αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΜία οικονομική σύμβουλος εξηγεί: Αυτή είναι η συμβουλή που κανείς δεν θέλει να ακούσει για τα χρήματα του

Μία οικονομική σύμβουλος εξηγεί: Αυτή είναι η συμβουλή που κανείς δεν θέλει να ακούσει για τα χρήματα του

Από το ενοίκιο μέχρι τα ψώνια του σούπερ μάρκετ και τις μεταφορές, η ζωή γίνεται όλο και πιο ακριβή. Για να τα καταφέρουν, πολλοί ξοδεύουν όλο και περισσότερα χρήματα- και χτίζουν… χρέη πιστωτικών καρτών.

«Το να συνεχίσετε να ξοδεύετε όπως κάνατε πριν την αύξηση των τιμών ή πριν ο πληθωρισμός κάνει τα καθημερινά αγαθά πιο ακριβά είναι μια συνταγή για υπερβολικές δαπάνες και χρέος», λέει η Hilary Seiler, ιδρύτρια της εταιρείας χρηματοοικονομικής εκπαίδευσης Financial Footwork. «Οι άνθρωποι δεν θέλουν ποτέ να ακούσουν αυτή τη μοναδική συμβουλή, αλλά είναι σημαντικό να ξοδεύετε λιγότερα από όσα κερδίζετε σε οποιοδήποτε οικονομικό περιβάλλον, αλλά ειδικά τώρα» λέει στο Business Insider.

Η Seiler συνεργάζεται με πολλούς πελάτες που προσπαθούν να βάλουν τα οικονομικά τους σε καλό δρόμο και να χτίσουν οικονομική σταθερότητα και μακροπρόθεσμο πλούτο.

«Οι άνθρωποι πιστεύουν ότι οι υπερβολικές δαπάνες ή το να ζουν πάνω από όσο αντέχουν, σημαίνει να αγοράζετε ένα όχημα υψηλής ποιότητας ή να κάνετε φανταχτερές διακοπές, αλλά είτε πιστεύετε είτε όχι, μπορείτε να ξοδέψετε υπερβολικά χρήματα στο σούπερ μάρκετ και να χρεωθείτε σε οικιακά αγαθά και υπηρεσίες», λέει.

Ακολουθούν τρεις τρόποι για να αρχίσετε να ξοδεύετε λιγότερα από όσα κερδίζετε:

1. Επανεξετάστε και προσαρμόστε τις συνήθειες δαπανών σας

Δείτε πώς ξοδεύετε τα χρήματά σας. Εξακολουθείτε να βγαίνετε τρεις φορές την εβδομάδα, να σας κάνουν ντελίβερι πολλά είδη και να βγαίνετε για μεσημεριανό γεύμα καθημερινά;

«Μπορώ να ρίξω μια ματιά στις τραπεζικές καταστάσεις ενός ατόμου και να δω πού κυριολεκτικά χάνει χρήματα. Μπορεί να σκεφτείτε, δεν έχω δόσεις αυτοκινήτου ή δεν ξοδεύω πολλά σε πιστωτικές κάρτες, αλλά ξοδεύετε τόσο πολλά για άλλα πράγματα», δηλώνει η Seiler.

«Η διαχείριση του νοικοκυριού σας είναι συνήθως το μεγαλύτερο έξοδό σας, και αυτή τη στιγμή οι άνθρωποι παλεύουν με αυτό – σούπερ μάρκετ, είδη σπιτιού, προετοιμασία γευμάτων και μεταφορές», λέει.

Ίσως χρειαστεί να αντιμετωπίσετε το γεγονός ότι δεν μπορείτε να ζήσετε με τον τρόπο που ζούσατε πριν. Για να ξοδέψετε λιγότερα από όσα κερδίζετε, μπορεί να χρειαστεί να κόψετε ορισμένα πράγματα και να ψωνίσετε λιγότερα. «Μπορεί να χρειαστείτε ακόμη και έναν εντελώς διαφορετικό προϋπολογισμό», λέει η Seiler.

2. Αποφύγετε το χρέος με κάθε κόστος

«Λέω στους πελάτες μου να αποφύγουν το χρέος πάση θυσία», εξηγεί η οικονομική σύμβουλος στο Business Insider.

Προειδοποιεί να μην χρησιμοποιείτε πιστωτικές κάρτες… για να ξοδεύετε περισσότερα από όσα θα κάνατε με μια χρεωστική κάρτα.

«Ακόμη κι αν αυτή η πιστωτική κάρτα σας δίνει πόντους ή επιστροφή μετρητών, αυτό δεν είναι λόγος να ξοδεύετε υπερβολικά. Αυτό είναι που οδηγεί στη διατήρηση υπολοίπου από μήνα σε μήνα και στην πληρωμή υψηλών τόκων. Χρεώστε μόνο ό,τι έχετε την οικονομική δυνατότητα να εξοφλήσετε μηνιαίως», λέει η Seiler.

3. Κάντε την αποταμίευση προτεραιότητα

Τα υψηλά επιτόκια μπορούν πραγματικά να είναι ευεργετικά όταν πρόκειται για αποταμίευση.

«Όλοι θα πρέπει να κοιτάξουν το άνοιγμα ενός λογαριασμού ταμιευτηρίου υψηλής απόδοσης», λέει η Seiler. «Μπορείτε να κερδίσετε περισσότερους τόκους για τα χρήματά σας τώρα και αυτό θα τα βοηθήσει να αναπτυχθούν πολύ πιο γρήγορα».

Το να ξοδεύετε λιγότερα θα σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε περισσότερα και να αυξήσετε την οικονομική σας ασφάλεια.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × two =