρόνων, όταν γνωριστήκαμε σαν πρωτοετείς φοιτητές στο Πολυτεχνείο Κρήτης. Από την αρχή δέσαμε σαν παρέα και ακολούθησε μια εποχή γεμάτη περιπέτειες, γέλια και ατελείωτες συζητήσεις.

Η ιδέα για το ebarber.gr αναδύθηκε κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού της παρέας στην Ολλανδία. Εκεί σαν κλασικοί φοιτητές, κλείσαμε το ταξίδι τελευταία στιγμή, ήμασταν εντελώς ανοργάνωτοι και ακούρευτοι. Ως επισκέπτες στο Amsterdam ψάχναμε να βρούμε ένα καλό barbershop να κλείσουμε ραντεβού. Μας έκανε μεγάλη εντύπωση πόσο δύσκολο είναι για κάποιον επισκέπτη σε μια ξένη πόλη να κάνει αυτή την απλή ενέργεια.

Και έτσι, γεννήθηκε η ιδέα για το ebarber.gr. Το όραμα μας είναι οι άνθρωποι να έχουν την άνεση του χρόνου και να απολαμβάνουν την φρεσκάδα ενός καινούργιου κουρέματος χωρίς την κουραστική διαδικασία της αναζήτησης ραντεβού μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας. Με το ebarber.gr, παρέχουμε μια απλή και κομψή πλατφόρμα για τους πελάτες μας, επιτρέποντάς τους να κλείνουν ραντεβού εύκολα και γρήγορα, για να απολαύσουν τις υπηρεσίες των καλύτερων barbershops στην περιοχή τους.

Με απλά λόγια, πως λειτουργεί η πλατφόρμα σας;

Σκέψου το ebarber.gr ως τον φίλο που ξέρει ακριβώς πού να σε οδηγήσει για το καλύτερο κούρεμα. Είναι η πλατφόρμα που απλοποιεί τη ζωή σου όταν πρόκειται για την επιλογή και το κλείσιμο του επόμενου σου ραντεβού στο barbershop.

Ξεκινάμε απλά. Ανοίγεις τον υπολογιστή ή το κινητό σου, συνδέεσαι στο ebarber.gr, και βρίσκεις μια πληθώρα επιλογών από old school barbershops με έναν δικό τους χαρακτήρα μέχρι μοντέρνα ανδρικά κομμωτήρια με τις τελευταίες τάσεις της μόδας.

Το επόμενο βήμα είναι η επιλογή του barbershop που σε ενδιαφέρει. Δεν χρειάζεται πια να ψάχνεις και να αγχώνεσαι, το ebarber.gr έχει φροντίσει για όλα.

Και τώρα η στιγμή της αλήθειας: τι θες να κάνεις; Κούρεμα, ξύρισμα, ή κάτι πιο περίπλοκο; Απλώς επιλέγεις την υπηρεσία που σου ταιριάζει.
Στη συνέχεια έρχεται η διαθεσιμότητα. Βλέπεις πότε υπάρχουν κενά και επιλέγεις την ημερομηνία και την ώρα που σου ταιριάζει.

Και το τελευταίο βήμα είναι τόσο εύκολο όσο ακούγεται, απλά πατάς ένα κουμπί και κλείνεις το ραντεβού σου. Έτσι, με ένα απλό κλικ, εξασφαλίζεις το επόμενο σου στιλάτο κούρεμα.

Βλέποντας καθαρά το business κομμάτι, πως έχει έσοδα ένα τέτοιο project;

Το ebarber.gr αναπτύσσει έσοδα μέσω διαφόρων πηγών. Το κύριο μέρος εσόδων προέρχεται από τις συνδρομές των συνεργαζόμενων καταστημάτων. Τα barbershops πληρώνουν μια συνδρομή για να είναι διαθέσιμα στην πλατφόρμα, προσφέροντας έτσι στους χρήστες τη δυνατότητα κλεισίματος ραντεβού. Αυτό δεν παρέχει μόνο πρόσβαση σε πελάτες που αναζητούν να κουρευτούν, αλλά επίσης διασφαλίζει στα καταστήματα μια σταθερή παρουσία στην πλατφόρμα.

