αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΑνακοινώθηκε: Απαγόρευση κυκλοφορίας τη νύχτα και υποχρεωτική μάσκα παντού

Ανακοινώθηκε: Απαγόρευση κυκλοφορίας τη νύχτα και υποχρεωτική μάσκα παντού

Δύο νέα περιοριστικά μέτρα ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά το σημερινό του διάγγελμα. Συγκεκριμένα, ανακοίνωσε ότι απαγορεύεται η κυκλοφορία από τις 12:30 το βράδυ ως τις 5:00 το πρωί, στις περιοχές που βρίσκονται από το «επίπεδο 3» και πάνω (περιλαμβάνονται Αττική και Θεσσαλονίκη). Εξαιρούνται, όσοι εργάζονται τη νύχτα και τα περιστατικά έκτακτης ανάγκης.

Επίσης, η χρήση μάσκας γίνεται υποχρεωτική παντού, τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους. Αν κάποιος πάει, για παράδειγμα, σε ένα εστιατόριο, θα μπορεί να βγάζει την μάσκα του μόνο όσο είναι καθιστός στο τραπέζι του. «Γιατί ο κορονοϊός καραδοκεί παντού, χωρίς να περιμένει στην είσοδο ενός καταστήματος. «Δεν τρώει πόρτα», για να μιλήσω στη γλώσσα των νεότερων. Θα το επαναλάβω: Η μάσκα είναι το εμβόλιο πριν το εμβόλιο. Αν δύο πολίτες την φορούν σωστά και ο ένας είναι μολυσμένος, η πιθανότητα μετάδοσης όταν βρεθούν μαζί είναι απειροελάχιστη. » σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Τα νέα μέτρα μπαίνουν σε εφαρμογή από το ερχόμενο Σάββατο στις 6:00.

Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση απευθύνει έκκληση σε όλους, κυρίως στους νεους, να τηρούν τα υφιστάμενα μέτρα και εντατικοποιεί τους ελέγχους για την τήρηση αυτών. Ιδίως στην εστίαση, όπου κυρίως εντοπίζονται εστίες υπερμετάδοσης.

«Δεν είναι ώρα για κρυφά πάρτι όταν ο ιός κάνει πάρτι με τις ζωές μας», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

«Τις τελευταίες μέρες βλέπουμε μια απότομη αύξηση των κρουσμάτων. Σ’ ένα βαθμό αυτό οφείλεται και στην αύξηση του αριθμού των τεστ που διεξάγονται. Μόλις χθες, για παράδειγμα, έγιναν παραπάνω από 24.000 σε ολόκληρη την επικράτεια. Αλλά είναι σαφές πως σε αρκετές περιοχές ο ιός μεταδίδεται, ήδη, με μεγάλη ταχύτητα» τόνισε επίσης.

«Θέλω, λοιπόν, να είμαι σαφής: Οι επόμενοι μήνες προβλέπονται δύσκολοι. Και καθώς δεν αποτελεί επιλογή μου ένα γενικό «lockdown», απαιτούνται άλλου είδους μέτρα. Πιο έξυπνα. Πιο στοχευμένα. Και, τελικά, πιο αποτελεσματικά» συμπλήρωσε.

Περισσότερα σε λίγο…

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × four =