αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΕπτά ψυχολογικά τρικ που μπορείς να χρησιμοποιείς στην καθημερινότητα σου για να ελέγχεις κάθε κατάσταση

Επτά ψυχολογικά τρικ που μπορείς να χρησιμοποιείς στην καθημερινότητα σου για να ελέγχεις κάθε κατάσταση

Είναι μερικές κινήσεις που μπορείς να κάνεις στην καθημερινότητα σου και θα σε βοηθήσουν να διαχειριστείς την κάθε κατάσταση. Και θα έχουν επίδραση στους άλλους ανθρώπους γύρω σου, προς την κατεύθυνση που θες. Μερικά τέτοια ψυχολογικά τρικ παραθέτει το αμερικανικό thought catalog. Εδώ είναι 7 από αυτά, τα οποία ίσως σου φανούν χρήσιμα.

1- Κάθε φορά που βλέπετε κάποιον που γνωρίζετε στον δρόμο ή στην δουλειά, χαμογελάστε και πείτε ένα γεια. Έτσι, ασυναίσθητα θα σας θεωρεί καλό άτομο και θα είναι πιο πιθανό να σας βοηθήσει στο μέλλον.

2- Εάν κάποιος είναι θυμωμένος ή εκνευρισμένος μαζί σας, αφήστε λίγα λεπτά σιωπής και μετά κάντε μια φαινομενικά αθώα ερώτηση που έχει να κάνει με τα ενδιαφέροντα του άλλου ατόμου — θα τον κάνει σιγά σιγά να μιλήσει και θα μπορέσετε να ξεπεράσετε την τεταμένη κατάσταση.

3- Όταν κάποιος ντροπαλός μιλάει, κοιτάξτε τον, κάντε οπτική επαφή και κουνήστε καταφατικά — θα τον ενθαρρύνει να συνεχίσει να μιλάει.

4- Εάν θέλεις κάποιος να σου πει περισσότερα για κάτι, μείνε σιωπηλός- πιθανότατα θα «γεμίσει» τη σιωπή δίνοντάς σου περισσότερες πληροφορίες.

5- Εάν κάποιος σας κάνει μια ιδιαίτερα δύσκολη ερώτηση, πείτε, “Καλή ερώτηση!” — θα κάνει το άτομο να αισθάνεται τόσο ευχαριστημένο με τον εαυτό του που θα είναι λιγότερο επικριτικό για την απάντηση (και μπορεί να μην δίνει δώσει καν προσοχή σε αυτή)

6- Εάν θέλετε να αποφύγετε να σας δώσουν τον λόγο κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης, φροντίστε να κοιτάξετε τον ομιλητή (ακόμα και στα μάτια αν μπορείτε) μέχρι το τέλος της ερώτησής του και μετά κοιτάξτε κάποιον άλλο στην αίθουσα για να αποσπάσετε την προσοχή του ομιλητή προς τα εκείνο το άτομο.

7- Φόρα noise-canceling ακουστικά όταν δεν θέλεις να σου μιλάνε οι άλλοι (ακόμα κι αν δεν ακούς μουσική εκείνη την ώρα)

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έξι σημάδια που δείχνουν ότι πρέπει να απομακρυνθείς από έναν άνθρωπο

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

8 + fifteen =