αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΚάποιοι άνθρωποι δεν χαίρονται ποτέ για τους άλλους. Εδώ είναι 5 λόγοι που βρίσκονται από πίσω

Κάποιοι άνθρωποι δεν χαίρονται ποτέ για τους άλλους. Εδώ είναι 5 λόγοι που βρίσκονται από πίσω

Ναι, μπορεί να ζηλεύουμε μερικές φορές την επιτυχία των φίλων και άλλων ανθρώπων στη δουλειά μας. Αλλά είναι πραγματικά φυσιολογικό να μην είσαι ποτέ χαρούμενος για τους άλλους; Οχι δεν είναι. Ας εξετάσουμε αυτό το ζήτημα.

Γιατί δεν είμαστε ποτέ ευχαριστημένοι με τους άλλους;

Ίσως έχετε παρατηρήσει πόσο άβολα νιώθετε όταν κάποιος στην οικογένειά σας φέρνει καλά νέα. Και αργότερα μπορεί να αναρωτιέστε γιατί νιώθεις έτσι.

Μερικές φορές, μπορεί να αισθάνεστε ανεπαρκείς ή ακόμη και να συγκρίνετε τον εαυτό σας με κάποιον άλλο. Κάποιοι άνθρωποι δεν χαίρονται ποτέ για τους άλλους. Εδώ είναι 5 λόγοι που βρίσκονται από πίσω.

1. Χαμηλή αυτοεκτίμηση

Μερικοί άνθρωποι δεν χαίρονται για άλλους επειδή δεν είναι ευχαριστημένοι με τη ζωή τους. Η χαμηλή αυτοεκτίμηση ή η αυτοπεποίθηση μπορεί να μας κάνει να συγκρίνουμε τον εαυτό μας με όλους, ακόμα κι αν συγκρίνουμε τις κακές μέρες μας με τις καλές κάποιου άλλου. Η συγκεκριμένη ενέργεια μπορεί να προκαλέσει σοβαρά συναισθήματα ανεπάρκειας. Η κατάθλιψη συχνά συνοδεύεται και από χαμηλή αυτοεκτίμηση, επομένως δεν θα είστε ποτέ χαρούμενοι για τους άλλους.

2. Έντονος φθόνος

Μπορεί να είναι το σύμπτωμα μιας διαταραχής προσωπικότητας. Μερικές φορές, μπορεί να είναι απλά συναισθήματα ζήλιας, ξεχωριστά από άλλα συμπτώματα.

Ωστόσο, ο φθόνος μπορεί να φαίνεται εχθρικός όταν βρίσκεστε παρουσία ενός φίλου ή μέλους της οικογένειας που έχει καλά νέα να μοιραστεί. Ενώ ένας μικρός φθόνος μπορεί να σας ωθήσει να βελτιώσετε τη ζωή σας ως ένστικτο επιβίωσης, ο υπερβολικός φθόνος μπορεί να κάνει το αντίθετο. Αυτός μπορεί να είναι ένας λόγος για τον οποίο δεν είστε ποτέ χαρούμενοι για τους άλλους.

3. Κολλημένος σε αρνητικό κύκλο

Χωρίς να σχετίζεται με τον φθόνο ή την αυτοεκτίμηση, το να είσαι κολλημένος σε έναν αρνητικό κύκλο μπορεί απλώς να σημαίνει ότι δεν μπορείς να δεις τη θετική πλευρά των περισσότερων πραγμάτων στη ζωή. Η αρνητική σκέψη μπορεί να γίνει η μόνιμη νοοτροπία σας.

Όταν συμβαίνει αυτό, όχι μόνο είναι δύσκολο να αισθάνεσαι ευτυχισμένος για τον εαυτό σου, αλλά είναι σχεδόν αδύνατο να είσαι ευτυχισμένος για τους άλλους. Καμία θετική ενίσχυση δεν θα αλλάξει αυτή την αρνητική νοοτροπία από έξω. Είστε ο μόνος που μπορείτε να ανατρέψετε αυτή τη διαδικασία σκέψης. Θυμήσου και το άρθρο: Πως να βγάλεις την αρνητικότητα από τη ζωή σου. Εδώ είναι 5 μικρές κινήσεις.

4. Φόβος

Μερικές φορές η επιτυχία ενός ατόμου… είναι τρομακτική. Αυτός ο φόβος δυσκολεύει τους ανθρώπους να είναι χαρούμενοι για τους άλλους και να μοιράζονται τη χαρά ορισμένων γεγονότων.

Ίσως φοβάσαι ότι δεν μπορείς να πετύχεις αυτά τα πράγματα για τον εαυτό σου. Μπορεί να φαίνονται δύσκολα ή αυτά τα επιτεύγματα μπορεί να έχουν υψηλό τίμημα που δεν είστε έτοιμοι να πληρώσετε. Έτσι, αντί να είσαι χαρούμενος, απογοητεύεσαι και νιώθεις ”μικρός”. Μπορεί να προσπαθήσετε να αλλάξετε θέμα σε θετικές συζητήσεις για το συμβάν.

5. Αγανάκτηση

Ίσως δεν είστε ποτέ χαρούμενοι για τους άλλους επειδή τους αγανακτείτε. Ίσως απλώς αγανακτείτε για τα επιτεύγματά τους επειδή έχετε σπαταλήσει πολύ χρόνο στη ζωή σας.

ίναι απίστευτα δύσκολο να γιορτάζεις την επιτυχία των άλλων όταν θυμάσαι όλες τις ευκαιρίες που έχεις χάσει. Αν δεν είσαι ευχαριστημένος με τον εαυτό σου, δεν μπορείς να είσαι ευχαριστημένος με τους άλλους.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fifteen − twelve =