αρχικηVIRALΛίστα: 14 ψυχολογικά τρικ για να μειώσεις το άγχος μέσα στο 24ωρο σου

Λίστα: 14 ψυχολογικά τρικ για να μειώσεις το άγχος μέσα στο 24ωρο σου

Χρειάζονται μόλις ένα με δύο λεπτά για να αποβάλλεις τον άγχος σου, όσο περίεργο και να σου φαίνεται. Η αέναη μάχη μεταξύ υποχρεώσεων και ψυχικής υγείας ωστόσο, είναι κάτι που απασχολεί τους περισσότερους από εμάς. Το Thrive Global βρήκε κατέγραψε 14 τρόπους για να ηρεμείς άμεσα ακόμα και όταν το μυαλό σου έχει «χτυπήσει κόκκινο». Δοκίμασέ τους και σίγουρα δεν θα χάσεις!

Διαλογίσου για 1 λεπτό

Πάρε 1 λεπτό μέσα στην ημέρα σου και κάνε ένα μικρό reset στον εγκέφαλό σου. Μόλις νιώσεις πιεσμένος, ίσως μετά από ένα meeting ή ακόμα και πριν, πήγαινε σε ένα ήσυχο μέρος και δοκίμασε να διαλογιστείς.

Κάνε ένα διάλειμμα για φαγητό

Όταν νιώσεις ότι είσαι αγχωμένος, τότε είναι ίσως η κατάλληλη στιγμή να κάνεις το διάλειμμά σου για φαγητό. Πήγαινε σε ένα κοντινό εστιατόριο ή σε έναν άλλο χώρο από το γραφείο σου. Η αλλαγή παραστάσεων σίγουρα θα σε φρεσκάρει.

Σκέψου μια αστεία στιγμή

Θυμήσου μια στιγμή που σε έκανε να νιώσεις υπέροχα ή να γελάσεις πολύ και η διάθεσή σου θα αλλάξει σε χρόνο ρεκόρ.

Χάιδεψε τον σκύλο σου

Είναι φοβερά αγχολυτικό το να κάνεις χάδια στον σκύλο σου. Εκείνη η στιγμή είναι μόνο για εσάς τους δυο οπότε ό,τι σε βαραίνει απλά δεν έχει θέση στο μυαλό σου.

Γράψε μια λίστα με όλα όσα έκανες

Είναι το αντίθετο με τη λίστα με τις εκκρεμότητες, την οποία όλοι μας γράφουμε. Ακόμα και τα πιο μικρά πράγματα που έκανες, όπως το να μαγειρέψεις ή το ότι πήγες το παιδί σου σχολείο θα σου θυμίσει πόσα έχεις ήδη καταφέρει μέσα στην ημέρα σου. Συγκεντρώσου στα όσα έκανες για 30 δευτερόλεπτα και αμέσως μετά οι εκκρεμότητες σου δεν θα σου φαίνονται τόσες πολλές και τόσο δύσκολες.

Πες ένα αγαπημένο σου τραγούδι

Το να τραγουδήσεις έστω και από μέσα σου το αγαπημένο σου τραγούδι βοηθάει φοβερά, όσο παράξενο κι αν σου φαίνεται. Μια δοκιμή θα σε πείσει.

Κάνε μια παύση και πες απλά «ευχαριστώ»

Η ευγνωμοσύνη θα σε βοηθήσει και εδώ. Σκέψου όλα όσα σε κάνουν χαρούμενο για όσα νιώθεις ευγνώμων που έχεις στη ζωή σου. Μπορείς να το πεις ακόμα και δυνατά και αυτή η μικρή λέξη, το «ευχαριστώ» θα σε αποφορτίσει άμεσα.

Εστίασε στο αγαπημένο σου χόμπι

Ό,τι κι αν είναι αυτό που σε κάνει χαρούμενο από το τρέξιμο μέχρι τη ζωγραφική, μπορείς πάντα να εστιάσεις σε αυτό. Αν είσαι στο γραφείο και νιώθεις πιεσμένος, δες στο YouTube ένα βίντεο με κάποιον που κάνει την συγκεκριμένη δραστηριότητα. Θα ταυτιστείς μαζί του και αυτό θα σε βοηθήσει αργότερα να βρεις την χαμένη σου ενέργεια και ηρεμία.

Τράβα μια φωτογραφία

Αν σου αρέσουν οι φωτογραφίες, τότε τράβα μια! Μπορείς να τραβήξεις ένα ωραίο τοπίο ή την αγαπημένη σου γωνία στο γραφείο.

Απλά ονειρέψου

Άσε την φαντασία σου ελεύθερη και ονειρέψου κάτι που σε κάνει χαρούμενο. Μπορείς να σκεφτείς ότι είσαι στην παραλία ή σε ένα ολάνθιστο κήπο. Αυτή η αίσθηση που σε πλημμυρίζει, εκείνη της ηρεμίας και της ευφορίας θα σε βοηθήσει να αποφορτιστείς.

Ζωγράφισε κάτι αφηρημένο

5 λεπτά αφηρημένης τέχνης στο τετράδιό σου είναι αρκετά. Συγκεντρώσου και άσε το χέρι σου ελεύθερο. Το γεγονός ότι ο εγκέφαλος σου αφοσιώνεται στην κίνηση με το χέρι και το μολύβι, βοηθάει στο να κάνει μια παύση από τη σκέψη.

Σκέψου ένα πράγμα που σε κάνει να νιώθεις καλά

Είναι σαν το βήμα με την ευγνωμοσύνη, που προαναφέραμε. Κάνε ένα διάλειμμα και σκέψου κάτι για το οποίο νιώθεις καλά, από τον κολλητό σου μέχρι το ταίρι σου.

Άκου το αγαπημένο σου τραγούδι

Σε χρόνο ρεκόρ θα το σιγοτραγουδήσεις και θα έχεις κάνει το βήμα το οποίο γράψαμε πιο πάνω. Πάρε το αγαπημένο σου ρόφημα και άκουσε το με ακουστικά στο γραφείο και τέρμα στο σπίτι. Δουλεύει πάντα.

Ζωγράφισε το μέρος στο οποίο νιώθεις ένταση

Ζωγράφισε το μέρος στο οποίο νιώθεις αγχωμένος και στη συνέχεια, βάλε του ένα χρώμα και περιέγραψε το συναίσθημά σου. Μόλις καταλάβεις ο ίδιος τι αισθάνεσαι, θα μπορέσεις να το καταπολεμήσεις πιο εύκολα.

Πηγή: Thrive Global Greece

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × 2 =