αρχικηΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣΜία νέα startup για online delivery με 0% προμήθεια ανά παραγγελία

Μία νέα startup για online delivery με 0% προμήθεια ανά παραγγελία

Συχνά γίνεται συζήτηση για τις υψηλές προμήθειες που λαμβάνουν οι πλατφόρμες online delivery. Μία νέα startup εστιάζει στο online delivery (χωρίς να είναι marketplace) και δίνει την δική της λύση σε αυτό το ζήτημα.

Η Μαρίνα Προκοϊωσήφη είναι συνιδρύτρια του Dinerly. Όπως εξηγεί στο It’s Possible, «το Dinerly επιτρέπει σε εστιατόρια, takeaway μαγαζιά και καφετέριες να δημιουργήσουν μια πολυτελή ιστοσελίδα για το μαγαζί τους, με σύστημα κρατήσεων και διαδικτυακής παραγγελιοληψίας χωρίς προμήθειες. Έχουμε συνδυάσει τα 3 πιο απαραίτητα εργαλεία που πρέπει να έχει κάθε επιχείρηση στο χώρο της εστίασης, σε μία πλατφόρμα που κάνει πάρα πολύ εύκολη την διαχείριση τους».

Η ίδια μιλά για το πως προέκυψε αυτή η ιδέα, πως είναι να ξεκινάς ένα business project με μια ομάδα μόλις δύο ατόμων, ενώ παραθέτει και τα επόμενα βήματα.

H βάση σας είναι στην Βρετανία. Για να πιάσουμε το story από την αρχή, πως βρεθήκατε εκεί;

Λόγο της κρίσης στην Ελλάδα, οι γονείς μου δυσκολεύτηκαν πολύ οικονομικά το 2012, διότι έχασαν και οι 2 την δουλειά τους και μετακομίσαμε οικογενειακός στην Ιεράπετρα, Κρήτη. Εκεί, οι γονείς μου δοκίμασαν τον αγροτικό τομέα καλλιεργώντας τις δικές τους ντομάτες και αγγούρια σε θερμοκήπιο, αλλά δυστυχώς δεν είχαν επιτυχία, πράγμα που τους οδήγησε να αποφασίσουν να μετακομίσουμε στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2016 για ένα καλύτερο μέλλον για εμένα και τον αδερφό μου. Απόφαση που θα έπρεπε να ήταν πάρα πολύ δύσκολη και για τους δύο διότι δεν γνώριζαν ούτε μία λέξη στα αγγλικά, αλλά ήταν κάτι που είχαν την τόλμη να κάνουν, διότι το είχαν ξανά κάνει όταν μετακόμισαν από την Αλβανία στην Ελλάδα το 1993.

Πως πήρατε την απόφαση να ξεκινήσετε ένα δικό σας business project;

Από την ηλικία των 16 πάντα ήθελα να ξεκινήσω μια επιχείρηση που θα μου επέτρεπε να πηγαινοέρχομαι μεταξύ Ελλάδας και Αγγλίας ελεύθερα και που θα έδινε αξία στους πελάτες μου. Υπήρξαν πολλές ιδέες, όπως να κάνω διαδικτυακό personal training, να ξεκινήσω e-shop με γυμναστηριακό εξοπλισμό, μετά γραφείο διαφήμισης, και στο τέλος γραφείο ανάπτυξης ιστοσελίδων. Βέβαια, παράλληλα με όλες αυτές τις μικρές δοκιμές μου δούλευα ως σερβιτόρα σε εστιατόρια στην Αγγλία, και για κάποιο καιρό και ως μαθητευόμενη project manager σε μια εταιρεία ανάπτυξης ιστοσελίδων όπου και γνώρισα τον συνέταιρο μου Bhupendra Singh.

Όταν το 2021 έπιασα δουλειά σε ένα εστιατόριο στην περιοχή μου ως μάνατζερ εστιατορίου, είδα τιμολόγια και προμήθειες αξίας χιλιάδων ευρώ που πλήρωνε ο ιδιοκτήτης κάθε μήνα σε πλατφόρμες ιστοσελίδας, κρατήσεων και παραγγελίας. Λόγο της εμπειρίας μου στις ιστοσελίδες, ήθελα να βρω μια εναλλακτική, να του δημιουργήσω με κάποιον τρόπο μια ιστοσελίδα για το μαγαζί του που τα κάνει όλα αυτά χωρίς προμήθειες. Μοιράστηκα την ιδέα μου με τον Bhupendra και ήταν μέσα απευθείας. Βέβαια στην αρχή δεν είχαμε σκοπό να ξεκινήσουμε business project αλλά απλά να βοηθήσουμε το τότε αφεντικό μου.

