αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε βήματα για να πιστέψεις ξανά στον εαυτό σου

Πέντε βήματα για να πιστέψεις ξανά στον εαυτό σου

Ίσως έχεις ακούσει την κλισέ φράση ξανά και ξανά: «Πίστεψε στον εαυτο σου». Το να πιστεύεις στον εαυτό σου σημαίνει ότι έχεις εμπιστοσύνη στις ικανότητές σου, διατηρώντας παράλληλα μία αίσθηση της αυτοπεποίθησης. Η αυτοπεποίθηση σε αυτό το πλαίσιο σημαίνει ότι πιστεύετε ότι μπορείτε να πετύχετε οτιδήποτε θέλετε.

Αλλά πως μπορείς να πιστέψεις στον εαυτό σου; Εδώ είναι 5 βήματα που θα σε βοηθήσουν.

Βήμα 1: Αποδεχτείτε την τρέχουσα κατάσταση

Δεν μπορείς να αλλάξεις το παρελθόν. Μπορείτε να αλλάξετε το μέλλον, λαμβάνοντας τις καλύτερες δυνατές αποφάσεις αυτή τη στιγμή. Αυτό απαιτεί να αποδεχτείτε την τρέχουσα κατάσταση και να εστιάσετε στα θετικά. Τι λειτουργεί καλά;

Σε περιόδους αντιξοοτήτων, τείνουμε να εστιάζουμε υπερβολικά στα αρνητικά κομμάτια. Αλλά μπορείτε πάντα να βρείτε κάτι θετικό – ακόμα κι αν αυτό είναι απλώς ένα μάθημα που έχετε μάθει.

Βήμα 2: Ξεκαθαρίστε τους στόχους σας

Θέστε ρεαλιστικούς στόχους που είναι ταυτόχρονα επιτεύξιμοι και challenging. Βεβαιωθείτε ότι είστε πρόθυμοι να εργαστείτε για αυτούς, ώστε μόλις πετύχετε τους στόχους σας, να σας δώσει μεγάλη ικανοποίηση. Αυτό θα χτίσει σιγουριά και εμπιστοσύνη στον εαυτό σου. Σημειώστε ότι είναι σημαντικό να θέσετε δύσκολους αλλά ρεαλιστικούς στόχους. Θυμήσου και το άρθρο: Τη νέα σεζόν βάλε S.M.A.R.T. στόχους για να φτάσεις στην επιτυχία. Και δες τι ακριβώς είναι αυτό.

Βήμα 3: Ορίστε deadline

Οι προθεσμίες παρέχουν κίνητρο και σας βοηθούν να παραμείνετε συγκεντρωμένοι. Ορίστε μια προθεσμία και μην απογοητεύεστε. Η επίτευξη του στόχου σας εντός της προθεσμίας αποδεικνύει ότι είστε ικανοί να πετύχετε τους στόχους σας.

Εάν χάσετε την προθεσμία σας, μην χτυπήσετε τον εαυτό σας. Μπορεί να μπείτε πειρασμό να τα παρατήσετε, αλλά να θυμάστε ότι οι αποτυχίες είναι μόνο σκαλοπάτι προς την επιτυχία. Αντίθετα, προσπαθήστε να καταλάβετε τι συνέβη και μετά βάλτε έναν νέο στόχο. Σηκώστε τον εαυτό σας και δοκιμάστε ξανά.

Βήμα 4: Αναλάβετε δράση

Ο μόνος τρόπος να πιστέψεις στον εαυτό σου είναι να τηρήσεις τις δεσμεύσεις σου. Και για να γίνει αυτό, χρειάζεται δράση. Έτσι, δημιουργήστε ένα σχέδιο δράσης για τον εαυτό σας και επιμείνετε σε αυτό.

Βάλε καθημερινούς και εβδομαδιαίους μικρο-στόχους για τη μείωση της αναβλητικότητας. Τέτοιοι στόχοι επικεντρώνονται σε ενέργειες – όχι σε αποτελέσματα.

Η διάσπαση του στόχου σας σε μικρά βήματα σας βοηθά να δράσετε . Και η επίτευξη αυτών των μικρότερων στόχων είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος για να χτίσετε αυτοπεποίθηση.

Βήμα 5: Γιορτάστε τα μικρότερα επιτεύγματά σας

Χρειάζεστε χειροπιαστά αποτελέσματα για να δημιουργήσετε αυτοπεποίθηση και ισχυρή πίστη στον εαυτό σας. Έτσι, όταν επιτύχετε τους στόχους σας, φροντίστε να αφιερώσετε λίγο χρόνο για να σκεφτείτε και να γιορτάσετε την επιτυχία σας. Είναι απλό να το κάνετε και δεν απαιτεί πολύ χρόνο, αλλά αυτός είναι και ο λόγος που το παραβλέπουμε τόσο εύκολα. Γιόρτασε τις νίκες σου, όσο μικρές κι αν είναι!

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × 3 =