αρχικηVIRALΕστιατόριο βάζει… χρονοχρέωση στους πελάτες του

Εστιατόριο βάζει… χρονοχρέωση στους πελάτες του

Στη λύση της χρέωσης με την ώρα και όχι με βάση την παραγγελία κατέφυγε ιταλικό εστιατόριο με σκοπό την επιβίωση σε καιρό πανδημίας – και δικαιώθηκε.

Ο χρόνος είναι χρήμα για το Vagh in ufezzi, ένα μάλλον συνηθισμένο εστιατόριο στη Μπολόνια, που εδώ και δύο εβδομάδες αποφάσισε την επιλέξει τη… χρονοχρέωση, αντί για τον λογαριασμό ανά πιάτο που παραγέλλεται.

Έτσι η μία ώρα χρεώνεται 18 ευρώ το άτομο και οι δύο ώρες 26 ευρώ, για φαγητό, νερό και αναψυκτικά, ενώ εξαιρούνται οι παραγγελίες οινοπνευματωδών και καφέ.

«Έπρεπε να βρούμε μια νέα φόρμουλα, διαφορετικά δε θα καταφέρναμε να μείνουμε ανοικτοί πέρα από τα Χριστούγεννα,» δηλώνει στο BBC η Αντονέλα ντε Σάνκτις, η οποία σερβίρει το φαγητό που μαγειρεύει ο σύζυγός της, Μίρκο Καράτι.

Το ζευγάρι εμπνεύστηκε από ιστορίες που άκουγε ο κ. Καράτι στα παιδικά του χρόνια για τη μεταπολεμική Μπολόνια, όπου οι φτωχοί είχαν τη δυνατότητα να φάνε «10 λεπτά της ώρας ζυμαρικά και φασόλια».

«Η μία ώρα είναι για βιαστικούς και πεινασμένους, ενώ οι δύο ώρες είναι ένα κανονικό δείπνο,» λέει ο κ. Καράτι.

Το κόλπο δείχνει να πιάνει. Στην πρώτη εβδομάδα της εφαρμογής του, παρά την αραίωση των τραπεζιών με θέσεις μόνο για 15-16 άτομα αντί 25-30 προ πανδημίας, τα έσοδα επανήλθαν στα επίπεδα πριν τον τρομερό φετινό Μάρτιο.

«Είναι καλή λύση, αλλά όχι για όλους,» σχολιάζει ο πρόεδρος των εστιατόρων της Μπολόνια, Βιντσέντσο Βοτέρο, «καθώς ο τομέας της εστίασης έχει τεράστια ποικιλία».

Πηγή: Καθημερινή

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × 3 =