Επιπλέον, σημαντικό ρεύμα εσόδων προέρχεται από τη διαφήμιση και την πώληση μαζικών SMS. Οι επιχειρήσεις μπορούν να προωθούν τις υπηρεσίες τους μέσω του ebarber.gr, επιτυγχάνοντας έτσι ευρύτερη ορατότητα ανάμεσα στους χρήστες της πλατφόρμας. Επιπλέον, η πώληση μαζικών SMS προσφέρει μια αποτελεσματική λύση για την επικοινωνία με τους πελάτες.

Με αυτούς τους δύο πυλώνες εσόδων, το ebarber.gr διατηρεί μια ισορροπία μεταξύ παροχής υψηλής ποιότητας υπηρεσιών στους χρήστες της πλατφόρμας και δημιουργίας βιώσιμου μοντέλου εσόδων.

Κινήστε εδώ και κάποια χρόνια στο Ελληνικό startup οικοσύστημα. Τι θετικά στοιχεία και τι αδυναμίες έχετε παρατηρήσει μέσα σε αυτό;

Σε αυτό το ταξίδι που κάνουμε στον κόσμο των ελληνικών startups, ανακαλύπτουμε έναν χώρο γεμάτο θετικά στοιχεία και προκλήσεις που καθιστούν την εμπειρία μας ενδιαφέρουσα.

Εδώ, η κοινότητα των επιχειρηματιών ανθίζει, δημιουργώντας ένα πνεύμα αμοιβαίας υποστήριξης και συνεργασίας. Ανταλλάσσουν ιδέες και εμπειρίες, βοηθώντας ο ένας τον άλλον να αναπτυχθεί. Αυτή η ατμόσφαιρα ενθαρρύνει τη δημιουργία νέων ιδεών και την καινοτομία.
Παράλληλα, όμως, αντιλαμβανόμαστε και τις προκλήσεις. Η πρόσβαση σε χρηματοδότηση είναι περιορισμένη, με τα startups να αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην εξασφάλιση κεφαλαίων για την επιχειρηματική τους ανάπτυξη.

Επίσης, οι γραφειοκρατικές διαδικασίες μπορεί να αποδειχθούν μοιραίες, επιβραδύνοντας την εξέλιξη των startups. Ωστόσο, παρατηρούμε μια αυξανόμενη προσοχή στην εκπαίδευση και την ανάπτυξη επιχειρηματικών δεξιοτήτων, προσφέροντας τη δυνατότητα στους επιχειρηματίες να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τις προκλήσεις.

Καθώς προχωρούμε, βλέπουμε ότι παρά τις δυσκολίες, το ελληνικό startup οικοσύστημα εξακολουθεί να αναπτύσσεται, με την κοινότητα να ενώνει τις δυνάμεις της για να ξεπεράσει τα εμπόδια και να δημιουργήσει ένα περιβάλλον ευνοϊκό για τις νεοφυείς επιχειρήσεις.

Σήμερα, πως είναι η καθημερινότητα στο backstage, τι όγκους δουλειάς υπάρχει, πως οργανώνετε τον χρόνο σας και τελικά τι ελεύθερος χρόνος μένει;

Στο “backstage” του ebarber.gr, η καθημερινότητα είναι γεμάτη προκλήσεις. Οι ώρες είναι πολλές, αλλά η ομάδα είναι αφοσιωμένη και πάντα έτοιμη να τις αντιμετωπίσει.

Η οργάνωση των ανθρώπων και του χρόνου είναι βασική, καθορίζουμε εβδομαδιαία tasks και προτεραιότητες. Παρά τους υψηλούς ρυθμούς, επικοινωνούμε και συνεργαζόμαστε αποτελεσματικά. Ενώ συναντήσεις μας είναι ευκαιρία για δημιουργική συζήτηση και brainstorming. Παρά την ένταση, υπάρχει πάντα χώρος για γέλιο και έμπνευση. Ο ελεύθερος χρόνος είναι περιορισμένος, αλλά όταν υπάρχει, απολαμβάνουμε τα διαλείμματα και προσπαθούμε να κανονίζουμε διακοπές στα πανέμορφα Χανιά (εκεί περάσαμε τα φοιτητικά μας χρόνια και από εκεί ξεκίνησαν όλα).

Θεωρούμε ότι μια εταιρεία είναι ένας ζωντανός οργανισμός και όπως ένας άνθρωπος χρειάζεται ισορροπία ανάμεσα στην εργασία και στην προσωπική ζωή. Έτσι και μια εταιρία για να είναι υγιής πρέπει να αποτελείται από “υγιείς“ ανθρώπους.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × three =