αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΚάποιοι άνθρωποι δεν βουτάνε ποτέ στην αρνητικότητα. Εδώ είναι 5 απλές συνήθειες που τους «θωρακίζουν»

Κάποιοι άνθρωποι δεν βουτάνε ποτέ στην αρνητικότητα. Εδώ είναι 5 απλές συνήθειες που τους «θωρακίζουν»

Έχουμε γράψει αρκετά άρθρα για την αρνητικότητα. Στην εποχή μας άλλωστε, η αρνητικότητα και το περιττό δράμα είναι έντονα. Δεν είναι περίεργο που μερικοί άνθρωποι έχουν κατακτήσει την τέχνη να μένουν μακριά από αυτό.

Αλλά έχετε αναρωτηθεί ποτέ τι κάνει αυτά τα άτομα τόσο ικανά να αποφεύγουν την αρνητικότητα;

Οι άνθρωποι που απομακρύνονται συνεχώς από το δράμα συνήθως διαθέτουν ένα σύνολο μοναδικών χαρακτηριστικών. Σε αυτό το άρθρο, θα ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά σε αυτά τα χαρακτηριστικά.

1) Εκτιμούν την ψυχική τους ηρεμία

Καταλαβαίνουν ότι η ζωή μπορεί να είναι αρκετά περίπλοκη, χωρίς να προσθέτουν περιττά στρώματα δράματος.

Αντί να παρασυρθούν σε αυτόν τον βάλτο, προτιμούν να διατηρούν μια ειρηνική ψυχική κατάσταση.

Αυτό δεν σημαίνει ότι αποφεύγουν εντελώς τις συγκρούσεις, αλλά επιλέγουν τις μάχες τους με σύνεση, αναγνωρίζοντας ότι δεν χρειάζεται κάθε διαφωνία να κλιμακωθεί. Με αυτή την προσέγγιση, όχι μόνο προστατεύουν την ψυχική τους υγεία αλλά καλλιεργούν και ένα περιβάλλον που ενθαρρύνει τη θετικότητα και την παραγωγικότητα.

2) Αποτελεσματική επικοινωνία

Μπορεί να έχεις έναν τέτοιο φίλο. Μια μέρα, κάποιος άλλος προσπάθησε να τον παρασύρει σε μια ασήμαντη λογομαχία. Αντί να εμπλακεί στη διαμάχη, ο φίλος σου δήλωσε ήρεμα την άποψή του και στη συνέχεια πρότεινε μια λύση στο υπό εξέταση ζήτημα.

Η προσέγγισή του ήταν τόσο απλή και με σεβασμό, που εκτονώθηκε αμέσως η κατάσταση. Η αποτελεσματική επικοινωνία είναι σημαντική εδώ.

3) Δεν τρέφονται με κουτσομπολιά

Ας το παραδεχτούμε, το κουτσομπολιό μπορεί να είναι δελεαστικό.  Το κουτσομπολιό είναι μια συνηθισμένη συμπεριφορά αναζήτησης προσοχής. Είναι ένας τρόπος να τραβήξεις την προσοχή στον εαυτό σου μοιράζοντας ζουμερές… λεπτομέρειες για τους άλλους. Αλλά ενώ μπορεί να σας κάνει το κέντρο της προσοχής για λίγο, δεν θα σας δώσει κανέναν σεβασμό.

Στην πραγματικότητα, η έρευνα έχει δείξει ότι έχουμε την τάση να βλέπουμε αρνητικά αυτούς που κουτσομπολεύουν. Παρόλο που μπορεί να μας διασκεδάζουν στιγμιαία οι πληροφορίες που παρέχουν, γνωρίζουμε επίσης ότι θα μπορούσαν εύκολα να κάνουν το ίδιο σε εμάς.

4) Θέτουν ξεκάθαρα όρια

Τα όρια είναι κρίσιμα. Οι άνθρωποι αυτοί έχουν ξεκάθαρη αίσθηση του τι συμπεριφορά θα ανεχθούν και τι όχι. Καθιερώνοντας αυτά τα όρια, αποθαρρύνουν τους άλλους να τους παρασύρουν σε περιττό δράμα.

Επιπλέον, σέβονται και τα όρια των άλλων. Αυτός ο αμοιβαίος σεβασμός δημιουργεί ένα περιβάλλον όπου ο καθένας αισθάνεται ότι εκτιμάται και ακούγεται, μειώνοντας την πιθανότητα σύγκρουσης και δράματος. Εν ολίγοις, τα ξεκάθαρα όρια είναι ο καλύτερος φίλος εδώ. Παρέχουν ένα πλαίσιο για υγιείς αλληλεπιδράσεις και βοηθούν στη διατήρηση μιας ειρηνικής ατμόσφαιρας.

5) Επικεντρώνονται σε λύσεις, όχι σε προβλήματα

Όλοι έχουμε προβλήματα. Αλλά το ζητούμενο είναι να μην κολλάς σε αυτά. Να αναζητάς λύσεις.

Οι άνθρωποι που αποφεύγουν το δράμα έχουν αυτό το ταλέντο στην επίλυση προβλημάτων. Δεν χάνουν χρόνο θρηνώντας… για θέματα που προκύπτουν. Αντίθετα, διοχετεύουν την ενέργειά τους στην εξεύρεση λύσεων.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

17 − two =