Ξεκινήσατε μάλιστα την προσπάθεια σας ως μια ομάδα μόλις δύο ατόμων. Πόσο εύκολο ή δύσκολο ήταν αυτό; Και τι οικονομικά κεφάλαια χρειάζεται για να ξεκινήσει κάτι τέτοιο;

Στην αρχή δεν το εκλαμβάναμε ως δύσκολο διότι ήταν ένα πρότζεκτ διασκέδασης, μία δοκιμασία που θέλαμε να δούμε αν μπορούμε να την ξεπεράσουμε. Δεν υπήρχαν απαιτήσεις γιατί το φτιάχναμε για τον πρώτο μας χρήστη δωρεάν. Έγινε πιο δύσκολο όταν το πήραμε στα σοβαρά και είχαμε απίστευτες απαιτήσεις σε όλους τους τομείς του συστήματος. Όσα περισσότερα χαρακτηριστικά βάζαμε στην πλατφόρμα μας τόσο πιο περίπλοκος και δύσκολος γινόταν ο προγραμματισμός της. Καταλήξαμε σε σημείο που ένα σύστημα που φτιάξαμε 2 άτομα αντικαταστούσε 3 συστήματα από εταιρείες εκατομμυρίων.

Στην αρχή ξεκινήσαμε με μηδενικό οικονομικό κεφάλαιο, ο Bhupendra και εγώ δουλεύαμε στο σύστημα όποτε είχαμε ελεύθερο χρόνο από τις βασικές μας δουλειές. Πληρώναμε μόνο ένα μικρό ποσό €50 το μήνα για τον διακομιστή που είχαμε βάλει την πλατφόρμα. Τώρα με τους πελάτες που μας στηρίζουν, έχουμε την δυνατότητα να επανεπενδύουμε κάθε ευρώ που βγάζει η πλατφόρμα μας πίσω σε αυτή για να γίνεται ακόμα καλύτερη και προσφέροντας έτσι ακόμα μεγαλύτερη αξία στους πελάτες μας.

Για κάποιον που δεν γνωρίζει, τι παρέχει σήμερα η πλατφόρμα σας;

Το Dinerly επιτρέπει σε εστιατόρια, takeaway μαγαζιά και καφετέριες να δημιουργήσουν μια πολυτελή ιστοσελίδα για το μαγαζί τους, με σύστημα κρατήσεων και διαδικτυακής παραγγελιοληψίας χωρίς προμήθειες. Έχουμε συνδυάσει τα 3 πιο απαραίτητα εργαλεία που πρέπει να έχει κάθε επιχείρηση στο χώρο της εστίασης, σε μία πλατφόρμα που κάνει πάρα πολύ εύκολη την διαχείριση τους.

Προσφέρουμε δηλαδή μια πλατφόρμα που ενισχύει τα μικρά εστιατόρια και τα καφέ, προσφέροντάς τους τη δυνατότητα να ανταγωνιστούν τις μεγάλες εταιρείες στο μικρότερο δυνατό κόστος.

Σε ποιες γεωγραφικές τοποθεσίες δραστηριοποιείστε αυτή τη στιγμή;

Συνεργαζόμαστε με καταστήματα εστίασης στην Αγγλία και μόλις ξεκινήσαμε με το πρώτο μας στην Ελλάδα, αλλά το σύστημα μας μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οποιαδήποτε χώρα βρίσκεται το μαγαζί το οποίο θέλει να το χρησιμοποιήσει.

Ποια είναι τα επόμενα βήματα που σχεδιάζετε;

Σχεδιάζουμε μια μεγάλη και δυνατή εμφάνιση στην Ελλάδα πολύ σύντομα διότι μπορούμε να προσφέρουμε ίσως την πιο φθηνή ανάπτυξη ιστοσελίδας στον χώρο της εστίασης ειδικά περιλαμβάνοντας όλα τα εργαλεία που προσφέρουμε στην πλατφόρμα μας. Η αποστολή μας είναι να ταράξουμε τον χώρο της εστίασης και να προκαλέσουμε τις υπάρχουσες μεγάλες εταιρείες που έχουν μονοπωλήσει την αγορά με ένα προϊόν πιο κερδοφόρο για τα εστιατόρια και πιο επωφελούμενο για τον καταναλωτή.

Το 2024 ο στόχος μας είναι να βοηθήσουμε 1,000 μαγαζιά εστίασης να αποκτήσουν πίσω την ανεξαρτησία τους, να προσφέρουν το φαγητό τους στους πελάτες τους στις καλύτερες τιμές και να αυξήσουν τα κέρδη τους, μειώνοντας τα έξοδα τους με το Dinerly.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twenty + 11 =