αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΟ Elon Musk ανακοίνωσε την πρώτη εμφύτευση μικροτσίπ σε εγκέφαλο ανθρώπου (BINTEO)

Ο Elon Musk ανακοίνωσε την πρώτη εμφύτευση μικροτσίπ σε εγκέφαλο ανθρώπου (BINTEO)

Την πρώτη επιτυχημένη τοποθέτηση εγκεφαλικού εμφυτεύματος σε άνθρωπο ανακοίνωσε ο Ελον Μασκ, ιδρυτής της νεοφυούς εταιρείας Neuralink, η οποία και δημιούργησε το εν λόγω τσιπ.

Ειδικότερα, η μεταμόσχευση έγινε την περασμένη Κυριακή και ο ασθενής αναρρώνει ομαλά, πρόσθεσε ο Μασκ σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ.

«Τα αρχικά αποτελέσματα ανίχνευσαν πολλά υποσχόμενες αιχμές νευρώνων», τόνισε ο δισεκατομμυριούχος.

Σύμφωνα με το Reuters, oι αιχμές αυτές είναι δραστηριότητα των νευρώνων που το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας των ΗΠΑ περιγράφει ως “κύτταρα που χρησιμοποιούν ηλεκτρικά και χημικά σήματα προκειμένου να στείλουν πληροφορίες στον εγκέφαλο αλλά και στο υπόλοιπο σώμα”.

Ο Μασκ δήλωσε, επίσης ότι το πρώτο μικροτσίπ της Neuralink ονομάζεται Telepathy (τηλεπάθεια) και θα επιτρέπει «τον έλεγχο του τηλεφώνου ή του υπολογιστή σας, και μέσω αυτών σχεδόν κάθε συσκευής, μόνο με τη σκέψη».

«Οι αρχικοί χρήστες θα είναι όσοι δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα άκρα τους», συνέχισε.

Η αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων έδωσε το “πράσινο φως” στη Neuralink το περασμένο έτος προκειμένου να πραγματοποιήσει την πρώτη της δοκιμή του εν λόγω εμφυτεύματος σε ανθρώπους. Αυτό αποτέλεσε ορόσημο για τις φιλοδοξίες της εταιρείας να βοηθήσει ασθενείς να ξεπεράσουν την παράλυση, καθώς και μια σειρά από άλλες νευρολογικές παθήσεις.

Το εμφύτευμα για τον εγκέφαλο που έχει ετοιμάσει η εταιρία του Musk, στοχεύει να βοηθήσει ασθενείς με σοβαρή παράλυση να ανακτήσουν την ικανότητα να επικοινωνούν και να ελέγχουν εξωτερικές τεχνολογίες. Η συσκευή αποτελείται από ένα τσιπ μεγέθους όσο ένα κέρμα που εισάγεται στο κρανίο και από μερικά λεπτά καλώδια που διασυνδέονται με τον εγκέφαλο. Η Neuralink ισχυρίζεται ότι μπορεί να καταγράφει και να διεγείρει την εγκεφαλική δραστηριότητα με μεγάλη ακρίβεια και ταχύτητα, αλλά για να εμφυτευτεί χρειάζεται ένα επεμβατικό χειρουργείο, αφού τα καλώδια εισάγονται απευθείας στον εγκεφαλικό ιστό, όπου ανιχνεύουν τα νευρικά σήματα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

14 + nineteen =